Hoe kun jij de wereld redden?

Tips om goed met het milieu om te gaan

Wij leven graag in een betere wereld en deze begint natuurlijk bij jezelf! Op welke manier red jij vandaag de wereld?

Gebruik minder water
Bij het zuiveren van water gebruikt de waterzuivering verschillende chemicaliën en filterstoffen. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu. Als jij minder water gebruikt, is de wereld dus weer een stukje gezonder! Minder water gebruiken doe je zo: 

Douche zo kort mogelijk. Soms is het best lastig te timen hoe lang je onder de douche staat, maar hier is een vermakelijke oplossing voor. Zet muziek op tijdens het douchen, wanneer het eerste nummer voorbij is weet je dat je snel moet afronden en na het tweede nummer moet de douche uit.

Gooi papiertjes, haren, spinnen en andere klein afval niet in de wc. Vaak is het eenvoudig om iets snel in de wc te gooien, maar hierdoor trek je de wc ook veel vaker door. Elke keer spoel je weer 9 liter water weg, terwijl het ook prima in de vuilnisbak kan!
Zet een kan drinkwater in de koelkast. Een glaasje water uit de kraan drinken is natuurlijk prima, maar voor je het koude water in je glas doet moet het wel eerst op temperatuur komen. Voor het water op temperatuur is, spoelt er dus al aardig wat weg. Als je een grote kan in de koelkast zet, gaat er dus minder water verloren.


Scheid het afval
Niet overal wordt plastic, papier, gft en restafval gescheiden. Zeker in flatgebouwen komt het vaak voor dat alles in 1 grote bak wordt gegooid. Eigenlijk zonde, want dit is wel schadelijk voor het milieu. Je afval scheiden doe je zo:

Heb jij geen plasticbak? Kijk dan waar bij jou in de buurt een grote plasticcontainer staat. Verzamel al jouw plastic items en gooi deze in de grote container.

Gooi afvalverpakkingen niet in 1 stuk weg. Vaak bestaan verpakkingen uit verschillende materialen, waardoor ze al snel bij het restafval terecht komen. Met 1 simpele handeling heb je het milieu weer een handje geholpen.

Wist jij al dat drinkpakken zoals appelsap, sinaasappelsap en melk bij het plastic afval mogen? Door de laag aan de binnenkant valt het materiaal onder de categorie plastic!

Bespaar op je energie
Energie verbruiken is natuurlijk niet goed voor het milieu. Verbruik daarom zo min mogelijk. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Zo verbruik je minder energie:

Pak er ’s avonds op de bank een dekentje bij. Je eigen lichaamswarmte geeft al een fijne temperatuur af wanneer je goed bent ingepakt in een dekentje. Zo kan de verwarming weer een stukje lager.

Gebruik spaarlampen. Spaarlampen zijn aanzienlijk duurzamer dan gloeilampen en je bespaart er ook nog eens geld door!

Blijf bij Eneco of kom naar Eneco! Met een 7,0 op het gebied van duurzaamheid in het 'Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers' is Eneco een van de meest duurzame energieleveranciers! En met de Toon Thermostaat heb je ook nog eens inzicht in jouw energieverbruik.

Heb jij nog een tip om de wereld te redden? Deel dit bericht dan op Facebook en plaats hierbij jouw tip!


De Nieuwe Wereld staat nooit stil / Lisa Boerop.

Crowdnett

Lees meer

Zonnetje in huis

Lees meer

Containerwoningen 100% duurzaam

100% zelf-
voorzienend

Lees meer