Nieuw: actie SolarEdge

 • Tot 25% meer rendement
 • Inzicht per zonnepaneel
 • Zekerheid van garanties
Lees meer over de actie


Of bel: 0900-2353632 (je betaalt je gebruikelijke belkosten), op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.

Haal nog meer uit je zonnepanelen

Met Tesla Powerwall

 • Sla je zonne-energie op met de Tesla Powerwall.
 • Combineer de thuisbatterij met het inzicht van Toon®.
 • Maximale controle over je energieverbruik.

Meer over Tesla Powerwall

Tesla Powerwall

Waarom zonnepanelen van Eneco?

De zekerheid van een optimale opbrengst

Hoge kwaliteitseisen

Wij bieden alleen zonnepanelen aan van gerenommeerde fabrikanten die getest en gecertificeerd zijn en hiermee voldoen aan de hoogste rendementseisen.

Advies op maat

Voor installatie maken wij een gedetailleerd dak ontwerp op maat. Met geavanceerde apparatuur bekijken wij je dak op afstand en kunnen wij exact de schaduw bepalen en het optimale aantal panelen berekenen dat op je dak geplaatst kan worden. Ieder dak is namelijk anders. Wist u dat 1 paneel in de schaduw tot een rendementsverlies kan leiden van wel 30%.

Kwaliteitscontrole

Van offerte tot installatie hebben wij een aantal controle slagen ingebouwd. Zo controleren we de panelen na verscheping op breuken met röntgenapparatuur en doen wij een onafhankelijke controle van de installateur op 45 punten.

Monitoring

De omvormer is standaard uitgerust met Wi-fi. Met de ingebouwde Wi-Fi kun je via je computer, tablet of telefoon op elk gewenst moment je dag-, maand- en jaar-opwek zien.

Klanten vertellen over zonnepanelen

Na één telefoontje had ik al een afspraak met de adviseur. Ik hoefde niets voor te bereiden. Hij legde perfect uit wat er ging gebeuren. Hij had zelfs al foto’s gemaakt, zodat meteen duidelijk was waar de panelen zouden komen.

Leo de hoog

Het hele proces nam maar een halve dag in beslag. Van het plaatsen van de panelen tot de bekabeling en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Het verliep allemaal prima. Geen omkijken naar!


Henk Klein

De adviseur wist precies waar hij het over had en kon al mijn vragen beantwoorden. De offerte die volgde was in één keer goed. In één dag werden er 18 panelen op mijn dak gelegd en was alles aangesloten.

Piet van der Mark

8 voor kwaliteit

Klanten die gekozen hebben voor Eneco zonnepanelen waarderen het installatieproces en informatievoorziening met een 8. Deze waardering is tot stand gekomen op basis van bijna 300 evaluatiegesprekken die door Eneco met klanten zijn gevoerd. 

Zonnepanelensimulator van Eneco

Zonnepanelensimulator

Zie direct wat zonnepanelen je opleveren

 • In 2 minuten digitale zonnepanelen op je huis.
 • 24/7 inzicht in je opwekking en besparing op basis van werkelijke weerdata.
 • Vul je werkelijke jaarverbruik in en je ziet direct wat je opwekt en bespaart.

Start de simulator

Download de simulator app

Alles over saldering

Alles wat je wilt weten over vergoedingen van je opgewekte energie bij Eneco.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Alles over zonnepanelen

 • Kan ik mijn btw terugvragen op mijn zonnepaneleninstallatie?

  Schaf nu Eneco zonnepanelen aan zonder btw. Alle consumenten die na 20 juni 2013 hun zonnepanelen laten installeren kunnen de btw terugvorderen bij de belastingdienst. Wij weten niet hoelang deze regeling van kracht blijft. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft besloten dat je als particulier recht hebt op teruggave van de btw op zonnepanelen. Deze uitspraak is gedaan naar aanleiding van de zaak die door de Oostenrijker Thomas Fuchs is aangespannen. Hieruit kwam naar voren dat hij gezien moet worden als ondernemer, omdat hij energie teruglevert aan het Oostenrijkse energienet en dus btw betaalt over de opbrengsten van zijn opgewekte energie. 

  Daar staat tegenover dat hij de btw terug kan vragen die is betaald over de aanschaf en plaatsing van de zonne-installatie. De belastingdienst is op 7 november 2013 met een vereenvoudigde regeling gekomen om deze uitspraak te vertalen naar een regeling voor Nederlandse particuliere klanten met zonnepanelen. Dit levert je dus flink voordeel op bij de aanschaf van zonnepanelen! Meer informatie vind je in de door de overheid gepubliceerde vragenlijst

  Kan ik mijn btw terugkrijgen?

  Met de btw Teruggave Service van Eneco nemen wij je alle administratieve werkzaamheden uit handen. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Atripel, onze specialist in fiscaliteit en accountancy, die de gehele aanvraag voor je zal verzorgen. Hiermee heb je dus geen administratieve rompslomp.  

  De kosten van de Service bedragen € 145,- excl. btw (de btw over deze Service a € 30,45 wordt ook teruggevraagd in hetzelfde proces).   

  Vraag een offerte aan

 • Hoe werken zonnepanelen en wat gebeurt er in huis bij de installatie?

  De installatie van zonnepanelen neemt over het algemeen 1 dag in beslag. Eneco bepaalt van tevoren, samen met jou,  waar de omvormer komt en hoe de bekabeling gaat lopen naar de omvormer en de meterkast. De omvormer wordt aangesloten op de meterkast en er zal zo veel mogelijk gebruik gemaakt worden van bestaande lege ruimtes en kabelgoten.

 • Moet ik klant van Eneco zijn om zonnepanelen aan te schaffen?

  Je hoeft geen klant te zijn van Eneco om zonnepanelen van Eneco aan te schaffen. De zonnepaneleninstallatie is onafhankelijk van je energieleverancier. 
  Als je klant van Eneco bent, kunnen wij wel direct het termijnbedrag van je energierekening verlagen. 


 • Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?

  Bij de verkoop van je woning is sinds 1 januari 2008 een energielabel (of energieprestatieadvies) verplicht. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Met zonnepanelen zal je energielabel hoger en dus beter zijn. De verwachting is dat de hoogte van het energielabel zal corresponderen met de waarde van je woning. Ook is de verwachting dat energie in de toekomst duurder zal worden en kopers meer zullen gaan letten op hun woonlasten (incl. energiekosten) en niet alleen op hun hypotheeklasten bij de aankoop van hun woning. De energiekosten zullen flink lager zijn bij een woning met zonnepanelen.

 • Hoe haal ik nog meer uit mijn zonnepanelen?

  Je haalt nog meer uit je zonnepanelen door de energie eenvoudig op te slaan met Tesla Powerwall.

 • Moet ik niet wachten op betere zonnepanelen?

  De ontwikkelingen rond zonnepanelen staan natuurlijk niet stil. In de toekomst zal het wellicht mogelijk zijn om 5 keer zo veel energie op te wekken met dezelfde oppervlakte. De zonnepanelen met een veel hoger rendement zijn echter nog in ontwikkeling en zeker nog niet in grote hoeveelheden te produceren. De kosten per paneel zijn nog dusdanig hoog dat het niet interessant is om deze panelen aan te bieden voor een goed rendement.  
  Het loont dus zeker de moeite om nu al te kiezen voor zonnepanelen. Het rendement op je zonnepanelen van gemiddeld 17% is ronduit interessant. 


Of liever samen je vraag oplossen?

Eneco Phone

Eneco Duurzaam advies

0900 - 235 36 32

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Eneco Postcard

Of stuur ons een e-mail

Voor service en algemene vragen:

e-mail