Meterstanden doorgeven via spraak

Heb jij al een slimme speaker in huis? Er komen steeds meer mogelijkheden om je slimme huis aan te sturen met je stem. Apparaten zoals de Amazon Echo helpen je met boodschappen doen, lezen recepten aan je voor tijdens het koken en vanaf nu is het ook mogelijk om via spraak je meterstanden door te geven. Eind 2016 maakte Eneco het al mogelijk om meterstanden eenvoudig door te geven via de Facebook Messenger chatbot.

De innovatie kan nu gebruikt worden door degene die de Amazon Echo al in huis hebben gehaald. Onderstaande video laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is Alexa? En Amazon Echo?
Alexa is de assistent die je hoort op Amazon Echo. De Amazon Echo is een slimme, kleine spraakcomputer die je in je woonkamer plaatst. Je kunt het apparaat opdrachten geven, zoals het voorlezen van recepten tot aan het dimmen van de lampen. Eneco heeft de mogelijkheid ontwikkeld om via de Amazon Echo je meterstanden door te geven. Eneco heeft geen connecties met Amazon en is niet betrokken bij de ontwikkeling van de Amazon Echo.

Hoe werkt meterstanden doorgeven via Amazon Echo?
Het werkt heel simpel. Heb je een Amazon Echo in huis en een oproep gekregen om je meterstanden door te geven? Roep dan ‘Alexa, ask Eneco Chatbot’. Alexa vraagt vervolgens om je meterstanden, deze worden direct verwerkt in de systemen van Eneco. Een paar minuten later vind je jouw jaarnota in je e-mail.

Veelgestelde vragen

Vind de antwoorden op jouw vragen

Duurzame kaswoning

Lees meer

Zon & Design

Lees meer

Innovatie-
pioniers

Lees meer