Wie wekt de meeste energie op? 

Belgische wielrenner Jurgen Van den Broeck en drummer Stéphane Misseghers van dEUS gaan de strijd met elkaar aan. Wie wekt in 30 seconden de meeste energie op? Van 10 tot en met 16 augustus wordt de Eneco Tour gereden. De fiets is het duurzaamste vervoermiddel. Fietsen is gezond en voor iedereen toegankelijk. Logische keuze dat we onze naam verbinden aan deze sport.

Bekijk de battle video

De Energie Battle: Jurgen VDB vs Stephane Misseghers dEUS

Vooruitgang met innovatieve strategie

‘De klant profiteert van lagere kosten door een daling van de energieprijzen én van de lagere gereguleerde tarieven voor het transport van energie. In de halfjaarcijfers van 2015 vielen de omzet en het resultaat lager uit dan over de eerste zes maanden van 2014. In aanhoudend lastige marktomstandigheden slaagden we erin om de daling te beperken. Tevreden ben ik over de vooruitgang van onze aangescherpte strategie. De eerste samenwerkingen met start-ups en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve energiediensten voor klanten, zijn een feit.’

Guido Dubbeld, CFO raad van bestuur Eneco Groep

Alles over de halfjaarcijfers

Financieel

Benieuwd naar de financiële prestaties van Eneco, of naar ons laatste jaarverslag?

Lees meer

Nieuws en media

In onze newsroom vindt u de persberichten en het laatste nieuws van Eneco.

Naar de newsroom

Contact

Heeft u een vraag aan Eneco of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op.

Naar de contactpagina

Anneke van Kollenburg

'Sustainer inspireert mij om nog meer tempo te maken'

Tijdens de finale van de Startupbootcamp maakte Sustainer Home grote indruk. Hun idee om zeecontainers om te bouwen tot zelfvoorzienende woningen leidde zelfs tot een samenwerking met Eneco. Anneke van Kollenburg, innovatiemanager bij Eneco en mentor bij Startupbootcamp, maakte hun opmars de afgelopen maanden van dichtbij mee.

Lees het interview


Profielfoto David Beijer van Peeeks

Geld verdienen met het slim aan- of uitzetten van stroomverbruikers

Geld verdienen met het slim en tijdig aan- of uitzetten van elektriciteitsverbruikers zoals een koelcel, heater of laptop. Dat is het idee achter de Delftse start-up Peeeks. Met hulp van Eneco wil Peeeks dat bedrijven en consumenten kostenefficiënter omgaan met duurzame energie. 

Lees het interview met David Beijer

Waarom wij tegen splitsing zijn

De splitsingswet is een politieke maatregel uit 2006 en is inmiddels achterhaald. De energiemarkt en ook het toekomstige energielandschap zijn sinds de totstandkoming van de wet drastisch veranderd en maken deze wet overbodig. Desondanks heeft Nederland gedwongen eigendomssplitsing ingevoerd, nota bene als enig EU-land. Hierdoor moeten energiebedrijven, die in Nederlandse handen zijn, concurreren met buitenlandse bedrijven die in hun eigen land wel elektriciteit- en gasnetten mogen bezitten. Dit levert een oneerlijke concurrentiepositie op voor Nederlandse bedrijven. Om die reden roept Eneco de nationale politiek op om gedwongen splitsing pas in te voeren als andere Europese landen dat ook doen.

Dagje Samen Uit teamfoto

Als vrijwilliger bij Dagje Samen Uit in Blijdorp

‘Speciaal voor klanten organiseert Eneco elk jaar Dagje Samen Uit in Blijdorp. Dit doen we omdat we blij zijn met onze klanten. Ik werk op de afdeling Communicatie en heb weinig direct contact met onze klanten, daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Samen met collega’s verwelkomde ik alle klanten. Toen mijn shift begon stond er al een flinke rij, spannend hoor. Als gastvrouw was ik ook gelijk een informatiebron voor allerlei soorten vragen. Het was erg leuk om de antwoorden samen met de klanten te vinden.’

Jessica van Noort, directiesecretaresse

Waarop rijden de Tesla's van BIOS-groep?

Taxi-bedrijf BIOS-groep vervoert met 64 Tesla's (zakelijke) klanten van en naar hun bestemming via Schiphol. BIOS-groep heeft een streng milieubeleid. Zij verduurzaamt door gebruik te maken van elektrisch vervoer en groene energie. De Tesla's rijden op Eneco HollandseWind. Wij vroegen aan diverse mensen op Schiphol hoe zij kijken naar elektrisch vervoer en of zij weten waarop deze Tesla's rijden.

Zoek een project bij u in de buurt

Eneco werkt er hard aan om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.
Kijk of we ook al bij u in de buurt duurzame energie opwekken.

Windenergie

Windpark Luchterduinen in het kort - infographic Eneco