Koude van Eneco

Verfrissend gezond
  • Compacte installatie
  • Hoog comfort
  • Milieuvriendelijk

Wat is koude?

Met koude van Eneco heb je in de zomer een lekker koel huis. Zonder een groot temperatuurverschil met buiten en de droge lucht van een airconditioning.

Koude, ook wel comfortkoeling of topkoeling genoemd, komt uit de bodem, rivier of oppervlaktewater. Soms wordt het geproduceerd met behulp van warmte-energie. De uitstoot van CO2 is zeer laag ten opzichte van conventionele koelsystemen. Dat maakt koude zeer milieuvriendelijk.

Bekijk de Eneco Koudewijzer

Welke tarieven gelden voor jouw adres?

Wil je weten wat je tarief is? Vul dan hieronder je postcode en huisnummer in.
Mijn postcode is en mijn huisnummer is

Vaste leverancier

Voor gas en stroom bestaat in Nederland een vrije markt. Je kunt zelf kiezen bij wie je energie inkoopt. Bij warmte, koude en bronwarmte kan dit niet. Een landelijk netwerk (zoals bij gas of elektriciteit) ontbreekt, omdat bij het transport veel warmte verloren gaat. Bovendien is de eigenaar van de netten (en meestal ook de warmte opwekinstallaties), tevens de leverancier. Een gebruiker van warmte, koude en bronwarmte is dus gebonden aan zijn leverancier, die zowel het netbeheer als de levering verzorgt.

Service en onderhoud

Koude zonder zorgen!

Eneco verzorgt het onderhoud van de koude-afleverset en bijbehorende meter. Alles is dus in goede en vertrouwde handen. En komt er een monteur langs? Dan weet je ruim op tijd wanneer je deze kunt verwachten. Voor het onderhoud aan de vloerverwarming/-koeling verwarmingsinstallatie (o.a. vloerverwarming en regeling) binnenshuis kun je zelf een installateur inschakelen.

Service en onderhoud

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen
Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.