Productie van Fujifilm

draait voor 100% op windenergie

Het productieproces van Fujifilm, producent van fotopapier, offsetplaten en membranen, draait volledig op windenergie van Eneco. Voor de bedrijfsvoering heeft Fujifilm jaarlijks zo’n 100 gigawattuur aan elektriciteit nodig, vergelijkbaar met het gemiddelde stroomverbruik van ongeveer 30.000 huishoudens.

Peter Struik

Samen met Eneco streven we steeds naar een goede balans tussen een duurzame bedrijfsvoering en de economische haalbaarheid hiervan. Op dit gebied blijven we elkaar uitdagen en aanvullen. Dat we in 2016 geheel over zijn gegaan op windenergie is een mooi gevolg van onze samenwerking.


Peter Struik, president-directeur van Fujifilm

Eneco en Fujifilm verduurzamen samen

De windenergie van Eneco helpt Fujifilm verder te verduurzamen. In de video legt Peter Struik, president-directeur van Fujifilm, uit hoe dat werkt.

Windenergie uit verschillende bronnen

5 turbines leveren achter de meter

De 5 windmolens op het terrein van Fujifilm leveren 20% van de totale elektriciteitsbehoefte voor de producent van fotopapier en offsetplaten. Deze levering gebeurt achter de meter. Dit betekent dat de energie ook daadwerkelijk gebruikt wordt op de locatie van Fujifilm in Tilburg.

Nederlandse windenergie met GvO

Eneco en Fujifilm zochten samen naar manieren om de gehele bedrijfsvoering CO2-neutraal te maken. Dit resulteerde in een nieuwe overeenkomst, waarbij Fujifilm ook alle opgewekte stroom van de 5 windmolens van Eneco-windpark Anna Vosdijkpolder in Tholen afneemt voor 5 jaar. Dit gebeurt via Garanties van Oorsprong.

Windenergie uit Belgische windparken

De eventueel resterende energie komt uit windparken net over de grens in België. Ook dit gebeurt via het systeem van Garanties van Oorsprong. Zo heeft Fujifilm de zekerheid dat er altijd voldoende duurzame windstroom beschikbaar is voor de totale productie.

Verdienen aan eigen opwek

Zakelijke energievoorziening is steeds meer een samenspel tussen de energieleverancier en de gebruiker. Het zelf opwekken van energie is voor veel bedrijven erg aantrekkelijk dankzij fiscale voordelen en direct dalende energiekosten. Wij helpen u hier graag bij. Onze specialisten inventariseren graag samen met u of eigen opwek interessant is voor uw onderneming.

contact over eigen opwek

Eneco HollandseWind®

Ook kleinere bedrijven kunnen ondernemen op windenergie. Eneco HollandseWind® wordt geproduceerd door windparken in Nederland en draagt bij aan een meer duurzame energieproductie in Nederland. Daarom heeft Eneco HollandseWind het Milieukeur gekregen.

En kiest u voor HollandseWind uit..., dan kiest u zelf uit welk windpark u uw windenergie afneemt.

HollandseWind     HollandseWind uit...

Windpark Anna Vosdijkpolder

Verder verduurzamen

Fujifilm zoekt steeds naar nieuwe manieren om verder te verduurzamen en zo de footprint van het bedrijf zo klein mogelijk te maken. Hierbij speelt Eneco een ondersteunende rol.

Laadpalen op parkeerplaats

Op het terrein van Fujifilm staan 6 dubbele laadpalen. Op deze manier kunnen werknemers en bezoekers hun elektrische auto opladen terwijl ze bij Fujifilm zijn. En rijdt de auto direct op 100% HollandseWind®.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem een kijkje bij Elektrisch Laden van Eneco.

Elektrisch laden

Elektrische auto opladen - Case Fujifilm

Samen innoveren met Eneco Zakelijk

We helpen u graag

Weten wat Eneco voor uw bedrijf kan betekenen? Uw vaste contactpersoon vertelt u graag meer. Bent u nog geen klant van Eneco, neem dan contact op met onze klantenservice voor een vrijblijvend adviesgesprek.

mailen met eneco    Laat u terugbellen

Of bel ons op 010 - 890 6988, werkdagen 08.00 tot 19.00 uur.