De nieuwe wereld is het waard om voor te vechten

Achterbank Interview Jeroen de Haas

Welkom in de nieuwe wereld. Een wereld van groene stroom, zonne-energie, biomassa en warmte uit de grond. De zon en de wind waren er altijd al. Maar wat ├ęcht nieuw is, is dat jij nu zelf aan de knoppen staat. Met Toon bijvoorbeeld, of de WarmteWinner. Jij bepaalt hoe je energie opwekt, en wat je er mee doet. Sla je het op, of heb je het nodig?

Dat sluit perfect aan op de huidige sociale trend om alles zelf te willen doen. Jeroen de Haas, CEO van Eneco, maakt zich geen zorgen. Hij is ervan overtuigd dat we met elkaar de problemen op tijd kunnen oplossen. De nieuwe wereld biedt alleen maar kansen. Voor de aarde, de mensen, maar ook voor de grote energieleveranciers. Mits ze meegaan in die nieuwe wereld. Zijn visie voor de toekomst is een duurzame wereld waarin energiebedrijven in samenwerking met jonge, innovatieve bedrijven mensen helpen om in hun eigen energie te voorzien.

Is die nieuwe wereld wel te betalen? Ja hoor, de zon schijnt gratis en de wind waait altijd. Maar, zegt Jeroen, er zal altijd "fossiel verzet" zijn, dus we zullen ervoor moeten vechten. Maar de nieuwe wereld is het waard om voor te vechten.

Crowdnett

Lees meer

Vrouw naast windmolen

Duurzaamheid
& Eneco

Lees meer

Zon & Design

Lees meer