Gespot week 46

Expo in Museon geeft hoop voor de planeet

Week 46

De Nieuwe Wereld staat nooit stil. Redacteur Lisa Boerop bespreekt het opvallendste nieuws van de afgelopen week.

Expositie 'One Planet' in het Museon in Den Haag

Het lijkt een grote, en misschien soms zelfs wel onmogelijke klus: ervoor zorgen dat het energiesysteem volledig duurzaam is en de hele wereldbevolking genoeg te eten en te drinken heeft. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende oplossingen. ‘One Planet’, een nieuwe expositie in het Museon in Den Haag laat dit op een speelse manier zien.Duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

De expositie, die sinds eind vorige maand te bezoeken is en voorlopig niet verdwijnt, zet kinderen aan tot meedenken over mondiale vraagstukken. Dit doet het Museon met zeventien vragen die gerelateerd zijn aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Bijvoorbeeld: is het een goed idee om patat of cola duurder te maken dan groenten of fruit?

Spelenderwijs bewustzijn creëren

Maar de kinderen kunnen ook spelletjes spelen, schrijft het AD, zoals een hengelspel waarbij kinderen alleen mogen vissen op haring, en niet op tonijn. Aan het einde van de tentoonstelling krijgen kinderen hun eindscore, die vertelt ze of ze wel of niet begaan zijn met de wereld.


De Nieuwe Wereld staat nooit stil / Lisa Boerop.

Vrouw naast windmolen

Duurzaamheid
& Eneco

Lees meer

Containerwoningen 100% duurzaam

100% zelf-
voorzienend

Lees meer

Smart Home

Lees meer