Met een elektrische auto
naar de sneeuw

Deze korte film van Eneco bewijst dat het kan: in één dag naar wintersport rijden met een elektrische auto

Je kunt met een moderne elektrische auto nu al onbezorgd op wintersport. Dat laten we zien met deze korte film. Als extraatje bieden we routekaarten die jou op weg helpen naar je sneeuwbestemming. Met de beste routes langs snellaadpunten naar populaire skigebieden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

  • In deze film rijdt verslaggever Rutger Middendorp met een elektrische auto van Utrecht naar wintersportgebied Interlaken in Zwitserland, een route van zo’n 1000 kilometer. Inclusief vijf stops bij snellaadpunten duurde de reis 12 uur. Voor het laden werd de Eneco laadpas gebruikt, behalve bij de Tesla Superchargers. Door deze route elektrisch te rijden bespaar je circa 90 kilo CO2 uitstoot.
  • Langere (vakantie)ritten in elektrische auto’s zijn nu mogelijk door twee ontwikkelingen: er komen steeds meer elektrische automodellen op de markt met een bereik van honderden kilometers en het netwerk van snelle oplaadpunten groeit in heel Europa in hoog tempo.
  • Wat eerst alleen kon met exclusieve auto’s lukt vanaf nu ook met middenklassers. De nieuwe Volkswagen e-Golf, de Hyundai IONIQ Electric en de nieuwste BMW i3 hebben een range van maximaal 300 kilometer. Het bereik van de nieuwe Renault Zoë is 400 kilometer en met de nieuwe Opel Ampera-E kun je 500 kilometer ver komen op één batterij. De nieuwe Tesla Model S, heeft zelfs een range van maximaal 600 kilometer.
  • Als je om de 200 kilometer een laadstop maakt, haal je met alle bovengenoemde auto’s zonder stress de sneeuw. De reis duurt dankzij stops bij snellaadpunten niet uitzonderlijk veel langer dan als je met een benzine- of dieselauto ten minste om de twee uur rijden pauzeert.
  • Ook in het buitenland laad je met de laadpas van Eneco altijd automatisch groene stroom. Zo weet je zeker dat je in je elektrische auto ook echt op duurzame energie rijdt. Iedere geladen kWh bij een laadpaal wordt door Eneco vergroend met 100% HollandseWind®. Met de Eneco laadpas kun je terecht bij veel laadpunten in Duitsland en Zwitserland. Bijvoorbeeld bij de laders van Allego of The New Motion. Tesla rijders kunnen in heel Europa gebruik maken van Tesla’s Supercharger netwerk. Kijk hier voor meer informatie over Eneco Elektrisch Laden.
  • In 2021/2022 wordt het omslagpunt verwacht waarop elektrisch rijden inclusief de aanschafkosten van de auto goedkoper is dan rijden op benzine of diesel.
Met elektrische auto naar de sneeuw

Download de routekaart naar jouw wintersportland

Wil je weten hoe je jouw wintersportbestemming kunt bereiken met een elektrische auto? Hier vind je vier routekaarten naar populaire skigebieden in verschillende Europese landen. Meer weten over Elektrisch Laden van Eneco? Kijk op www.eneco.nl/elektrischladen

Kaart route

Elektrische routekaart naar Val Thorens, Frankrijk (1183 km)
Download de pdf

Elektrische routekaart naar Interlaken, Zwitserland (924 km)
Download de pdf

Elektrische routekaart naar Kitzbühel, Oostenrijk (969 km)
Download de pdf

Elektrische routekaart naar Corvara, Italië (1111 km)
Download de pdf

Innovatie-
pioniers

Lees meer

Vrouw naast windmolen

Duurzaamheid
& Eneco

Lees meer

Zonnetje in huis

Lees meer