Verslimmen netwerk

Met dank aan de collega’s van S&O en ITAM is het eerste onderstation in de wijk Ypenburg nog in 2017 verslimd opgeleverd.

Het station aan de Cypergras is voorzien van diverse sensoren en communiceert deze data over temperaturen en drukken via een Remote Terminal Unit (RTU) naar het bedrijfsvoeringscentrum. Er zullen de komende tijd nog negen andere regelkamers verslimd worden als voorbereiding op de implementatie van het realtime model. Al deze data en het analyseren hiervan maakt het mogelijk om ons warmtenet efficiënter te laten functioneren. Daarmee kunnen we uiteindelijk kosten besparen met behoud van kwaliteit van de levering aan de klant.

Project Ypenburg

Werkzaamheden worden goed zichtbaar

Ook buiten de onderstations zijn de werkzaamheden voor het pilot project op Ypenburg goed zichtbaar. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de metingen die momenteel worden uitgevoerd om te bepalen waar we alle dataconcentraters moeten plaatsen. Dit om straks het verbruik en de aflevertemperaturen van de slimme meters ook daadwerkelijk binnen te kunnen halen en goed te laten landen op het IT platform. Het uiteindelijke doel is om onze klant actueel inzicht te geven in zijn verbruik. Vanzelfsprekend komt dit dan via Mijn Eneco en de Eneco app beschikbaar.