Aan tafel met Dick van de klankbordgroep

Eneco Warmte & Koude werkt samen met klanten in een klankbordgroep aan het verbeteren van haar producten en diensten. De betrokken klanten komen uit drie verschillende regio’s. Dick Suurbeek uit Rotterdam vertelt over zijn ervaringen met de klankbordgroep.

Dick woont in Rotterdam. In zijn vrije tijd rijdt hij motor en bezoekt hij vaak De Kuip als echte Feyenoord fan. Officieel geboren en getogen in Schiedam. Maar toen hij twee weken oud was, verhuisde hij naar Rotterdam. Hier woonde hij tot zijn 20ste. Door zijn werk heeft hij op verschillende plekken in Nederland gewoond, maar acht jaar geleden keerde hij terug naar zijn vertrouwde stad Rotterdam.

Hoe ben je in contact gekomen met Eneco?

“Eneco deed een oproep aan klanten om communicatie-uitingen te evalueren. Zo ben ik bij Eneco terechtgekomen. Bij de afdeling Warmte & Koude heb ik waarschijnlijk een goede indruk achter gelaten, want ze vroegen of ik interesse had om deel te nemen aan de klankbordgroep. Het evalueren van communicatie-uitingen ging naadloos over in het deel nemen aan de klankbordgroep. Omdat ik zelf Stadswarmte heb, ken ik de voor- en nadelen ervan en kan ik een correct en kritisch beeld schetsen”

Hoe ervaar je de samenwerking in de klankbordgroep?

“Er is een goede mix qua leeftijd, woonsituatie, maar ook een mix in verschillende aansluitingen, zoals blokverwarming of een andere meter. Er heerst een goede sfeer. Er wordt naar elkaar geluisterd en iedereen laat elkaar in zijn waarde. Ik heb over de klankbordgroep een goed gevoel. Eneco vraagt ons hoe wij tegen situaties aankijken en wat wij van bepaalde ideeën vinden. In grote lijnen zijn we het vaak met elkaar eens.”

Dick van de klankbordgroep

Je hebt Stadswarmte van Eneco, hoe sta je daar tegenover?

“Als alles financieel rondkomt, koop je een woning. Dit laat je in eerste instantie niet afhangen van Stadswarmte. Desondanks ervaar ik stadsverwarming wel als prettig. Je hebt namelijk geen gezeur met een boiler of een cv-ketel en hebt eigenlijk altijd warm water. Er wordt zo niet meer in elke woning gas gestookt en dat is toch een stuk duurzamer”.

Waar praten jullie het meest over?

“We praten het meest over hoe de prijs nu wordt bepaald en of dat ook zichtbaar is voor de klant. Je hebt ook geen keuze in leverancier. Je hebt Stadswarmte en je moet het doen met de gegeven leverancier. Bij gas en elektriciteit kan je nog wel eens zeggen: ik stap over. Daarom vind ik dat je van een bedrijf dat warmte levert wel iets meer transparantie mag verwachten dan anders. Deze onderwerpen vormen eigenlijk de rode draad in onze bijeenkomsten”.

Dick van de klankbordgroep

Wat vind je een mooie vooruitgang?

“Niet alles wat besproken wordt, is direct zichtbaar. Maar als we feedback geven, zie je het wel terug. Het is goed om te zien dat Eneco door middel van bijvoorbeeld filmpjes al beter probeert uit te leggen hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Zo is het niet alleen de warmtewisselaar die je huurt van Eneco. Ook moeten de leidingen die in de grond liggen onderhouden en betaald worden. Ik wil niet zeggen dat wij als leden van de klankbordgroep het voor het zeggen hebben. Maar toch, we hebben wel invloed en ik zie veranderingen.”

Zou je andere klanten aanbevelen om deel te nemen?

“Ja! Als klanten geïnteresseerd zijn en het belangrijk vinden dat je als klant serieus genomen wordt is dit zeker aan te bevelen. Het is altijd makkelijk om kritiek te leveren, maar veel mensen weten niet wat erbij komt kijken. In de klankbordgroep discussiëren we daarover en zoeken we met elkaar naar oplossingen.

In grote organisaties worden zaken na een tijd vaak een routine. En dan kijken mensen niet altijd meer kritisch naar bepaalde situaties. Het is dan ook goed voor het bedrijf dat er klanten komen meedenken en dat er onderwerpen worden besproken die af en toe flink wat stof doen opwaaien.

Ik heb een goed gevoel over de zaken die Eneco aanpakt en de plannen die zij hebben liggen. Deze plannen zijn misschien niet voor iedereen bekend. Ze zijn wel bezig met de toekomst. Ze moeten ook wel doorgaan met innoveren in deze markt”.

Te gast bij de Klankbordgroep

Heb je een vraag of idee rondom Stadswarmte waar je graag aandacht voor wilt bij Eneco? Laat het ons weten! Vul het contactformulier in en vermeld 'Klankbordgroep Warmte' in je bericht. Zodra we alle reacties binnen hebben, ben jij misschien de eerstvolgende gast bij de klankbordgroep.

Naar het contactformulier