Toon® in je huis

Aan de hand van een aantal simpele vragen check je of je huis geschikt is voor Toon®. Je gaat als je huis voldoet aan een aantal technische voorwaarden direct verder met je bestelling.

Check je huis

Bevinden je gas- en elektriciteitsmeter zich binnen je huis?

Notice

Toon werkt niet met energiemeters die zich buiten het huis bevinden

Toon werkt alleen met energiemeters die zich binnen het huis bevinden. Om goed te functioneren moet Toon namelijk communiceren met je energiemeters. Het voltooien van je bestelling voor Toon is niet mogelijk.

Bestel alleen stroom en gas

Verwarm je je huis met een CV-ketel?

Notice

Toon is helaas niet geschikt voor je woning

Je woning is niet geschikt voor Toon. Voor Toon moet er in je woning een individuele warmte-installatie aanwezig zijn. Toon is niet geschikt voor andere vormen van warmte, zoals blokverwarming, warmte-pomp of moederhaard. Heb je nog vragen? Bel 0800 - 0062 (gratis), bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Bestel alleen stroom

Wek je eigen stroom op met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen?

Heb je minder dan 40 zonnepanelen?

Notice

Zon op Toon werkt niet als je meer dan 40 zonnepanelen hebt.

Zijn je zonnepanelen aangesloten op een aparte groep in de meterkast?

Notice

Zon op Toon werkt niet zonder aparte groep in je meterkast

Voor Zon op Toon is het noodzakelijk dat je zonnepanelen aangesloten zijn op een aparte groep in de meterkast. Heb je 4 of minder zonnepanelen, dan is de kans groot dat die aangesloten zijn op het stopcontact.

Bestel alleen stroom en gas
Notice

Let op: Voor Zon op Toon is een slimme meter noodzakelijk

• Voor Zon op Toon is een slimme meter noodzakelijk. Indien nodig regelen wij deze kosteloos voor je.

• Heb je geen ruimte meer in je meterkast, dan maakt de monteur op jouw verzoek een uitbreiding op je groepenkast in de meterkast. Wij plaatsen dan een extra DIN Rail Kast. De extra kosten bedragen € 69,95.

• Zon op Toon maakt gebruik van de P1 poort op je slimme meter. Een andere energie inzichtdienst op je P1 poort installeren is dan niet meer mogelijk.

Heb je minder dan 19 zonnepanelen?

Notice

Eenmalig € 199,95

Voor de uitbreiding Toon Zon betaal je eenmalig € 199,95 (bij 18+ panelen). Deze wordt door de monteur geïnstalleerd.

Notice

Eenmalig € 99,95

Voor de uitbreiding Toon Zon betaal je eenmalig € 99,95 (bij 4-18 panelen). Deze wordt door de monteur geïnstalleerd.

Notice

Heb je draadloos internet (wifi)?

Notice

Toon functioneert niet zonder wifi

Toon maakt via wifi verbinding met Eneco. Hierdoor zie je op Toon je persoonlijke tarieven, je ingeschat verbruik en andere actuele informatie. Heb je nog geen wifi? Dan regel je dat eenvoudig, bijvoorbeeld via je internetprovider. De levering van Toon duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Notice

Notice

Gefeliciteerd!

Je bestelling voltooi je in de volgende stap.

Vul je gegevens in.

Notice

Let op! Toon werkt alleen als je een stopcontact in je meterkast hebt.

Je hebt een vrij stopcontact in je meterkast en bij je cv-ketel nodig om gebruik te maken van Toon. Een stekkerdoos is al voldoende. Is er helemaal geen stopcontact? Dan installeert de monteur kosteloos een stopcontact voor je. Uiteraard kun je ook zelf een stopcontact plaatsen, voordat de monteur komt.

Heeft u een huurwoning?

Dan heb je mogelijk toestemming nodig van je woningeigenaar of woningcorporatie voor het vervangen van je huidige thermostaat door Toon.

Installatie door een monteur

De check die je net ingevuld hebt wijst uit of je woning aan een aantal standaard technische voorwaarden voldoet. De gekwalificeerde monteur die bij je langskomt beoordeelt je woonsituatie en beslist op dat moment of het installeren van Toon in je woning mogelijk is. De uitslag van bovenstaande check wijkt mogelijk af van het eindoordeel van de monteur. 

Het voltooien van je bestelling is helaas niet mogelijk.