Zelf warmte recyclen.

Zo werkt het.

De Eneco WarmteWinner® is een ventilatie-warmtepomp. Hij haalt warmte uit de warme (ventilatie)lucht die je huis verlaat en warmt het water voor je centrale verwarming hiermee op. Zo recyclet hij dus de warmte.

Check je huis

Warme lucht is energie

De WarmteWinner zuigt warme lucht uit je woning, haalt hier met behulp van een warmtepomp de energie uit, en stopt deze weer terug in je leidingen. Hoe dit precies werkt? Bekijk het filmpje.

Een unieke samenwerking

De WarmteWinner, Toon en je cv-ketel creëren samen het warmte-ecosysteem voor jouw woning.

WarmteWinner

De WarmteWinner zet warme lucht om in warm water. Het verwarmde water wordt direct via de leidingen naar de radiatoren gepompt, waardoor je cv-ketel minder werk hoeft te verrichten.

CV-ketel

De cv-ketel springt bij als de WarmteWinner het niet alleen redt, dit komt af en toe voor op koude dagen. Ook zorgt je cv-ketel ervoor dat er warm water uit je kraan komt.

Toon

Met Toon bedien je zowel je WarmteWinner als je cv-ketel. Daarnaast zorgt Toon voor een slimme afstemming van de warmtevraag afkomstig uit de WarmteWinner en cv-ketel.

Vervanging van je ventilatiebox

De WarmteWinner vervangt je huidige mechanische ventilatiebox. Als je nu de afzuiging in je keuken of badkamer aanzet, wordt de afgezogen warme lucht naar buiten geblazen. De WarmteWinner haalt eerst de warmte uit de ventilatielucht, laat er je verwarming weer mee gloeien en blaast vervolgens gezonde lucht terug je huis in. Was je toch al toe aan een nieuwe mechanische ventilatiebox? Dan sla je met de WarmteWinner meteen twee vliegen in één klap.

Warmtewinner
Warmtewinner

Installatie wordt voor je geregeld

De WarmteWinner wordt opgehangen naast je cv-ketel. Een speciaal opgeleide, erkend monteur zorgt voor de installatie van de WarmteWinner. De monteur vervangt de ventilatiebox, maakt de juiste aansluiting met Toon en je cv-ketel en vervangt als het nodig is de dakafvoer. De installatie is geregeld in een halve dag.

Specificaties

Algemeen

Aansluitingen

Afmetingen en gewicht

Veelgestelde vragen

 • Is de WarmteWinner geschikt voor mijn woning?

  De WarmteWinner is een slimme vervanging van je mechanische ventilatiebox en werkt samen met je cv-installatie en met Toon. Het is dus noodzakelijk dat je al mechanische ventilatie hebt en een Toon. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte nodig om de WarmteWinner naast je cv-ketel te kunnen plaatsen. Indien je een open verbrandingstoestel hebt (zoals een gashaard, geiser of hele oude cv-ketel) kun je helaas geen gebruikmaken van de WarmteWinner. Voordat de WarmteWinner wordt geïnstalleerd, doen we een schouw om te kijken of jouw woning geschikt is. Benieuwd of jouw huis geschikt is? Check dan je huis meteen.

 • Hoe werken de WarmteWinner, Toon en mijn cv-ketel samen?

  De WarmteWinner vervangt je mechanische ventilatiebox en zuigt daardoor warme lucht uit verschillende ruimtes in je huis. De WarmteWinner haalt energie uit de warme lucht en warmt daarmee het koude cv-water op. De WarmteWinner pompt het verwarmde cv-water direct via de leidingen naar de radiatoren. De cv-ketel springt bij als de WarmteWinner het niet alleen redt. En Toon? Die houdt in de gaten wat de temperatuur is in je woning, hoeveel warmte afkomstig is van de WarmteWinner en hoeveel vanuit je cv-ketel. Ook geeft Toon een seintje aan de WarmteWinner en cv-ketel als er wat bijgestookt moet worden om het huis op de gewenste temperatuur te houden.

 • Heb ik Toon nodig voor de WarmteWinner?

  In eerste instantie installeren we de WarmteWinner alleen in woningen met Toon, de slimme thermostaat van Eneco. De WarmteWinner werkt namelijk op z’n best dankzij de aansturing en monitoring door Toon.

 • Werkt de WarmteWinner met alle soorten cv-ketels?

  Ja, de WarmteWinner werkt met alle merken cv-ketels, en vervangt de mechanische ventilatiebox.

 • Werkt de WarmteWinner ook in combinatie met een ander warmteterugwinsysteem of stadsverwarming?

  Nee. Een warmteterugwinsysteem blaast warme lucht terug in de woonvertrekken, de WarmteWinner haalt warmte uit de lucht en geeft deze via de cv-ketel terug aan de radiatoren. De combinatie van beide systemen zou ertoe leiden dat koude lucht terug de woonvertrekken in wordt geblazen, omdat de warmte er al is uitgehaald. Omdat de WarmteWinner samenwerkt met de cv-ketel, is het helaas niet mogelijk om de WarmteWinner te combineren met stadsverwarming.

 • Kan ik de WarmteWinner ook zelf plaatsen?

  Nee, de WarmteWinner kan alleen geïnstalleerd worden door een speciaal opgeleide installateur.

 • Ik heb een open haard. Kan de WarmteWinner bij mij geïnstalleerd worden?

  Op dit moment nog niet. Wij zijn aan het onderzoeken of het veilig is om de WarmteWinner te gebruiken in combinatie met een open verbrandingstoestel (open haard). Er is een klein risico dat er rookgassen de kamer worden ingezogen. Daarom installeren wij de WarmteWinner op dit moment nog niet in woningen met een open verbrandingstoestel.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

088-8955 955 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur