Gespot week 26

Perzische energie en 3.500 km
op één batterij

WEEK 26

De Nieuwe Wereld staat nooit stil. Welke verhalen over energie en innovatie haalden deze week de media? Redacteur Lisa Boerop selecteerde de hoogtepunten.

1. Duurzame energie innovatief? Welnee

Het IJslandse bedrijf IceWind laat zien dat we ook op het gebied van duurzaamheid het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. Ze maken windturbines met techniek die in het Perzische Rijk al werd gebruikt. Voor wie de geschiedenislessen al vergeten is: die techniek is dus meer dan 2000 jaar oud. Bloomberg — This Funky New Turbine Can Bring Green Energy to Rural Areas (Bloomberg — Deze nieuwe turbine brengt groene energie naar afgelegen gebieden)

Lees meer

Wat ze in het Perzische Rijk ongetwijfeld nog niet hadden, zijn batterijen. Wij nu gelukkig wel, en die worden steeds beter:

Elektrische auto

2. Nieuwe superbatterij op komst

Hoewel de toekomst bij de elektrische auto’s ligt, worden autoliefhebbers er vaak nog niet echt warm van. Hoe goed de batterij in de auto ook is, je komt er niet zo ver mee als een auto waar je nog gewoon mee kunt tanken. Deze Australische superbatterij moet daar verandering in brengen: hij zou een actieradius van 3.500 kilometer hebben met een oplaadtijd van maar een kwartiertje. Trouw — Australische superbatterij: te mooi om waar te zijn?

Lees meer


Zonnetje in huis

Lees meer

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

Lees meer

Zon & Design

Lees meer