Mijn Eneco App

Benieuwd naar de tussenstand van je jaarnota op basis van de gegevens van je slimme meter? Op basis hiervan je termijnbedrag wijzigen zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Of heb je nog geen slimme meter maar wil je wel eenvoudig je meterstanden doorgeven? Gebruik dan de Mijn Eneco app. Handig en persoonlijk!

Wat kan ik met de Mijn Eneco app?

Eneco app

 • Tussenstand van je jaarnota
 • Termijnbedrag inzien en wijzigen
 • Verbruik inzien
 • Meterstanden doorgeven
 • Nota’s bekijken en downloaden

En met een slimme meter zie je zelfs dagelijks hoe je ervoor staat ten opzichte van je jaarnota, adviseren we je over je termijnbedrag én krijg je een waarschuwing bij afwijkend verbruik.

Download Apple Download Google

Veelgestelde vragen

 • Voor wie is de Mijn Eneco app beschikbaar?

  De app is alleen beschikbaar voor klanten van Eneco. De Mijn Eneco app is op dit moment alleen nog geschikt voor consumenten en MKB klanten met één leveringsadres.

 • Moet ik een Mijn Eneco account hebben om de app te gebruiken?

  Voor het inzien van klantgegevens, nota’s, verbruik en het termijnbedrag moet je inloggen. Hiervoor maak je gebruik van het Mijn Eneco account zoals het op het web ook gebruikt wordt. Voor het doorgeven van meterstanden en het gebruikmaken van contactfuncties hoef je niet in te loggen. Heb je nog geen Mijn Eneco account? Meld je dan hier aan.

 • Kunnen alle Mijn Eneco klanten inloggen?

  Alleen consumenten en MKB klanten met maximaal één account kunnen inloggen op Mijn Eneco in de app.

 • Werkt de app ook op een tablet?

  De app is primair gebouwd voor smartphones. Het kan wel op een iPad bekeken worden, maar zal niet op elke tablet even goed op werken.

 • Voor welk type smartphones is de app geschikt?

  De app is gebouwd voor iPhones (het Apple iOS platform) en Android (Google Android platform) toestellen. Hiervoor is gekozen omdat de meeste gebruikers een van deze twee platformen heeft. De app is niet geschikt voor Microsoft toestellen.

 • Voor welke versies van Android is de app geschikt?

  De app is gebouwd voor besturingssysteem versie 4.0 en hoger. Als een gebruiker versie 2.3 op zijn telefoon heeft dan kan de app daar wel op werken, maar niet alles ziet er even mooi uit. Voor versies lager dan versie 2.3 is de app zeker niet geschikt.

 • Voor welke versies van iOS is de app geschikt?

  De app is gebouwd voor besturingssysteem iOS 7 en hoger. Als een gebruiker iOS 6 op zijn telefoon heeft dan kan de app daar wel op werken, maar niet alles ziet er even mooi uit. Voor versies lager dan iOS 6 is de app zeker niet geschikt.

 • Welke permissies vraagt de app en waarom?

  Bij het downloaden uit de Apple Store of Android Play store vraagt de app om de volgende toestemmingen:

  • Contacten
   Om vanuit de app Eneco toe te voegen aan je Whatsapp-contacten, of om te kijken of Eneco er al in staat als contact zodat vanuit de app direct een gesprek geopend kan worden. 

  • Camera
   Voor de flitsfunctionaliteit, die wordt gebruikt om de zaklamp te activeren in het meterstandenproces en voor de meterscanner in de iOS-versie

  • Bestanden
   Voor het wegschrijven van gebruikersinformatie en het downloaden van nota’s.

  • Wifi-verbinding
   Voor het controleren of er een wifi-verbinding is en zo ja, dan controleert de app of er een update/nieuwe versie beschikbaar is.

  • Identiteit
   Voor het toevoegen van een account zodat de gebruiker maar één keer hoeft in te loggen.

  • Telefoon
   Dit geldt alleen voor oudere versies van de app (voor versie 1.1). Hier vroeg de app toestemming om een gesprek te mogen starten vanuit de knoppen waarin klantenservice telefoonnummers getoond worden. Deze functionaliteit is nu aangepast, zodat het nummer wel voor je ingevoerd wordt, maar de actie om te bellen nog bij jezelf ligt.

Op de Eneco Community helpen we elkaar

Praat mee over de Mijn Eneco app
Pics

Update Mijn Eneco app

Vanaf later vanmiddag is er een update beschikbaar van de Mijn Eneco App voor Android en iOS! Nieuw in deze versie: - Verbruiksgegevens van slimme meters per dag, week of maand - Verbruiksgegevens van conventionele meters per jaar - Toegang voor MKB klanten (met 1 aansluiting) - Informatie over uw jaarnota en downloaden van de jaarnota pdf Mocht u nog foutjes vinden in deze nieuwe versie van de app, dan horen we dat graag en gaan we proberen die zo snel mogelijk op te lossen. Download de app via de play store (Android) of iTunes (iOS).

12 dagen geleden - Stefan
4 Reacties
Lees verder
Pics

Ik wist uberhaubt niet dat er een app was. Meteen even gedownload en bekeken. Doet precies wat ie moet doen. Perfekt. Vroeger logde ik altijd in op de site. Maar dit is veel beter. Mijn complimenten.

12 dagen geleden - robbb
Pics

oeps de app heeft even de wind tegen. ?? welke wind het waait hier niet of nauwelijks:)

12 dagen geleden - jvdl
Pics

Hoi Stefan, Hier is de update geïnstalleerd. Werkt prima. Handig om nu je (herleide) jaarverbruik zo makkelijk in te zien. Ik heb weer geprobeerd m'n voorvoegsel in m'n naam te wijzigen, maar helaas pindakaas. Een slordige fout. In namen moet je nooit fouten maken!

12 dagen geleden - Brandje
Pics

Ik weet niet ofdat dit een foutje is of een heeeeeeeel goede verbetering. Je kunt de klantenservice bereiken zonder 0900 nummer, maar met een gewoon 010 nummer! Sjappo! ;)

12 dagen geleden - jvp

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen