Je eigen warmte terugwinnen

Zo doe je dat.

Een lager gasverbruik, een gezondere lucht in huis en een duurzame stap naar de toekomst.

Check je huis

De Eneco WarmteWinner

Wat levert het op?

 • Een eerste stap naar een gasloos, all-electric huis
 • Een besparing tot de helft op je gasverbruik voor verwarming
 • Een gezonder leefklimaat: de luchtkwaliteit in je woning verbetert
 • Je cv-ketel gaat langer mee.

Warmtewinner

Verhoogd leefklimaat

Een goede en continue ventilatie is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Daarom moet je de lucht in je woning regelmatig verversen. Heb je mechanische ventilatie, dan voer je vieze en vochtige lucht af via dit systeem. Dat doet de WarmteWinner net zo goed als andere ventilatieboxen, maar hij haalt hier nog wel even de energie voor je uit. En omdat Toon precies aangeeft wanneer je WarmteWinner een nieuwe filter nodig heeft, weet je zeker dat je nooit meer vergeet om de filter tijdig te vervangen.

Pionieren met de WarmteWinner

De wereld verandert. Nederland gaat van het gas af, en met de WarmteWinner zet je een eerste, hybride stap richting onafhankelijkheid van gas. Des te minder gas we verbruiken in Nederland, des te minder CO2-uitstoot. En daar kun jij aan bijdragen.

Een wereld zonder aardgas: dichterbij dankzij de WarmteWinner

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik de WarmteWinner bestellen?

  Op dit moment wordt de WarmteWinner nog volop doorontwikkeld, zodat hij straks optimaal rendement oplevert voor de toekomstige gebruikers. We verwachten dat de WarmteWinner in beperkte oplages begin 2018 beschikbaar komt. Wil je als eerste horen wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn? Of wil je direct een aanbod ontvangen wanneer de WarmteWinner voor jou beschikbaar is? Check je huis en schrijf je in.

 • Hoeveel bespaar ik met de WarmteWinner?

  Dat is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de grootte van je woning, het bouwjaar en de mate waarin je woning is geïsoleerd. Het is daarom moeilijk om vooraf te zeggen wat de WarmteWinner in jouw situatie precies gaat besparen. Uit de testperiode blijkt dat je tot de helft op je gasverbruik voor warmte kunt besparen. Ook hebben we geleerd dat goed geïsoleerde woningen met een hoog gasverbruik het beste bespaarresultaat opleveren.

 • Welke fiscale voordelen biedt de WarmteWinner mij nu en in de toekomst?

  In 2016 is de energiebelasting op gas met ongeveer € 0,07 /m³ gestegen. De energiebelasting op stroom is in 2016 met ongeveer € 0,02 / kWh gedaald. Met de WarmteWinner stijgt je elektriciteitsverbruik, maar kan je gasverbruik verlagen. De verwachting is dat gas alleen maar duurder wordt en elektriciteit goedkoper. De WarmteWinner is een slimme zet, ook met de fiscale toekomst in gedachten.

 • Moet ik klant zijn van Eneco om de WarmteWinner straks te kunnen bestellen?

  Ook als je geen klant bent bij Eneco voor stroom en gas kun je straks de WarmteWinner bestellen. Wel goed om te weten: in eerste instantie installeren we de WarmteWinner alleen in woningen met Toon, de slimme thermostaat van Eneco. De WarmteWinner werkt namelijk op z’n best dankzij de aansturing en monitoring door Toon.

 • Wat is het effect op de ventilatie van mijn woning?

  De WarmteWinner zorgt er niet alleen voor dat je de warmte kunt hergebruiken, hij zorgt er ook voor dat je huis beter geventileerd wordt. Uit onze testfase blijkt dat klanten een verhoogd leefklimaat ervaren. Zo zijn er bijvoorbeeld minder vochtigheidsproblemen in de badkamer. Dat is mooi meegenomen!

 • Hoe krijg ik de subsidie op de WarmteWinner terug?

  Je kunt na installatie € 1500 subsidie krijgen op de WarmteWinner. Voorwaarde hiervoor is dat je het installatiebewijs en betaalbewijs indient. Je kunt de subsidie met je DigiD aanvragen via www.mijn.rvo.nl. Na je installatie ontvang je een e-mail van ons met instructies voor de aanvraag.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

088-8955 955 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur