De Eneco WarmteWinner®

De WarmteWinner doet precies wat hij zegt: warmte terugwinnen. Hiermee verlaag je je gasverbruik en zet je een eerste stap richting een gasloos huis.

Check je huis

Recycle de warmte in je huis

Nederland gaat van het gas af. Zet een flinke stap richting een energie-onafhankelijk huis met de Eneco WarmteWinner, een compacte warmtepomp waarmee je de warmte in je huis recylet, zodat je minder gas nodig hebt.

De Eneco WarmteWinner

De voordelen op een rij

 • Een eerste stap naar een gasloos huis
 • Tot de helft minder gasverbruik voor verwarming
 • Werkt perfect samen met je bestaande cv-ketel
 • Een gezonder leefklimaat: de luchtkwaliteit in je woning verbetert

Check je huis

Verlaag je gasverbruik

Je kunt met de WarmteWinner tot op de helft van je gasverbruik voor warmte besparen, door je warmte op een slimme manier her te gebruiken. Omdat je met de WarmteWinner je gasverbruik verlaagt, zet je een eerste, hybride stap naar een gasloze wereld.

Check je huis
Bespaar tot de helft op je gasverbruik met de WarmteWinner
Warmtewinner

Frisse gezonde lucht

Een goede en continue ventilatie is van groot belang voor een gezond klimaat in je woning. Daarom moet je de lucht regelmatig verversen. Dit gaat vanzelf met de WarmteWinner. De WarmteWinner filtert de lucht en zorgt ervoor dat je huis beter geventileerd wordt. En omdat Toon precies aangeeft wanneer je WarmteWinner een nieuw filter nodig heeft, vergeet je nooit meer een filter tijdig te vervangen.

Subsidie op je WarmteWinner

€ 1.500 subsidie

Als je de WarmteWinner aanschaft, krijg je na installatie gegarandeerd
€ 1.500 subsidie terug van de overheid. Wij helpen je met het indienen, jij krijgt het geld op je rekening.

Je hebt je WarmteWinner supersnel terugverdiend

Cv-ketel gaat langer mee

De WarmteWinner neemt een groot deel van het werk van je cv-ketel over. Daardoor wordt je cv-ketel minder belast en gaat hij langer mee. Alleen als het buiten flink koud is zal je cv-ketel nog bij hoeven springen.

Je cv-ketel gaat langer mee

Draag je steentje bij

De WarmteWinner zorgt ervoor dat je je eigen warme lucht recyclet, waardoor je minder gas hoeft te gebruiken. Hierdoor draag jij een steentje bij aan de verduurzaming van Nederland.

Veelgestelde vragen

Werking WarmteWinner

 • Hoe werken mijn Toon, WarmteWinner en cv-ketel samen?

  De WarmteWinner vervangt je mechanische ventilatiebox en zuigt daardoor warme lucht uit verschillende ruimtes in je huis. De WarmteWinner haalt energie uit de warme lucht en warmt daarmee het koude cv-water op. De WarmteWinner pompt het verwarmde cv-water direct via de leidingen naar de radiatoren. De cv-ketel springt bij als de WarmteWinner het niet alleen redt. En Toon? Die houdt in de gaten wat de temperatuur is in je woning, hoeveel warmte afkomstig is van de WarmteWinner en hoeveel vanuit je cv-ketel. Ook geeft Toon een seintje aan de WarmteWinner en cv-ketel als er wat bijgestookt moet worden om het huis op de gewenste temperatuur te houden.

 • Heb ik Toon nodig voor de WarmteWinner?

  De Eneco WarmteWinner werkt het allerbeste met Toon, de slimme thermostaat. Toon weet precies hoe hij je WarmteWinner en cv-ketel aan moet sturen om het beste rendement te halen. Met Toon heb je inzicht in je gas- en stroomverbruik en bedien je de ventilatie. Toon geeft ook een seintje als de filter vervangen moet worden. Handig, zo hoef je het zelf niet te onthouden. We installeren de WarmteWinner dan ook uitsluitend in combinatie met Toon.

