Toon-app

Met de Toon-app bedien je op
je smartphone of tablet al je apparaten,
verwarming en licht op afstand.

De Toon App

Toon op afstand

 • Overal inzicht
  Bekijk altijd en overal je stroom- en gasverbruik in een handig overzicht.
 • Gemak en controle
  Bedien vanaf nu je verwarming, apparaten en licht in huis op afstand.
 • Voorkom onnodig energieverbruik
  Pas je weekprogramma aan en stook niet onnodig als je niet thuis bent of slaapt.

Bespaar met de Verspillingschecker

Toon laat zien hoe je bespaart op energie zonder verlies van comfort. Helemaal met de Verspillingschecker in de Toon-app. Zonder dat je het doorhebt, verspillen namelijk veel apparaten meer energie dan nodig. Door apparaten apart in je huis te meten en vergelijken met efficiënte soortgelijke apparaten, vertelt Toon je precies wie de energieslurpers zijn. En hoe je verspilling tegengaat. En de Verspillingschecker blijft van jouw huis én alle anderen leren. Zo komen er steeds meer apparaten en kansen om je energieverbruik te verlagen bij.

Gratis Toon-app

Voorkom verrassingen op je jaarnota en bekijk waar en wanneer je wil je energieverbruik in de Toon-app. Of vergelijk je energieverbruik met anderen. De Toon-app is gratis, klant of geen klant van Eneco. En beschikbaar voor iOS (Apple) en Android (Google).

Download voor iOS Download voor Android

Veelgestelde vragen

 • Wat is er nodig om de Toon-app te kunnen gebruiken?

  Je kunt alleen gebruik maken van de Toon-app als je een abonnement op Toon hebt. Daarnaast heeft Toon en jouw smartphone en/of tablet nodig:

  • de juiste softwareversie
  • een internetverbinding
  • verbinding met de server van Eneco
  • de mobiele toegang op Toon dient aan te staan

  De optie Mobiele toegang vind je op Toon onder Menu > Instellingen > Internet.

  Tip:
  Lukt het niet om de Toon-app te openen en krijg je een onbekende foutmelding? Probeer eens om de Toon-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Mogelijk is er iets niet goed gegaan tijdens de installatie van de app.

 • Is mijn smartphone of tablet geschikt om gebruik te kunnen maken van de Toon‑app?

  De Toon-app is geschikt voor besturingssystemen iOS 8.0 en Android 4.1 en hoger (smartphone en tablet). De app is op een onbeperkt aantal devices te installeren, al kun je ‘maar’ met vier devices tegelijk ingelogd zijn.

 • Werkt de Toon-app ook zonder een abonnement op Toon?

  Nee. Als je Toon afneemt zonder abonnement, dan werkt Toon alleen als thermostaat. De meeste functies zijn dan niet bruikbaar, zoals inzicht in je energieverbruik en -kosten. Ook de Toon-app en functies als Status verbruik, Vergelijk, Weer en Verkeer zijn niet of maar deels te gebruiken. Op eneco.nl/toon kom je te weten hoe je alles uit je Toon-abonnement kunt halen.

  Let op!

  • Voor een vast bedrag van € 4,50 per maand geniet je van alle voordelen op Toon.
  • Je neemt het abonnement minimaal één maand af. Daarna kun je maandelijks opzeggen. Je zegt op door ons een mail te sturen via het contactformulier. Wij nemen hiervoor binnen vijf werkdagen contact met je op.
 • Hoe kan ik inloggen op de Toon-app? Wat moet ik doen als inloggen niet lukt?

  Je kunt inloggen met jouw Mijn Eneco account en bijbehorend wachtwoord. Ben je je inloggegevens kwijt of heb je nog geen account? Vraag dan nieuwe gegevens of een nieuw account aan via Mijn Eneco.

  Let op!

  • Lukt het niet om in te loggen op de Toon-app? Controleer eerst je wachtwoord en inlognaam via Mijn Eneco.
  • Heb je je accountgegevens van Mijn Eneco aangepast? Je moet jouw nieuwe accountgegevens ook invoeren op de Toon-app. Pas dan krijg je weer toegang.
 • Privacy en veiligheid van de Toon-app: hoe zit dat?

  De Toon-app is alleen toegankelijk via jouw Mijn Eneco account. Dit garandeert een veilige verbinding tussen je smartphone of tablet en jouw Toon in huis. Je privacy is hiermee volledig gewaarborgd. Je kunt alleen zelf je verbruiksgegevens zien. Eneco verwerkt je gegevens met betrekking tot het energieverbruik en thermostaatprogramma enkel om het op afstand bedienen van je Toon en het laten zien van deze gegevens mogelijk te maken. Deze gegevens worden alleen gebruikt tijdens het gebruik van de app en worden niet opgeslagen. Eneco kan bijvoorbeeld wel zien hoeveel klanten in totaal de Toon-app gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie de privacyverklaring Toon en de voorwaarden voor de Toon-app.