De beste warmte is warmte die er al is

Met Stadswarmte ben je groen bezig, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. De beste warmte is namelijk warmte die er al is. Warmte die bijvoorbeeld vrijkomt bij de productie van elektriciteit of verbranding van afval. Deze warmte gebruiken we steeds vaker voor het verwarmen en het warme water in je woning. En dat is een stuk duurzamer dan een cv-ketel. Het scheelt wel tot 70% aan CO2-uitstoot. Veel groener dan gas dus. Zo zijn we steeds minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

De nieuwe wereld in jouw wijk

Heb je al Stadswarmte, dan woon je in een bijzondere wijk. Je draagt samen met andere mensen uit je buurt bij aan een beter klimaat. Wel heb je een vaste leverancier. Omdat deze ook het stadswarmtenet heeft aangelegd en onderhoudt. De plek waar je woont bepaalt dus bij welke leverancier je zit. Dat mag natuurlijk geen invloed hebben op hoeveel je betaalt. Daarom is dat speciaal in de wet geregeld. Alles bij elkaar opgeteld mag je niet meer kwijt zijn dan bij gas. Betrouwbaar en veel schoner. Daar hoef je helemaal niets voor te doen. Goed om een keer bij stil te staan, als je door je wijk fietst of wandelt. Dat is de kracht van Stadswarmte.

Nieuwsgierig?

Meer uitgebreide informatie over Stadswarmte, de Warmtewet of hoe tarieven zijn opgebouwd? Kijk op de vernieuwde website van Stadswarmte.

Meer in deze servicemail