 • Werkt de WarmteWinner met alle soorten cv-ketels?

  Ja, de WarmteWinner werkt met alle merken cv-ketels, en vervangt de mechanische ventilatiebox.

 • Werkt de WarmteWinner ook in combinatie met een ander warmteterugwinsysteem of stadsverwarming?

  Nee. Een warmteterugwinsysteem blaast warme lucht terug in de woonvertrekken, de WarmteWinner haalt warmte uit de lucht en geeft deze via de cv-ketel terug aan de radiatoren. De combinatie van beide systemen zou ertoe leiden dat koude lucht terug de woonvertrekken in wordt geblazen, omdat de warmte er al is uitgehaald. En omdat de WarmteWinner samenwerkt met de cv-ketel, is het helaas niet mogelijk om de WarmteWinner te combineren met stadsverwarming.

 • Wat is het effect op de ventilatie van mijn woning?

  De WarmteWinner zorgt er niet alleen voor dat je de warmte kunt hergebruiken, hij zorgt er ook voor dat je huis beter geventileerd wordt. Uit onze testfase blijkt dat klanten een verhoogd leefklimaat ervaren. Zo zijn er bijvoorbeeld minder vochtigheidsproblemen in de badkamer. Dat is mooi meegenomen!


Installatie WarmteWinner

 • Is de WarmteWinner geschikt voor mijn woning?

  De Eneco WarmteWinner® is een slimme vervanging van je mechanische ventilatiebox en werkt samen met je cv-installatie en met Toon. Het is dus noodzakelijk dat je al mechanische ventilatie hebt en een Toon. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte nodig om de WarmteWinner naast je cv-ketel te kunnen plaatsen. Als je een open verbrandingstoestel hebt (zoals een gashaard, geiser, hele oude cv-ketel) of een open haard, kun je helaas geen gebruikmaken van de WarmteWinner. Ook als je in gestapelde bouw woont, is de WarmteWinner meestal geen geschikte optie. Voordat de WarmteWinner wordt geïnstalleerd, doen we een telefonische en daarna nog een fysieke schouw om te kijken of jouw woning geschikt is voor plaatsing van de WarmteWinner. De installateur helpt je bovendien om het hoogst mogelijke rendement uit de WarmteWinner te halen door de WarmteWinner en Toon op jouw woning in te stellen. Benieuwd of jouw huis geschikt is? Doe een eerste check.

 • Kan ik de WarmteWinner ook zelf plaatsen?

  Nee, de WarmteWinner kan alleen geïnstalleerd worden door een speciaal opgeleide installateur.

 • Ik heb een open haard. Kan de WarmteWinner bij mij geïnstalleerd worden?

  Op dit moment nog niet. Wij onderzoeken of het veilig is om de WarmteWinner te gebruiken in combinatie met een open haard. Er is een klein risico dat er rookgassen je huis in worden gezogen. Daarom installeren wij de WarmteWinner niet in woningen met een open haard of met een open verbrandingstoestel, zoals een gashaard, geiser of hele oude cv-ketel.

 • Waar wordt de WarmteWinner geplaatst?

  De WarmteWinner bevindt zich altijd dicht bij de cv-ketel. Het apparaat kan aan de muur worden gemonteerd of op de vloer worden neergezet op een mooie, meegeleverde voet.


Besparen, bestellen en subsidie

 • Hoeveel geld bespaar ik met de WarmteWinner

  We hebben de afgelopen 2 jaar de WarmteWinner in de praktijk getest, in allerlei soorten huizen. Uit de testperiode blijkt dat je tot de helft minder gas verbruikt voor verwarming. Wat dat financieel oplevert hangt natuurlijk sterk af van het stroomverbruik dat ervoor in de plaats komt – de WarmteWinner verbruikt stroom. Het resultaat is afhankelijk van de grootte van je woning, het bouwjaar en de mate waarin je woning is geïsoleerd. Belangrijker nog, zijn je huidige stookgedrag en de wijze waarop je de ventilatiebox nu gebruikt. Wanneer je je ventilatiebox eerder eigenlijk nooit aan had staan en daarvoor dus geen stroom verbruikte, zul je minder besparen wanneer je de WarmteWinner in gebruik neemt en relatief meer stroom verbruikt. Het is daarom moeilijk om vooraf te zeggen wat de WarmteWinner in jouw situatie precies gaat besparen. We hebben tijdens de testperiode wel geleerd dat goed geïsoleerde woningen met lage temperatuurverwarming het beste resultaat opleveren. Daarnaast is het stookgedrag van de gebruiker van grote invloed op de prestatie van de Warmtewinner. 

  We maken een duidelijk onderscheid tussen wat we in de praktijk zien en hoe de WarmteWinner in een gecontroleerde testomgeving presteert. We kunnen uitgaan van de resultaten die de WarmteWinner behaalt in het laboratorium, maar dat zegt nog niets over de prestatie in unieke thuissituaties. In theorie kun je met de WarmteWinner tot € 250 netto besparing per jaar realiseren. In de praktijk zijn we voorzichtiger omdat we zien dat elke situatie uniek is. . Er zijn situaties waarin de besparing lager is. We adviseren je graag over wat de WarmteWinner voor jou betekent.
  Voordat de WarmteWinner wordt geïnstalleerd, doen we daarom telefonisch en ter plaatse  een schouw om te kijken of je woning geschikt is voor plaatsing van de WarmteWinner. De installateur helpt je bovendien om het hoogst mogelijke rendement uit de WarmteWinner te halen door de WarmteWinner en Toon op jouw situatie in te stellen.

   
 • Vanaf wanneer kan ik de WarmteWinner bestellen?

  Momenteel is de productie voor de eerste kleine oplage gestart en deze zullen in september en oktober geïnstalleerd worden. De verwachting is dat de WarmteWinner in beperkte oplages eind van dit jaar beschikbaar gaan komen. Sta je ingeschreven voor onze Nieuwsflits? Dan ben jij als eerste op de hoogte en zal je als één van de eersten een WarmteWinner kunnen bestellen.

 • Welke fiscale voordelen biedt de WarmteWinner mij nu en in de toekomst?

  In 2016 is de energiebelasting op gas met ongeveer € 0,07 /m³ gestegen. De energiebelasting op stroom is in 2016 met ongeveer € 0,02 / kWh gedaald. Met de WarmteWinner gaat je elektriciteitsverbruik iets omhoog, maar kan je gasverbruik drastisch verlagen. De verwachting is dat gas alleen maar duurder wordt en elektriciteit goedkoper. De WarmteWinner is een slimme zet, ook met de fiscale toekomst in gedachten.

 • Moet ik klant zijn van Eneco om de WarmteWinner straks te kunnen bestellen?

  Nee. Ook als je geen klant bent bij Eneco voor stroom en gas kun je straks de WarmteWinner bestellen. Wel goed om te weten: We installeren de WarmteWinner alleen in woningen met Toon, de slimme thermostaat . De WarmteWinner werkt namelijk op z’n best dankzij de aansturing en monitoring door Toon. Als je nog geen Toon hebt leveren we die er uiteraard bij.

 • Hoe krijg ik de subsidie op de WarmteWinner?

  Je krijgt gegarandeerd € 1500 subsidie op de WarmteWinner. Voorwaarde hiervoor is dat je het installatiebewijs en betaalbewijs indient. Zodra de WarmteWinner bij jou thuis is geïnstalleerd, krijg je van ons een e-mail met uitgebreide instructies voor de aanvraag.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

088 - 8 955 955 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur