Nieuwe Eneco Uurprijzen test

De afgelopen maanden hebben 100 pioniers een nieuw stroomproduct getest. We werken nu aan een volgende pilot. Wil je op de hoogte blijven of meedoen? Meld je dan hier aan.

Aanmelden

Wat is Eneco Uurprijzen?

Stroomtarieven zijn van uur tot uur anders; de prijs varieert afhankelijk van vraag en aanbod. Hier kun jij van profiteren en in de Eneco Uurprijzen app zie je direct wanneer. Zo kun jij slim kiezen wanneer jij je vaatwasser of wasmachine aanzet. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Wat maakt Uurprijzen zo bijzonder?

USP1

Altijd groene stroom met de variabele leveringskosten tegen inkoopprijs

Deze inkoopprijs komt rechtstreeks van de energiebeurs, ook wel de APX markt genoemd. Eneco koopt voor jou stroom in, en de variabele leveringskosten krijg jij altijd tegen inkoopprijs. Voor de vaste leveringskosten van Eneco betaal je een vast bedrag per maand: € 6,99. Hiervoor krijg je grip en flexibiliteit: zo kun je al je gegevens digitaal inzien, en weet je elk moment hoe je elektra rekening ervoor staat. En de stroom? Die is uiteraard groen.

Gratis stroom met Happy Power

Gratis stroom met Happy Power

Soms waait het zo hard dat windmolens veel meer stroom opwekken dan er verbruikt wordt. Tijdens deze windoverschotten betaal je 0 cent per kWh stroom. Happy Power noemen we dat. Hiervoor krijg je van ons een melding via de app. Happy Power komt, afhankelijk van de windoverschotten, minimaal één keer per week voor, en zo kun jij de vaat en was gratis doen!

USP3

Maandelijks achteraf afrekenen

Je betaalt geen “voorschot” bedrag meer voor stroom, maar rekent het werkelijke stroomverbruik direct maandelijks af. De stroomkosten kunnen maandelijks dus anders zijn, al naar gelang je verbruik. Dat is Eneco Uurprijzen. Zo weet je waar je aan toe bent. Je hebt alles zelf in de hand. Deze nieuwe manier van stroom afrekenen, willen we graag met jou testen.

In de toekomst kijken met de Uurprijzen app

Wij geven jou inzicht in de stroomprijzen op de energiebeurs. Zo kun jij je stroomverbruik waar mogelijk aanpassen om gebruik te maken van goedkopere momenten en dure momenten proberen te vermijden. Bijvoorbeeld door je wasmachine of droger op een later tijdstip te starten.

Uurprijzen app

Uurprijzen is in ontwikkeling

We zijn druk bezig met de doorontwikkeling. We hebben veel geleerd van de eerste pilot met honderd deelnemers en voeren nu verbeteringen door.

Wil jij straks de nieuwe, verbeterde versie van Eneco Uurprijzen testen? Meld je dan hier aan en blijf op de hoogte.

Aanmelden

Vragen? Wij leggen het graag uit

 • Wat is de APX-markt?

  Eneco koopt dagelijks stroom in op de APX-markt. De APX-markt is een beurs waar aanbieders van stroom, hun stroom verkopen (bijv. eigenaren van windparken) en waar vragers van stroom, stroom kunnen inkopen (bijv. Eneco). De prijzen op de APX-markt zijn continu in beweging. Door mee te doen aan Eneco Uurprijzen biedt Eneco jou de kans stroom af te nemen met de variabele leveringskosten tegen inkoopprijs. Deze prijs wordt in de Eneco Uurprijzen app getoond en jij bepaalt vervolgens wanneer je elektriciteit afneemt!

 • Hoe zien mijn maandelijkse kosten tijdens de pilot van Eneco Uurprijzen er uit?

  De prijs van stroom bestaat uit een aantal componenten: vaste leveringskosten, variabele leveringskosten en belastingen, overheidsheffingen en eventueel belastingvermindering.

  De vaste leveringskosten stroom zijn € 6,99 per maand. Deze kosten staan los van de hoogte van je verbruik en zijn inclusief:

  • alle kosten om de geleverde stroom uit duurzame bronnen op te wekken;
  • alle kosten voor de bijbehorende energie- en aanverwante diensten.

  De variabele leveringskosten stroom in een uur zijn gelijk aan je stroomverbruik in dat uur vermenigvuldigd met de betreffende uur(kWh)prijs op de APX-markt. De variabele leveringskosten in een maand zijn de optelsom van alle variabele leveringskosten stroom per uur in de betreffende maand. Je verbruik in een bepaald uur wordt bepaald aan de hand van de met jouw slimme stroommeter verkregen intervalstanden. Hieronder noemen we de kosten die je tijdens de pilot terugvindt op jouw nota.

  Je betaalt ook de volgens je energiecontract vastgestelde netbeheerkosten. Dit zijn bedragen die je uit hoofde van de aansluit- en transportovereenkomst verschuldigd bent aan de regionale netbeheerder, zoals aansluit-, transport- en meetkosten. Deze worden door ons in rekening gebracht en aan de betreffende netbeheerder afgedragen.

  Gasverbruik deed in de eerste pilot niet mee. We onderzoeken of we dat in de tweede pilot kunnen toevoegen

   
 • Kan ik ook duurder uit zijn met Eneco Uurprijzen?

  Energieprijzen zijn continu in beweging. Hierdoor kan de stroomprijs per kWh de ene dag en het ene uur goedkoper zijn dan de andere dag en het andere uur. Of je door Eneco Uurprijzen duurder of goedkoper uit bent ligt grotendeels aan jezelf, jij bepaalt wanneer en tegen welke prijs jij bepaalde stroomslurpende apparaten, zoals wasmachine of droger aanzet! Om je gerust te stellen: wij hebben enkele testen uitgevoerd. Uit deze testen is gebleken dat iemand die meedoet aan Eneco Uurprijzen, maar de App totaal negeert, in het meest ongunstige geval een paar euro per maand duurder uit is.

 • Wanneer begint de tweede pilot?

  Er is op dit moment nog geen startdatum bepaald. Wanneer je je aanmeldt, houden we je op de hoogte.

 • Kan iedereen meedoen aan Eneco Uurprijzen?

  Als je een slimme meter hebt, kun je meedoen. Wanneer we te veel aanmeldingen ontvangen, moeten we misschien mensen teleurstellen.

 • Hoe werkt het met teruglevering als ik zonnepanelen heb?

  We zijn momenteel nog aan het bekijken wat voor impact Uurprijzen heeft voor huishoudens met teruglevering. Het kan natuurlijk geen kwaad om je alvast in te schrijven, zodat we je in een later stadium een definitief antwoord kunnen geven op deze vraag.


Staat je vraag over Uurprijzen er niet tussen?

Bel 010 - 890 69 45

op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 18.00 uur