Bronwarmte

Wat is Bronwarmte?

Wat is Bronwarmte?

Bronwarmte is een duurzame vorm van bodemenergie. De warmte is afkomstig van de Warmte Koude Opslag (WKO) installatie in je wijk. Een warmtepomp (die je kunt huren of kopen) maakt in je huis van de Bronwarmte, warm water voor de verwarming en warm kraanwater voor huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld de douche. De warmtepomp heeft alleen maar stroom nodig. Met 100% groene stroom van Eneco én Bronwarmte woon je dus compleet klimaatneutraal. Bovendien betaal je voor de levering van Bronwarmte één vaste prijs.

Lees meer

Hoe worden de tarieven opgebouwd?

Voor Bronwarmte en de huur van de warmtepomp (indien je deze van Eneco huurt) betaal je aan Eneco vaste bedragen per jaar, verdeeld in maandelijkse termijnen.

Beweeg met je muis over een onderdeel voor extra toelichting op de tariefopbouw.

  • Variabel tarief

    De electriciteit die de waterpomp gebruikt, betaal je aan de electiciteitsleverancier.

  • Vast bedrag

    Voor bronwarmte en de huur van de waterpomp betaal je aan Eneco een vast bedrag per jaar.

Service en onderhoud Stads- en bronwarmte

Service en Onderhoud

Eneco verzorgt het onderhoud van de WKO installatie en het bronwarmtenet in de wijk. Huur je de warmtepomp van Eneco, dan onderhouden wij de installatie. Heb je de warmtepomp zelf aangeschaft of huur je er een van een andere partij, dan zorg je uiteraard zelf voor het onderhoud. Je installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de binnenhuisinstallatie (de installatie na de meter), zoals radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten. In de Eneco Bronwarmtewijzer vind je terug wat je kunt doen bij een storing.

Bekijk de Eneco Bronwarmtewijzer

Nog vragen?

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier.

Stel je vraag

Eneco textbox

Of vind je antwoord op ons forum of social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Of bel met het Warmte Team

088 - 8 955 955

(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Bij de meest gestelde vragen vind je ook veel antwoorden op de vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.