Blijven verduurzamen en verbeteren

met de kracht van Stadswarmte

Veel huizen en kantoren in Utrecht en Nieuwegein worden verwarmd met Stadswarmte. Dat is duurzamer dan allemaal een eigen cv-ketel, maar het kan altijd beter. Op dit moment wordt de warmte die in jouw huis terecht komt nog gemaakt met behulp van aardgas. Daar willen we natuurlijk vanaf, want we streven er naar om in 2050 energieneutraal te zijn.

Grote stap

Warmte installaties op duurzame biomassa zijn nagenoeg klimaatneutraal. Daarom bouwt Eneco op industrieterrein Lage Weide aan een BioWarmte Installatie (BWI). Deze is eind 2018 klaar en gaat begin 2019 duurzamere warmte leveren aan onze warmteklanten in Utrecht. Een grote stap op weg naar duurzamere Stadswarmte.

Wat is een BioWarmte Installatie?

Biowarmte Installatie Lage Weide in Utrecht | Eneco

Biomassa

Er zijn veel verschillende soorten biomassa. Maar zijn deze allemaal goed voor het milieu? Als we wereldwijd biomassaplantages aanleggen, dan kan dat ten koste gaan van natuur en voedselproductie. Daarom gaan we in onze BioWarmte Installatie alleen gebruik maken van hout uit reststromen. Dit is restmateriaal dat overblijft na onderhoud aan parken en bossen.

Blijven verduurzamen

Met de BioWarmte Installatie gaan we samen een duurzamere toekomst tegemoet. De BWI bespaart elk jaar ongeveer 41.000 ton CO2. Dit komt doordat we minder aardgas nodig hebben, voor Stadswarmte, voor woningen in Utrecht en Nieuwegein. De BWI is één van onze projecten die we hebben opgestart en bijdraagt aan een schoner Utrecht. Maar er is meer nodig. Samen met andere lokale partijen zoeken we constant naar nieuwe manieren om Stadswarmte duurzamer te maken. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Biowarmte Installatie Lage Weide in Utrecht | Eneco