Zelf warmte recyclen.

Zo werkt het.

De Eneco WarmteWinner® is een ventilatie-warmtepomp. Hij haalt warmte uit de warme (ventilatie)lucht die je huis verlaat en warmt het water voor je centrale verwarming hiermee op. Zo recyclet hij dus de warmte.

Check je huis

Hoe werkt de Eneco WarmteWinner®?

Er hangt een besparing in de lucht

De WarmteWinner heeft een dubbelrol. Hij wint niet alleen warmte, maar werkt ook als mechanische ventilatiebox. Als je nu de afzuiging in je keuken of badkamer met een druk op de knop aanzet, wordt de afgezogen warme lucht naar buiten geblazen. De WarmteWinner haalt eerst de warmte uit de ventilatielucht, laat er je verwarming weer mee gloeien en blaast gezonde lucht je huis in. Het klinkt zo simpel, maar stel je eens voor hoe dat werkt.

Er hangt een besparing in de lucht
De WarmteWinner zet warme lucht om in energie

Warmte wordt energie

De lucht komt tussen de 18 en 22 graden de WarmteWinner binnen. In de WarmteWinner zit een warmtepomp die energie uit ventilatielucht kan onttrekken. Door het onttrekken van warmte, stijgt de temperatuur van het koudemiddel en verdampt het. De damp gaat door een compressor, waar de druk opgevoerd wordt. In een condensor haalt de WarmteWinner de opgewekte warmte eruit en geeft het af aan je verwarming. Dan verlaagt hij de druk, waardoor het koudemiddel klaar is voor een volgend rondje warmte winnen. De lucht die via je dakafvoer je huis verlaat is nog maar 3 tot 7 graden.

Bekijk de specificaties

Een slim, zelfvoorzienend huis

Het grootste gedeelte van je energieverbruik bestaat vaak uit gas. Met de WarmteWinner kun je tot de helft van je gasverbruik zelf winnen: een flinke stap richting energie-onafhankelijkheid en een slim, zelfvoorzienend huis. Hij levert tot 1.4 kW thermische energie en dat is genoeg om de meest gebruikte kamers op temperatuur te houden. De cv-ketel springt bij wanneer de WarmteWinner het niet alleen kan. In de winter, als het écht heel koud is, werken WarmteWinner en cv-ketel samen. Nog duidelijker; bekijk een schematische tekening van hoe de WarmteWinner in het verwarmingssysteem werkt.

Dit levert het op
De WarmteWinner: voor een slim, zelfvoorzienend huis
De WarmteWinner heeft weinig ruimte nodig

Weinig ruimte nodig

De WarmteWinner is 50 cm diep, 50 cm breed en 57 cm hoog. En je hebt een beetje ruimte nodig om hem heen. Om precies te zijn 45 cm aan de bovenkant, 50 cm aan de voorzijde, 20 cm aan de onderkant en 5 cm aan de zijkant. Hij kan opgehangen worden of op de grond staan op de meegeleverde voet.

De WarmteWinner kan samenwerken met Toon

Samen met Toon®

De samenwerking met Toon®, de slimme thermostaat van Eneco is perfect. Alleen in combinatie met Toon kunnen we de prestatie van jouw WarmteWinner monitoren. Bovendien stuur je via Toon de WarmteWinner aan. Zo heb je de warmte in huis helemaal in eigen hand.

De WarmteWinner: installatie zonder gedoe

Installatie zonder gedoe

Er is geen hak- of breekwerk nodig en een erkend monteur installeert hem. Die vervangt de ventilatiebox, maakt de juiste aansluiting met Toon en de cv-ketel en vervangt als het nodig is de dakafvoer. De installatie is geregeld in minder dan een halve dag. Jij hoeft alleen de deur open te doen als de bel gaat.

Wanneer is de WarmteWinner beschikbaar?

De afgelopen maanden hebben ruim 100 klanten als ware pioniers de WarmteWinner getest. Een belangrijke stap voor deze pioniers. En voor ons. Uit deze eerste testperiode hebben wij veel belangrijke leerpunten gehaald. Om ervoor te zorgen dat de WarmteWinner straks optimaal rendement oplevert voor toekomstige gebruikers hebben wij besloten deze testperiode te verlengen. Dit betekent dat de introductie van de WarmteWinner langer op zich laat wachten.

Wil je als eerste horen wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn? Of wil je direct een aanbod ontvangen wanneer de WarmteWinner voor jou beschikbaar is? Check je huis en schrijf je in.

CHECK JE HUIS

Veelgestelde vragen

 • Wat is er zo vernieuwend aan de WarmteWinner?

  De WarmteWinner maakt gebruik van een bestaande, betrouwbare techniek die is doorontwikkeld voor thuis. Bedrijven kennen warmtepompen al, maar de warmtepompen voor thuis zijn vaak onbetaalbaar of vragen bouwkundige aanpassingen in huis. De WarmteWinner is compacter dan traditionele warmptepompen, goedkoper en makkelijker op een bestaande cv-installatie aan te sluiten. Hierdoor is deze bewezen duurzame techniek voor het eerst binnen handbereik.

 • Werkt de WarmteWinner ook in combinatie met een ander warmteterugwinsysteem of stadsverwarming?

  Nee, een warmteterugwinsysteem blaast warme lucht terug in de woonvertrekken, de WarmteWinner haalt warmte uit de lucht en geeft deze via de cv-ketel terug aan de radiatoren. De combinatie van beide systemen zou ertoe leiden dat koude lucht terug de woonvertrekken in wordt geblazen, omdat de warmte er al is uitgehaald. Omdat de WarmteWinner samenwerkt met de cv-ketel, is het helaas niet mogelijk om de WarmteWinner te combineren met stadsverwarming.

 • Heb ik Toon nodig voor de WarmteWinner?

  Toon is de slimme thermostaat van Eneco. In eerste instantie bieden we de WarmteWinner alleen aan Toon klanten aan, omdat we dan goed in de gaten kunnen houden dat de WarmteWinner, je cv-ketel en de thermostaat goed samenwerken om het optimale rendement uit de WarmteWinner te halen.

 • Is de WarmteWinner geschikt voor mijn woning?

  De WarmteWinner is een slimme vervanging van je mechanische ventilatiebox en werkt samen met je cv-installatie en met Toon. Het is dus noodzakelijk dat je al mechanische ventilatie hebt en een Toon. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte nodig om de WarmteWinner naast je cv-ketel te kunnen plaatsen. Voordat de WarmteWinner wordt geïnstalleerd, doen we een schouw om te kijken of jouw woning geschikt is.

 • Kan ik de WarmteWinner ook zelf plaatsen?

  Nee, de WarmteWinner kan alleen geïnstalleerd worden door een speciaal opgeleide installateur.

 • Werkt de WarmteWinner met alle soorten cv-ketels?

  Ja, de WarmteWinner werkt met alle merken cv-ketels, en vervangt de mechanische ventilatiebox.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

088-8955 955 - optie 4 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur