Laat Nederlandse bedrijven werken aan een duurzamer Nederland 

Prominenten uit het bedrijfsleven, NGO’s en politiek doen een dringende oproep aan de
Tweede Kamer om de splitsingswet alleen in te voeren als andere landen in Europa dat ook doen.
Zij pleiten voor behoud van zeggenschap over de Nederlandse energievoorziening.

 Lees het hele manifest

Waarom wij tegen splitsing zijn

De splitsingswet is een politieke maatregel uit 2006 en is inmiddels achterhaald. De energiemarkt en ook het toekomstige energielandschap zijn sinds de totstandkoming van de wet drastisch veranderd en maken deze wet overbodig. Desondanks heeft Nederland gedwongen eigendomssplitsing ingevoerd, nota bene als enig EU-land. Hierdoor moeten energiebedrijven, die in Nederlandse handen zijn, concurreren met buitenlandse bedrijven die in hun eigen land wel elektriciteit- en gasnetten mogen bezitten. Dit levert een oneerlijke concurrentiepositie op voor Nederlandse bedrijven. Om die reden roept Eneco de nationale politiek op om gedwongen splitsing pas in te voeren als andere Europese landen dat ook doen.

Herman Exalto

'Weg met de Nederlandse gasverslaving'

De belangstelling voor warmte is nog nooit zo groot geweest. Het kabinet heeft met de warmtevisie een duidelijk signaal afgegeven: we moeten minder afhankelijk worden van gas en meer doen met collectieve warmtenetten. Maar dan moet ook de overheid de schouders eronder blijven zetten, meent Herman Exalto, directeur Warmte & Koude bij Eneco.

Lees het interview


Luchterduinen infographic

Windpark Eneco Luchterduinen geopend

Eneco en Mitsubishi Corporation hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst voldoende schone energie beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Daarom hebben beide partijen windpark Eneco Luchterduinen gerealiseerd.

bekijk de infographic

Financieel

Benieuwd naar de financiële prestaties van Eneco, of naar ons laatste jaarverslag?

Lees meer

Nieuws en media

In onze newsroom vindt u de persberichten en het laatste nieuws van Eneco.

Naar de newsroom

Contact

Heeft u een vraag aan Eneco of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op.

Naar de contactpagina

Vooruitgang met innovatieve strategie

‘De klant profiteert van lagere kosten door een daling van de energieprijzen én van de lagere gereguleerde tarieven voor het transport van energie. In de halfjaarcijfers van 2015 vielen de omzet en het resultaat lager uit dan over de eerste zes maanden van 2014. In aanhoudend lastige marktomstandigheden slaagden we erin om de daling te beperken. Tevreden ben ik over de vooruitgang van onze aangescherpte strategie. De eerste samenwerkingen met start-ups en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve energiediensten voor klanten, zijn een feit.’

Guido Dubbeld, CFO raad van bestuur Eneco Groep

Alles over de halfjaarcijfers

Wie wekt de meeste energie op? 

Belgische wielrenner Jurgen Van den Broeck en drummer Stéphane Misseghers van dEUS gaan de strijd met elkaar aan. Wie wekt in 30 seconden de meeste energie op? Van 10 tot en met 16 augustus wordt de Eneco Tour gereden. De fiets is het duurzaamste vervoermiddel. Fietsen is gezond en voor iedereen toegankelijk. Logische keuze dat we onze naam verbinden aan deze sport.

Bekijk de battle video

De Energie Battle: Jurgen VDB vs Stephane Misseghers dEUS

Zoek een project bij u in de buurt

Eneco werkt er hard aan om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.
Kijk of we ook al bij u in de buurt duurzame energie opwekken.

Windenergie

Windpark Luchterduinen in het kort - infographic Eneco