Welkom in
de nieuwe
wereld.

Het keerpunt is bereikt. Groene energie en slimme innovaties zijn er niet meer voor de enkeling, maar voor ons allemaal. Welkom iedereen die dit land elke dag een stukje beter, schoner, leuker en leefbaarder maakt. Welkom in de nieuwe wereld.

CrowdNett:
virtuele energiecentrale 

Hannah Beljaars-Frederiks woont in Rotterdam. Zij heeft zonnepanelen en de thuisbatterij - Tesla Powerwall. Thuisbatterijen gaan een grote rol spelen in het balanceren van het stroomnet.

Met CrowdNett biedt Eneco een duurzame oplossing voor een groeiende uitdaging.

Lees verder

Advies aan start-ups? "Bouw eerst lokaal vertrouwen op"

Guido Dubbeld, onze CFO van Eneco Groep, was vorige week op het EnergyFest in Amsterdam. Deze speciale dag was gewijd aan innovatie in de energiesector en onderdeel van het vooruitstrevende vierdaagse Start Up Fest. We vroegen hem vorige week donderdag welke energietrends hij ziet.

Lees verder

Low Car Diet: 30 dagen speeddaten met duurzaam vervoer

'Eigenlijk is het in de nieuwe wereld altijd Low Car Diet. Gerben Meijer, Sustainability Manager blogt over zijn ervaringen op de fiets tegen de Zuid-Hollandse wind.'

Lees de blog van gerben

Tot 60 procent minder gasverbruik dankzij innovatieve oplossing Eneco

De Eneco WarmteWinner® - nieuwe innovatieve oplossing

‘De warmtevraag van consumenten is een van de grootste uitdagingen in de overgang naar duurzame energie. Een uitdaging die we niet op korte termijn en op grote schaal met zonne- en windenergie of restwarmte kunnen oplossen. Met deze innovatie kunnen zij hun gasverbruik halveren.'

meer over de warmtewinner

Juttersgeluk maakt het strand schoon

'Ik kan niet aanzien dat dat fijne strand zo vervuild wordt’

Suzanne Klaassen (45) won € 5000 euro van het Luchterduinen Fonds van Eneco voor haar project Juttersgeluk. Met dat project raapt ze vuil op van de stranden en maakt ze bijvoorbeeld armbanden van het overgebleven materiaal. We liepen een ochtend mee met haar tijdens een speciale excursie voor bijzondere leerlingen van Het Molenduin. 

Lees verder

Uitkomst wet Stroom in Eerste Kamer:
reactie Eneco Groep

De Eerste Kamer heeft op 23 december tegen de wet Stroom gestemd omdat er geen draagvlak is voor het splitsen van de Nederlandse energiebedrijven Eneco en Delta. De meerderheid van acht partijen wil alleen splitsen als andere landen in Europa dit ook doen. Hiertoe werd een motie met deze strekking aangenomen. De Eerste Kamer was bovendien van mening dat de energienetten al voldoende zijn beschermd door bestaande wetgeving en splitsing niet in het belang is van duurzaamheid en werkgelegenheid.

Naar het splitsingsdossier

Financieel

Benieuwd naar de financiële prestaties van Eneco, of naar ons laatste jaarverslag?

Lees meer

Nieuws en media

In onze newsroom vindt u de persberichten en het laatste nieuws van Eneco.

Naar de newsroom

Contact

Heeft u een vraag aan Eneco of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op.

Naar de contactpagina

Vooruitgang met innovatieve strategie

‘De klant profiteert van lagere kosten door een daling van de energieprijzen én van de lagere gereguleerde tarieven voor het transport van energie. In de halfjaarcijfers van 2015 vielen de omzet en het resultaat lager uit dan over de eerste zes maanden van 2014. In aanhoudend lastige marktomstandigheden slaagden we erin om de daling te beperken. Tevreden ben ik over de vooruitgang van onze aangescherpte strategie. De eerste samenwerkingen met start-ups en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve energiediensten voor klanten, zijn een feit.’

Guido Dubbeld, CFO raad van bestuur Eneco Groep

Alles over de halfjaarcijfers

Zoek een project bij u in de buurt

Eneco werkt er hard aan om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.
Kijk of we ook al bij u in de buurt duurzame energie opwekken.

Windenergie

Windpark Luchterduinen in het kort - infographic Eneco