Eneco afbeelding team Sustainer Homes

Nieuwe technieken testen in zelfvoorzienende containerwoning

Start-up Sustainer Homes heeft de allereerste zelfvoorzienende zeecontainer van Nederland gebouwd. De gelijknamige zeecontainer heeft binnen een bescheiden, maar comfortabele leefruimte. Eneco gaat met deze eerste Sustainer nieuwe duurzame technieken en smart home-toepassingen testen.

Lees ook het persbericht


Afbeelding Krijn Ratsma voor het pand Casa Ratsma

‘Je bent gek als je niet energieneutraal bouwt’

Krijn Ratsma laat ondernemers zien dat duurzaamheid geen kostenpost is, maar een verdienmodel. Krijn is tevens initiator van Energieke Regio: een onafhankelijk adviesorgaan dat eigenaren van zakelijk en maatschappelijk vastgoed leert geld en energie te besparen met duurzaam bouwen. Wij spraken met deze enthousiaste en inspirerende ondernemer.

Lees zijn interview

Afbeelding Guido Dubbeld, Lid raad van Bestuur Eneco

Wat heeft Eneco gemeen met start-ups

“Toen ik achttien jaar geleden als jong broekie de arbeidsmarkt betrad en keek naar het werk van een CFO zag ik vooral iemand die zich bezighield met de financiën. Nu ik zelf CFO ben, realiseer ik me hoeveel er sindsdien is veranderd. Natuurlijk, cijfers maken nog steeds een groot onderdeel uit van mijn werk, maar vooral ben ik bezig met wat er gebeurt in de maatschappij. En de vraag: hoe kunnen we bedrijven en consumenten zelf nog meer aan de energieknoppen zetten?”

Lees de blog van Guido Dubbeld

BNR Urban Energy - afbeelding Eneco

Innovatieve energieprojecten in Urban Energy

Iedere woensdagavond om 19.30 uur zoekt presentator Thomas van Zijl naar antwoorden op vragen over de verduurzaming van onze energievoorziening. Welke invloed heeft deze ontwikkeling op de Nederlandse huishoudens? En welke mogelijkheden biedt het voor bedrijven en ondernemers? Thomas spreekt met experts, beleidmakers, ontwikkelaars en ervaringsdeskundigen.

Luister om 19.30 uur naar BNR Radio

Een ver regenwoud… Belangrijk voor jouw bedrijf?

100 bedrijven enthousiasmeren om hun uitstoot te compenseren via certificaten die ontbossing tegengaan. Dat is het doel van  Eneco en Code REDD+. Met REDD+ compenseer je de C02-uitstoot. Hoe dat werkt, vertelt Mark Meyrick, hoofd van de Carbon Desk bij Eneco.

Lees het verhaal van Mark

Afbeelding Toon® Zon een nieuwe functie waarbij de opbrengst van zonnepanelen direct af te lezen is.

Toon® Zon
Weet wat er op je dak gebeurt

De intelligente thermostaat van Eneco is uitgebreid met een nieuwe functie waarbij de opbrengst van zonnepanelen direct af te lezen is. Toon Zon geeft op het display van Toon weer wat zonnepanelen opwekken, niet alleen in kilowattuur maar ook in euro's.

Lees het nieuwsbericht

Image - Kate Dillon

‘On CO2 reduction Dutch corporates need to stand shoulder to shoulder’

Kate Dillon, Director of Membership Code REDD

Read more

Wat hebben we allemaal gedaan in 2014?

Publicatie jaarverslag Eneco Groep over 2014

Eerder deze week presenteerde Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz, Ecofys) haar resultaten over 2014. Vandaag volgt de publicatie van ons officiële jaarverslag. Hierin geven we een uitgebreid overzicht van onze prestaties op het gebied van onder meer financiën, klanten, veiligheid en duurzaamheid. Ook lichten we de verschillende activiteiten van Eneco Groep toe en geven inzicht in belangrijke ontwikkelingen in de energiebranche.

Naar het jaarverslag

Financieel

Benieuwd naar de financiële prestaties van Eneco, of naar ons laatste jaarverslag?

Lees meer

Nieuws en media

In onze newsroom vindt u de persberichten en het laatste nieuws van Eneco.

Naar de newsroom

Contact

Heeft u een vraag aan Eneco of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op.

Naar de contactpagina

Zoek een project bij u in de buurt

Eneco werkt er hard aan om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.
Kijk of we ook al bij u in de buurt duurzame energie opwekken.

Windenergie

Windpark Luchterduinen in het kort - infographic Eneco