Zo doe je dat:

7 tips om morgen nog je huis te verduurzamen

Bedankt, iedereen! We vroegen jullie om praktische duurzaamheidstips te delen en zoals verwacht zijn onze social mediakanalen bestookt met bruikbare en makkelijke suggesties. Handelingen die je in het dagelijkse leven kunt toepassen. We hebben er 7 voor je uitgekozen.

1. Kaarsjes aan, dekentje erbij
Sommigen van jullie vinden het prettig televisie te kijken terwijl de kamertemperatuur exotisch is. Dat kan ook zónder dat de radiator gloeit. Door bijvoorbeeld een trui aan te doen. Of een deken over jezelf heen te trekken. Kaarsen aan, sfeer omhoog.

2. Stop het sluipverbruik
Houd sluipverbruik wekelijks goed in de gaten via Toon®. Hiermee kun je, afhankelijk van jouw sluipverbruik, op jaarbasis tientallen euro’s besparen. Geld dat je kunt investeren in, bijvoorbeeld, slimme stekkers en Philips Hue.

3. Gordijnen dicht
Doe ‘s avonds de gordijnen dicht. Zo verlies je minder warmte en hoeft de verwarming niet astronomisch hoog.

4. Naar bed? Je verwarming eerder omlaag
Dat uurtje voordat je in bed kruipt, hoeft de verwarming niet meer aan. Echt niet. Zet de temperatuur een tikkie lager, want in een aantal ogenblikken lig je namelijk in een van jouw meest vertrouwde omgevingen - je bed.

5. Isoleer je radiator
Plaats radiatorfolie aan de achterkant van je radiator. Veel warmte gaat namelijk verloren via de buitenmuren. En folie isoleert. Minder verlies, meer warmte.
Winst voor iedereen.

6. Speel met de aanvoertemperatuur
Bij het installeren van de cv wordt de aanvoertemperatuur vaak op tachtig of negentig graden gezet. Wat betekent dat het water dat door de radiatoren raast bijna kookt. Dit verbruikt onnodig veel energie. Met zestig of zeventig graden red je het prima tijdens koudere winterdagen en de temperatuur kan nog lager gedurende warmere maanden.

7. Deurtje dicht
Heb je een zolder waar je de deur van dicht kan doen? Doe dit dan ook. Er gaat namelijk een berg warmte verloren via deze deur, aangezien warmte stijgt.

Besparen klinkt soms als iets verschrikkelijk ingewikkelds. Dat is het niet, zoals jullie zelf bewijzen. Met kleine praktische aanpassingen kom je al een heel eind. Soms is het jezelf er echt toe zetten, maar uiteindelijk wordt iedereen er gelukkiger van.

Nieuwsgierig naar wat al kan op gebied van energie en technologie? Neem eens een kijkje op eneco.nl/nieuwewereld.

Smart
Cities

Lees meer

Het nieuwe wonen

Lees meer

SlimLaden app van Eneco voor Tesla en Renault

Eneco SlimLaden®

Lees meer