Duurzame zorgomgeving voor morgen

Ieder mens verdient goede zorg in een prettige en gezonde leefomgeving. Daarom helpt Eneco zorginstellingen om deze omgeving zo comfortabel en duurzaam mogelijk te maken. De focus ligt hierbij op de gebouwen. Deze bepalen immers voor een groot deel de leefwereld van cliënten, bewoners en medewerkers. Samen met de zorginstelling kijken we in en om de gebouwen naar mogelijkheden om te verduurzamen en energie te besparen.
Maar liefst 40% van het energieverbruik komt voor rekening van vastgoed. Met 50 miljoen m2 aan zorgvastgoed neemt de zorgsector een groot deel voor haar rekening. Hier valt dus een wereld te winnen.

Zorgenoten: uw partner voor toekomstbestendig zorgvastgoed

Opa met zorgende

Zorgenoten, de samenwerking van Eneco met Dura Vermeer voor de zorg, is uw strategische partner voor een slimme en duurzame vastgoedstrategie. Zo kunt u bij ons niet alleen terecht voor uw duurzame energielevering, maar ook voor een breed palet aan oplossingen. Dit geldt voor gebouwen die u in eigendom heeft, maar ook als u vastgoed huurt kunnen wij u van dienst zijn. Samen met partners uit de omgeving van de zorginstelling bieden we een totaaloplossing.

Zo kunt u zich vooral richten op de zorg in de wetenschap dat u een betrouwbare partner aan uw zijde heeft die zorg draagt voor de kwaliteit en de kosten van uw gebouwen. Zorgenoten heeft aantoonbaar meerwaarde voor uw vastgoed- en zorgexploitatie. Nu en in de toekomst. Wilt u meer weten? Bekijk de klantcases hieronder of de website over Zorgenoten. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen.

Naar Zorgenoten

Een totaaloplossing voor uw zorgomgeving

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor uw duurzame energielevering. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden.

Rijden op Eneco HollandseWind®

Met een eigen laadpaal voor de deur biedt u uw bezoekers en werknemers de gelegenheid hun auto op te laden. We plaatsen ook laadpunten voor de scootmobiels van uw bewoners. Het mooie is: iedereen die bij u oplaadt rijdt op duurzame Eneco HollandseWind®.

Meer over elektrisch laden

Deel uw dak met de buurt

Veel mensen willen zonnepanelen, maar hebben geen geschikt dak. Veel instellingen hebben een geschikt dak, maar doen er niets mee. ZonneHub brengt beiden samen. Meld uw dak aan en help de buurtbewoners. Als dank ontvangt u een deel van de opbrengst.

Meer over Zonnehub

Voorbeelden uit de praktijk

Energie-audit voor SiZa

Startpunt voor succesvolle verduurzaming

Voor Siza uit Arnhem is Zorgenoten bezig met het opstellen van energie-audits in het kader van de Energy Efficiency Directive (EED). Om de audit zo effectief mogelijk uit te voeren trekken Zorgenoten en Siza samen op naar de omgevingsdiensten. Het doel is te komen tot een helder overzicht van mogelijke kansen.

Mensen in de zorg


De audit-rapportages vormen straks de basis om verder te kijken naar de verduurzaming van het vastgoed. Als onderdeel van het traject worden ook alle energiemeters van Siza verslimd en wordt er energiemanagement geïmplementeerd om inzicht te creëren en het laaghangend fruit met betrekking tot energiebesparing te plukken.

Opa met zorgende

Garanties voor 40% besparing

Zekerheid met prestatiecontract voor Amstelring

Zorgenoten heeft 3 grote verpleeghuizen van Amstelring gerenoveerd. Daarbij garandeert Zorgenoten de komende 15 jaar een besparing van zo'n 40% op het energieverbruik. Dit door onder meer de inzet van dakisolatie, nieuwe beglazing, LED-verlichting, zonnepanelen en warmtepompen.

Naast energieprestaties levert Zorgenoten ook garanties ten aanzien van de gebouwconditie en de bijbehorende onderhoudskosten. Zorgenoten is de partner van Amstelring geworden als het gaat om het technisch beheer van hun vastgoed. Dit geeft Amstelring vertrouwen en zekerheid over hun exploitatielasten.

Zorg op zonnestroom

Zonnepanelen op dak van BovenIJ ziekenhuis

Het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam is de houder van een bijzonder record: met 625 zonnepanelen op het dak is het momenteel de grootste zonnestroomproducent in de zorg in Noord-Holland. Zorgenoten ontwikkelde dit project, investeerde in de panelen en onderhoudt momenteel het gehele systeem. De opbrengst van de panelen is vergelijkbaar met het energieverbruik van zo’n 40 huishoudens.

Zonnepanelen

Samen innoveren met Eneco Zakelijk

We helpen u graag

Weten wat Eneco voor uw bedrijf kan betekenen? Uw vaste contactpersoon vertelt u graag meer. Bent u nog geen klant van Eneco, neem dan contact op met onze klantenservice voor een vrijblijvend adviesgesprek.

mailen met eneco    Laat u terugbellen

Of bel ons op 010 - 890 6988, werkdagen 08.00 tot 19.00 uur.