Eerste Nederlandse bedrijf in Science Based Targets initiative: Eneco Groep

Meewerken aan de klimaatdoelstellingen van Parijs

Deze week werd bekend dat Eneco Groep is toegelaten tot het Science Based Targets initiative, ook bekend als SBTi. Eneco is het eerste Nederlandse bedrijf dat zich bij dit initiatief voegt. 

Wat is het Science Based Targets initiative?

Het SBTi houdt zich bezig met het behalen van in Parijs bepaalde klimaatdoelstellingen.
Zij werken eraan om ruim binnen 2˚C opwarming van de aarde te blijven. Andere internationale bedrijven die zich al eerder aan het initiatief hebben verbonden zijn Wallmart, Sony en Coca-Cola. 

Eneco Groep en het Science Based Targets initiative

De ambitie van Eneco is ‘Leven binnen de grenzen van onze aarde’. Het naleven van deze ambitie wordt versterkt door het in lijn brengen van de eigen doelstellingen met de klimaatdoelstellingen van SBTi. 

Een van de eerste initiatieven die Eneco groots aanpakt is het verminderen van het gebruik van aardgas in Nederland. Hierover lees je meer in het artikel "Gas verdwijnt".

Gerben Meijer, sustainability manager | Eneco Groep

Een zonnige toekomst

"Ondanks onze ambitie blijft de uitdaging groot. Een belangrijk deel van onze ketenvoetafdruk is afkomstig van het gebruik van aardgas o.a. voor de verwarming van de woningen van onze klanten. Daarom proberen we onze klanten te helpen om tegelijkertijd zowel kosten als CO2 te besparen. Met inzicht, innovaties en slimme oplossingen. Met bijvoorbeeld Toon® en Eneco WarmteWinner® die binnenkort voor een alternatieve duurzame verwarming zorgt en uiteraard met Eneco HollandseWind® of zonne-energie van ZonneHub van Eneco™. De uitdaging is duidelijk; er is maar 1 aarde!"

- Gerben Meijer, Sustainability Manager, Eneco Groep


Meer lezen van Gerben Meijer over dit onderwerp? Lees dan zijn blog.

Innovatie-
pioniers

Lees meer

Vrouw naast windmolen

Duurzaamheid
& Eneco

Lees meer

Zonnetje in huis

Lees meer