De Eneco WarmteWinner®

De WarmteWinner doet precies wat hij zegt. Warmte terugwinnen. Met de WarmteWinner maak je een flinke stap richting onafhankelijkheid. Over een tijdje kan de WarmteWinner overal aan de slag. Ook in jouw huis?

Check je huis

Recycle de warmte in je huis

Je kon al heel veel dingen zelf recyclen. Van huisafval tot mobieltjes. Maar de warmte in je huis was lastig. Nu wordt dat heel eenvoudig. Eneco ontwikkelt de WarmteWinner®. Daarmee recycle je de warmte in je huis. Zo help je de planeet én het is voordelig voor jou.

Recycle zelf de warmte in je huis met de WarmteWinner

Op naar je eigen energie

De WarmteWinner haalt warmte uit ventilatielucht die nu met warmte en al je huis verlaat. Deze compacte warmtepomp zet de warmte daarna om, in tot 60 Cº warm water voor verwarming. Pas als de warmte eruit is gehaald, verlaat de ventilatielucht je huis. Dat scheelt tot de helft in je gasverbruik. En dat betekent nogal wat. Op naar je eigen energie. Niet alleen beter voor jou, maar ook voor het milieu.

Zo werkt het

Bespaar tot de helft op je gasverbruik

Je kunt met de WarmteWinner tot de helft besparen op je gasverbruik. En omdat gas het grootste deel van je energierekening bepaalt, tikt dat lekker aan. Zelfs met het elektriciteitsverbruik van de WarmteWinner (zo’n 1.200 kWh per jaar) erbij gaan je energiekosten nog behoorlijk omlaag.

Dit levert het op
Bespaar tot de helft op je gasverbruik met de WarmteWinner
De WarmteWinner is geschikt voor elke cv-ketel

Werkt met elke cv-ketel

De WarmteWinner werkt samen met elke cv-ketel en elk type verwarming. Je cv-ketel hoeft bovendien door de WarmteWinner minder hard te werken. Daardoor gaat hij langer mee. Alleen als het flink koud is buiten zal je cv-ketel nog bij hoeven springen. Nu moet je huis nog aan een aantal criteria voldoen. Maar we ontwikkelen de WarmteWinner nog volop door. Zo is hij voor steeds meer huizen geschikt. Weten of jouw huis als één van de eersten geschikt is?

Check je huis

Samenwerking met Toon®

De WarmteWinner werkt perfect samen met Toon® van Eneco. Zo kun je via Toon de ventilatiestanden van de WarmteWinner eenvoudig bedienen. Toon weet bovendien precies hoe hij je WarmteWinner aan moet sturen om het beste rendement te halen.
Subsidie op je WarmteWinner

€ 1.400 subsidie

Schaf jij straks de WarmteWinner aan? Dan krijg je via subsidie € 1.400 terug van de overheid. En omdat de overheid een flink steentje aan je investering bijdraagt, kan de WarmteWinner zich supersnel terugverdienen.

Je hebt je WarmteWinner supersnel terugverdiend

Superslim terugverdiend

Dankzij de WarmteWinner kun je tot de helft van je gasverbruik besparen. Zelfs als je het stroomverbruik van de WarmteWinner meetelt, bespaar je dus nog flink op je energiekosten. En omdat je de subsidie op de WarmteWinner van je investering af kunt trekken, verdient de WarmteWinner zich snel terug.

Je cv-ketel gaat langer mee

Cv-ketel gaat langer mee

En er is nog een voordeel: omdat de WarmteWinner het meeste werk overneemt van je cv-ketel, wordt je cv-ketel een stuk minder belast en hoef je die dus minder snel te vervangen. Alleen als het écht heel koud is, springt de cv-ketel bij.

WarmteWinner ontwikkelingen

Subsidie 2017 vastgesteld

Subsidie 2017 vastgesteld

Er is in 2017 subsidie voor duurzame energieproductie beschikbaar. En jij kunt € 1.400 terugkrijgen met de WarmteWinner. Met de investeringssubsidie voor duurzame energieproductie helpt de overheid je om je huis te verduurzamen.

Met een goed idee ben je er nog niet

Is een goed idee genoeg?

Gijs Diependaal (Eneco) en Richard Verbree (Inventum) stonden aan de wieg van de WarmteWinner. Een enthousiast gesprek met de uitvinder en de producent van de WarmteWinner over hun ‘kindje’ en hun bijzondere samenwerking.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

088-8955 955 - optie 4 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur