Gespot week 23

Texaanse oliemannen overbodig
Duurzaam San Francisco
Nul euro rekening

DIT ZIJN DE BERICHTEN UIT DE NIEUWE WERELD VAN WEEK 23

De Nieuwe Wereld staat nooit stil. Wat waren de afgelopen tijd de belangrijkste verhalen in (internationale) media over van energie en innovatie? Redacteur Lisa Boerop selecteert nieuwsberichten uit de Nieuwe Wereld die je niet had willen missen.

1. Je energierekening naar nul euro? Zo kan het

De energierekening beslaat iedere maand een groot deel van je maandelijkse lasten, maar dat is nergens voor nodig. Een energierekening van nul euro is mogelijk, claimt Elphi Nelissen van TU Eindhoven in de Volkskrant. Door energiebesparing én het opwekken van eigen energie.

Lees meer

Het stadsbestuur van San Francisco wacht ondertussen niet tot mensen zelf in actie komen:

2. Nieuwbouw? Dan ook duurzaam, graag

De Amerikaanse stad San Francisco wil voor 2025 volledig van fossiele brandstoffen af zijn. De nieuwste maatregel om dat te bereiken treft de bouwsector: op de daken van alle nieuwe gebouwen moeten zonnepanelen liggen. Op die manier wordt ruim 26.000 ton CO2-uitstoot bespaard.

Lees meer

Door de groei van duurzame energie verliest de oliesector steeds meer terrein. Met grote gevolgen, schrijft De Wall Street Journal.

3. Banen binnen de oliesector worden irrelevant

De inwoners van de Amerikaanse staat Texas waren altijd sterk afhankelijk van de oliesector. Toen de olieprijs daalde, steeg het werkloosheidscijfer er net zo hard. Toch kan een groot deel van de werklozen nu weer aan de slag dankzij de snelle groei van het aandeel zonne-energie.

Lees meer


Containerwoningen 100% duurzaam

100% zelf-
voorzienend

Lees meer

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

Lees meer

Onze Clubkracht ondersteunt sportclubs bij subsidie-aanvraag

Onze Clubkracht

Lees meer