Warmte winnen én gezonde lucht binnen

Gepubliceerd in de WarmteWinner nieuwsflits: juni 2016

Stel – je koos voor de Eneco WarmteWinner®. Je maakte een afspraak voor de installatie en zorgde dat je op die dag thuis was. Na een gezellig babbeltje met de monteur ging hij aan de slag en jij las alvast de gebruikershandleiding. Even later kwam de monteur weer de zoldertrap af. Met in zijn handen... je oude ventilatiebox. Dit afscheid hoeft niet onverwachts te komen. En je hoeft er ook niet rouwig om te zijn. Hier zijn vier redenen waarom:

Reden 1: De Eneco WarmteWinner® ventileert nét zo goed.

Een goede en continue ventilatie is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Je voert vieze of vochtige lucht af, bijvoorbeeld door de afzuiging van je mechanische ventilatiesysteem. De WarmteWinner wint niet alleen warmte, maar voert ook vervuilde lucht af en voorziet je huis weer van frisse lucht. Dat doet ‘ie net zo goed als andere ventilatieboxen. En omdat Toon® van Eneco precies aangeeft wanneer je WarmteWinner een nieuwe filter nodig heeft, weet je zeker dat je nooit meer vergeet om de filter op tijd te vervangen.

Reden 2: De WarmteWinner is energiezuinig.

De WarmteWinner helpt je tot 60% besparen op gasverbruik voor verwarming. Maar ook om te ventileren gebruikt hij relatief weinig stroom. Zeker in vergelijking met de wat oudere ventilatieboxen. Uit onderzoek van klimaatbureau Stichting HIER blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oud type ventilatiebox hangt.

Reden 3: Als je al toe bent aan een nieuwe ventilatiebox, sla je twee vliegen in één klap.

Je gaat besparen op je gasverbruik voor verwarming én hoeft geen nieuwe ventilatiebox meer aan te schaffen. Zo’n box - die geen warmte wint - kost al snel ruim € 250.

Reden 4: Je kunt de ventilatiestand bedienen met Toon®.

Een ventilatiebox heeft vaak een driestandenschakelaar die je handmatig moet bedienen. Als je de WarmteWinner én de slimme thermostaat Toon hebt, kun je via Toon de ventilatiestand van de WarmteWinner hoger of lager zetten. Handig, als je behoefte hebt aan extra frisse lucht. Bijvoorbeeld als je na het douchen niets meer ziet in de beslagen spiegels of na een avond gezellig gourmetten.

Zeg jij straks vaarwel tegen je oude ventilatiebox en welkom tegen de WarmteWinner?