Hij komt eraan:

de Eneco WarmteWinner®

De WarmteWinner doet precies wat hij zegt. Warmte terugwinnen. Met de WarmteWinner maak je een flinke stap richting onafhankelijkheid. Binnenkort kan de WarmteWinner overal aan de slag. Ook in jouw huis?

Schrijf je in

Warmte recyclen als een pinguïn

Slim omgaan met energie: in de natuur gaat dat vanzelf. Zo vangen koningspinguïns de warmte van de zon op met hun vleugels. Als het koud wordt gebruiken ze die opgeslagen warmte weer. En dat kan jij straks ook, met de Eneco WarmteWinner®. Daarmee recycle je de warmte in huis. Zo help je de planeet én het is voordelig voor jou.

Recycle zelf de warmte in je huis met de WarmteWinner

Recycle zelf de warmte in je huis

Je kon al heel veel dingen zelf recyclen. Van huisafval tot mobieltjes. Maar de warme (ventilatie) lucht in je huis was lastig. Nu wordt dat heel eenvoudig. De WarmteWinner haalt warmte uit de lucht in je huis en warmt het water voor je centrale verwarming hiermee op. Dat warme water verwarmt via je radiatoren je huis. Dat scheelt tot de helft in je gasverbruik. En dat betekent nogal wat. Op naar je eigen energie. Niet alleen beter voor jou, maar ook voor het milieu.

Zo werkt het

Bespaar tot de helft op je gasverbruik

Je kunt met de WarmteWinner tot de helft besparen op je gasverbruik. En omdat gas het grootste deel van je energierekening bepaalt, tikt dat lekker aan. Zelfs met het elektriciteitsverbruik van de WarmteWinner erbij kunnen je energiekosten zo’n € 250 per jaar omlaag. Goed om te weten; dit is berekend op basis van gemiddeld verbruik en optimaal rendement.

Dit levert het op
Bespaar tot de helft op je gasverbruik met de WarmteWinner
De WarmteWinner is geschikt voor elke cv-ketel

Geschikt voor elke cv-ketel

De WarmteWinner werkt samen met elke cv-ketel en elk type verwarming. Je hebt om de WarmteWinner te kunnen gebruiken mechanische ventilatie in je huis nodig. Nog even en hij is geschikt voor meer huizen, als je maar een cv-ketel hebt. Je cv-ketel hoeft bovendien door de WarmteWinner minder hard te werken. Daardoor gaat hij langer mee. Alleen als het flink koud is buiten zal je cv-ketel nog bij hoeven springen.

Zo werkt het

Inzicht in je besparing met Toon®

De WarmteWinner werkt straks perfect samen met Toon® van Eneco. Zo volg je je besparing op de voet en bedien je via Toon de ventilatiestanden. Toon weet bovendien precies hoe hij je WarmteWinner aan moet sturen om het beste rendement te halen.

Subsidie op je WarmteWinner

Subsidie op je WarmteWinner

Schaf jij straks de WarmteWinner aan? Dan krijg je via subsidie € 1.300 terug van de overheid. En omdat de overheid een flink steentje aan je investering bijdraagt, kan de WarmteWinner zich supersnel terugverdienen.

Je hebt je WarmteWinner supersnel terugverdiend

Supersnel terugverdiend

Zelfs als we het stroomverbruik van de WarmteWinner meetellen, bespaar je bij gemiddeld verbruik tot € 250 per jaar op je energiekosten. Doordat je de subsidie van je investering af kunt trekken, verdient zich sneller terug dan bijvoorbeeld zonnepanelen.

Dit levert het op
Je cv-ketel gaat langer mee

Cv-ketel langer mee

En er is nog een voordeel: omdat de WarmteWinner het meeste werk overneemt van je cv-ketel, wordt je cv-ketel een stuk minder belast en hoef je die dus minder snel te vervangen. Alleen als het écht heel koud is, sprint de cv-ketel bij.

WarmteWinner ontwikkelingen

Subsidie 2017 vastgesteld

Subsidie 2017 vastgesteld

Er is in 2017 subsidie voor duurzame energieproductie beschikbaar. En jij kunt € 1.300 terugkrijgen met de WarmteWinner. Met de investeringssubsidie voor duurzame energieproductie helpt de overheid je om je huis te verduurzamen.

Lees verder
Met een goed idee ben je er nog niet

Is een goed idee genoeg?

Gijs Diependaal (Eneco) en Richard Verbree (Inventum) stonden aan de wieg van de WarmteWinner. Een gesprek met de uitvinder en de producent over hun ‘kindje’ en hun bijzondere samenwerking.

Lees verder
Samenwerken met Toon

Samenwerken met Toon

Toon geeft je al inzicht in je energieverbruik en -kosten. Heb je straks ook een WarmteWinner, dan geeft Toon je ook inzicht in je warmtewinst. Zo weet je precies hoe snel je WarmteWinner zichzelf aan het terugverdienen is.

Lees verder

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

0900 - 235 36 32 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur