Waarop rijden de Tesla's van BIOS-groep?

Taxi-bedrijf BIOS-groep vervoert met 64 Tesla's (zakelijke) klanten van en naar hun bestemming via Schiphol. BIOS-groep heeft een streng milieubeleid. Zij verduurzaamt door gebruik te maken van elektrisch vervoer en groene energie. De Tesla's rijden op Eneco HollandseWind. Wij vroegen aan diverse mensen op Schiphol hoe zij kijken naar elektrisch vervoer en of zij weten waarop deze Tesla's rijden.

Dagje Samen Uit teamfoto

Als vrijwilliger bij Dagje Samen Uit in Blijdorp

‘Speciaal voor klanten organiseert Eneco elk jaar Dagje Samen Uit in Blijdorp. Dit doen we omdat we blij zijn met onze klanten. Ik werk op de afdeling Communicatie en heb weinig direct contact met onze klanten, daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Samen met collega’s verwelkomde ik alle klanten. Toen mijn shift begon stond er al een flinke rij, spannend hoor. Als gastvrouw was ik ook gelijk een informatiebron voor allerlei soorten vragen. Het was erg leuk om de antwoorden samen met de klanten te vinden.’

Jessica van Noort, directiesecretaresse

Waarom wij tegen splitsing zijn

De splitsingswet is een politieke maatregel uit 2006 en is inmiddels achterhaald. De energiemarkt en ook het toekomstige energielandschap zijn sinds de totstandkoming van de wet drastisch veranderd en maken deze wet overbodig. Desondanks heeft Nederland gedwongen eigendomssplitsing ingevoerd, nota bene als enig EU-land. Hierdoor moeten energiebedrijven, die in Nederlandse handen zijn, concurreren met buitenlandse bedrijven die in hun eigen land wel elektriciteit- en gasnetten mogen bezitten. Dit levert een oneerlijke concurrentiepositie op voor Nederlandse bedrijven. Om die reden roept Eneco de nationale politiek op om gedwongen splitsing pas in te voeren als andere Europese landen dat ook doen.

Anneke van Kollenburg

'Sustainer inspireert mij om nog meer tempo te maken'

Tijdens de finale van de Startupbootcamp maakte Sustainer Home grote indruk. Hun idee om zeecontainers om te bouwen tot zelfvoorzienende woningen leidde zelfs tot een samenwerking met Eneco. Anneke van Kollenburg, innovatiemanager bij Eneco en mentor bij Startupbootcamp, maakte hun opmars de afgelopen maanden van dichtbij mee.

Lees het interview


Profielfoto David Beijer van Peeeks

Geld verdienen met het slim aan- of uitzetten van stroomverbruikers

Geld verdienen met het slim en tijdig aan- of uitzetten van elektriciteitsverbruikers zoals een koelcel, heater of laptop. Dat is het idee achter de Delftse start-up Peeeks. Met hulp van Eneco wil Peeeks dat bedrijven en consumenten kostenefficiënter omgaan met duurzame energie. 

Lees het interview met David Beijer

Wat hebben we allemaal gedaan in 2014?

Publicatie jaarverslag Eneco Groep over 2014

Eerder deze week presenteerde Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz, Ecofys) haar resultaten over 2014. Vandaag volgt de publicatie van ons officiële jaarverslag. Hierin geven we een uitgebreid overzicht van onze prestaties op het gebied van onder meer financiën, klanten, veiligheid en duurzaamheid. Ook lichten we de verschillende activiteiten van Eneco Groep toe en geven inzicht in belangrijke ontwikkelingen in de energiebranche.

Naar het jaarverslag

Financieel

Benieuwd naar de financiële prestaties van Eneco, of naar ons laatste jaarverslag?

Lees meer

Nieuws en media

In onze newsroom vindt u de persberichten en het laatste nieuws van Eneco.

Naar de newsroom

Contact

Heeft u een vraag aan Eneco of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op.

Naar de contactpagina

Zoek een project bij u in de buurt

Eneco werkt er hard aan om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.
Kijk of we ook al bij u in de buurt duurzame energie opwekken.

Windenergie

Windpark Luchterduinen in het kort - infographic Eneco