Sustainer Homes

Wonen op jouw droomplek, vrij van het energie- of waternet. Ondenkbaar? De Nederlandse start-up Sustainer Homes maakt het mogelijk. Zij recyclen zeecontainers tot betaalbare en comfortabele woningen. Eneco is voor twee jaar een samenwerking aangegaan met deze start-up.


Het team van Sustainer Homes

Containerwoningen bestaan toch al? Klopt, maar niet in deze vorm. Sustainer Homes heeft het eerste exemplaar gebouwd die volledig zelfvoorzienend, mobiel en duurzaam is. De demo-versie is voor het eerst getoond tijdens de Demo Day Smart City & Living van het Startupbootcamp-programma.

Sustainer Homes zijn verplaatsbaar

Het idee is simpel, de uitvoering complex; bouw een container om tot een woning die in alle basisbehoeften voorziet, zonder afhankelijk te zijn van het energie- en waternet. Sustainer Homes is deze uitdaging voor de wereld van morgen aangegaan. Wil je op een andere plek wonen? Dan zet je de woning snel en eenvoudig in een andere omgeving neer.

Sustainer Homes van Eneco

De containerwoningen draaien op bijna niets anders dan het weer. Ze zijn uitgerust met zonnepanelen, een batterij voor opslag van stroom, een waterpomp en slimme apparatuur. Dit maakt de woningen zelfvoorzienend. Samen testen wij nieuwe duurzame technieken en smart home toepassingen voor onze klanten en de generaties van morgen.

Onze Clubkracht ondersteunt sportclubs bij subsidie-aanvraag

Onze Clubkracht

Lees meer

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

Lees meer

Ameland geheel duurzaam in 2020

Iedereen Amelander

Lees meer