Welkom bij Eneco

Op dit moment zijn we druk bezig om uw overstap te regelen!

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Bedenktijd

Wij bellen u om uw aanmeldgegevens te controleren. Hierna zullen we per e-mail of per post de bevestiging van uw energiecontract versturen. Hierin staat ook uw termijnbedrag vermeld. Na ontvangst van uw energiecontract heeft u 14 dagen bedenktijd.

14
Zorgeloos overstappen

In de tussentijd regelen wij je overstap naar Eneco, daar hoef je niets voor te doen.

Meterstanden

Na afloop van de bedenktijd ontvang je binnen een week een bericht om je meterstanden door te geven. Behalve als je een slimme meter hebt, deze wordt automatisch uitgelezen.

Start levering

Nadat je levering is gestart, ontvang je de bevestiging hiervan binnen 2 tot 4 werkdagen.

Welkom in de nieuwe wereld

Altijd betaalbare energie dankzij gasopslag

Eneco investeert volop in duurzame energieproductie. Het opslaan van gas als de gasprijs laag is zorgt ervoor dat Eneco altijd betaalbare energie levert.

Welkom in een schonere en slimmere wereld

Eneco verwelkomt mensen die de wereld slimmer, beter, schoner, leuker en leefbaarder maken. Groene energie, innovaties en slimme toepassingen zijn niet voor de enkeling, maar voor ons allemaal. Eneco helpt dit voor iedereen beschikbaar te maken.

Uw producten

Uw producten en voorwaarden


Uw termijnbedrag

Maandelijks betaalt u een termijnbedrag. Dit zijn de kosten van uw verwachte energieverbruik verdeeld over 12 maanden.


Aardgas

Gas ontstaat in diepe aardlagen uit plantenresten. Voor gaswinning worden deze aardlagen aangeboord. AardGas van Eneco is gas dat we winnen uit fossiele bronnen en deels importeren.

Meer info

Veelgestelde vragen

 • Wanneer vergoedt Eneco de opzegboete van mijn vorige energieleverancier?

  Als u een vast contract had bij uw oude energieleverancier, kunt u een opzegboete ontvangen voor het opzeggen van uw energiecontract. Kiest u voor een energiecontract met een looptijd van minimaal drie jaar? Dan vergoeden wij deze opzegboete tot € 125 per energieproduct, het maximale bedrag dat wettelijk is vastgelegd. Eneco heeft voor dit beleid gekozen, omdat wij geloven én investeren in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo streven wij ook naar een langdurige relatie met onze klanten, en investeren hier ook in.

  Op onze website kunt u het declaratieformulier boetevergoeding vinden. Vul het declaratieformulier volledig in en stuur het ons toe. Bij het veld campagnereferentie vult u ‘onbekend’ in. Vergeet niet een kopie mee te sturen van de factuur waarop de opzegboete vermeld is. Het adres staat vermeld op het formulier. U moet dus eerst zelf uw opzegboete betalen. Uiteraard wordt uw opzegboete vervolgens zo snel mogelijk vergoed. Als u het energiecontract met Eneco voor het verstrijken van de oorspronkelijke looptijd (tussentijds) beëindigt, moet u deze boetevergoeding aan Eneco terugbetalen. De opzegboete kunt u tot uiterlijk zes maanden na ingangsdatum van uw energiecontract bij Eneco declareren.
   


 • Kan ik mijn termijnbedrag onbeperkt aanpassen?

  Termijnbedragen zijn vooruitbetalingen op uw jaarnota. Verlaagt u uw termijnbedrag met meer dan 10%? Dan verhoogt u de kans op een bijbetaling en zijn de mogelijkheden voor een betalingsregeling beperkt. In Mijn Eneco of de Mijn Eneco app past u uw termijnbedrag aan.

 • Waar kan ik mijn termijnbedrag vinden?

  Uw termijnbedrag staat in de contractbevestiging die u ontvangt direct na uw aanmelding bij Eneco. Bij start levering versturen wij u ook een brief waarin het termijnbedrag vermeld staat.

Heeft u nog vragen? Neem contact op

Eneco Phone

Bellen

088 - 8 955 955
(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over uw termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.

Eneco textbox

Maak kennis met de Eneco Community

Actuele servicevragen op het forum

Op het Eneco Forum kunt u uw vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Het maakt niet uit of uw vraag gaat over uw energierekening, zonnepanelen of Toon. Op het Forum helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct uw vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvangt u een bericht van ons.

Vraag stellen