Brrr..! Zó zien kids onze toekomst

De hoofdrol spelen in een horrorfilm over duurzaamheid? Groep 8A van de Lorentzschool deed het. En niet in Hollywood, maar gewoon in Leiden.

‘Ja, maar…’, denken wij volwassen al snel. Terwijl kinderen gewoon roepen: ‘Ja, doen!’ In hun wereld kan álles. Logisch dat juist daar de beste, anders-dan-anders ideeën schuilen. En precies díe zoekt Nederland nu we volledig op groene energie overstappen. Daarom gaan we graag met kinderen aan de slag. Op allerlei manieren. Zij leren van ons, wij van hen.

Frisse blik op grote vragen

Zo werken we samen met de Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien van Oranje. De stichting laat kinderen meedenken over De Grote Vraagstukken van organisaties. Van voedsel tot zorg. En van onderwijs tot, ja, energie dus. Hoe kan Eneco mensen overtuigen om voor groene energie te kiezen? En wat gebeurt er als we onze wereld verwaarlozen?In de hoofdrol

In deze vragen beet groep 8A van de Lorentzschool in Leiden zich vast. Eerst in een groepsgesprek, daarna mochten de handen uit de mouwen. Het resultaat: De Tent. Een korte horrorfilm, die helaas werkelijkheid wordt als we niet zuinig genoeg met onze aarde omspringen.

De kids spelen niet alleen de hoofdrol, maar schreven ook zélf het script. Kijk en huiver:

Benieuwd wat we nog meer voor je (klein)kinderen doen?

Word een WindExpert

Alles over windenergie leren kinderen in het Eneco WindLab. Met leuke testjes en weetjes. De kids kunnen met hun klas naar het Eneco WindLab, dat tot de zomervakantie van 2017 in de Afrikahaven in Amsterdam staat. Ook cool, op de website van het Eneco WindLab vind je alles voor een spreekbeurt over duurzame energie en een supertoffe animatie, waarin je als kijker(tje) boven onze windmolens vliegt.

Groene les op school?

Ook ontwikkelden we voor het basisonderwijs (groep 3-8) een speciaal lesprogramma. Gratis door de leerkracht te gebruiken. Met filmpjes, proefjes, opdrachten en een quiz leren kinderen alles over duurzame energie. De les duurt maximaal twee uur. Heb je liever een getrainde gastdocent van Eneco voor de klas? Ook dat kan! Neem contact op met Monique Hagenouw, eventcoördinator Eneco.

Innovatie-
pioniers

Lees meer

Onze Clubkracht ondersteunt sportclubs bij subsidie-aanvraag

Onze Clubkracht

Lees meer

Zonnetje in huis

Lees meer