Praten tegen je huis.

Dat is pas echt de nieuwe wereld

Met Amazon Echo kan dat. Nog niet veel mensen in Nederland gebruiken het, maar dat spraak groot gaat worden dat weten we al wel zeker. Daarom heeft Eneco een skill ontwikkeld voor de Echo, waarmee via de Toon je temperatuur ingesteld kan worden, je pre-sets (weg/thuis/comfort/slapen) kan instellen en je meterstanden kan doorgeven. Dit is onze eerste stap op dit gebied. Met als doel service nog makkelijker te maken en in te spelen op de apps en diensten nu of in de toekomst gebruikt gaan worden.

De innovatie kan nu gebruikt worden door degene die de Amazon Echo al in huis hebben gehaald. Onderstaande video laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Spraak heeft de toekomst

“In de Verenigde Staten is voice control via apparaten als de Amazon Echo of Google Home al groot; hier zijn al miljoenen van dit soort slimme apparaten verkocht. Experts verwachten dat deze trend op korte termijn doorbreekt in Nederland. De Amazon Echo deed namelijk onlangs zijn intrede Nederland”, aldus Stefan Verhoeve, digital marketeer bij Eneco. “Als Eneco willen wij 100 procent voorbereid zijn op deze doorbraak. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten van nog betere service te voorzien. Door voice control via Alexa nu al te integreren in onze dienstverlening zijn wij helemaal klaar voor het moment dat Nederland spraakapparatuur omarmt.”

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel. Heb je een Amazon Echo in huis, ‘enable’ dan de skill in de store en log in met je Eneco account. Roep dan ‘Alexa, ask Eneco Chatbot’. Alexa vraagt vervolgens wat je wilt. Meterstanden doorgeven, of je Toon aansturen.