Haal Toon in huis

Bestel Toon met een vast energiecontract en krijg korting op je Toon Thermostaat.

Bekijk de korting

Met Toon maak jij de boel veilig

Meer inzicht, meer besparen met Toon®

Deze slimme thermostaat is je persoonlijke assistent die je laat zien hoe je bespaart op je energieverbruik. Toon leert iedereen in je huishouden slimmer omgaan met energie. Hij past zich automatisch aan je huis en levensstijl aan. Je regelt na je bestelling eenvoudig een installatie-afspraak met een monteur. Zo hangt de monteur Toon aan de muur wanneer het jou uitkomt.

Meer over Toon

Meer dan slim

Juist het abonnement op Toon maakt het verschil. Hierdoor laat Toon je verbruik zien en wat het kost. Je vergelijkt makkelijk je energieverbruik met anderen. Je verwarming bedien je op afstand. Net zoals al je andere apparaten in combinatie met een paar slimme stekkers. Of dat je een sms-alert bij rook in huis ontvangt door slimme rookmelders te koppelen. Kortom, met het abonnement benut je alle slimme functies van Toon. Je betaalt hiervoor slechts € 4,50 p.m. en is maandelijks opzegbaar.

Meer over Toon-abonnement

Combineer Toon met een energiecontract

Wij willen duurzame energie en slimme innovaties voor iedereen beschikbaar maken. Via onze gratis overstapservice regelen wij je overstap en vergoeden wij je opzegboete als je een energiecontract van 3 jaar of langer afsluit. Stap je als klant van Eneco eerder dan 3 maanden voor de afloop van je energiecontract over? Dan melden we voor het nieuwe energiecontract ingaat of de overstap kosten met zich meebrengt. Zie je dan alsnog van het nieuwe energiecontract af? Dan is dit kosteloos.

Kies je korting op Toon

Hoe langer de vaste periode op je energiecontract, hoe hoger de korting.

[[vm.quickboxOpenOverride]]

Bereken je energiekosten

Je bent aangesloten op stadsverwarming. Het leveren van gas is op jouw adres niet mogelijk. Je kunt alleen voor stroom kiezen.

Klik hier om alleen stroom te bestellen

Weet je jouw verbruik?

Als je meter twee telwerken heeft, dan kun je er voor kiezen dat je voor het verbruik in de daluren het daltarief betaalt. De daluren zijn van 23:00 tot 7:00 uur, in het weekeinde en op feestdagen. In de overige uren betaal je dan het normaaltarief. In delen van Brabant en Limburg beginnen de daluren op werkdagen om 21:00 uur. Dit is afhankelijk van de netbeheerder. Ga naar aansluitingen.nl om te zien wie jouw netbeheerder is.

Stroom Normaaltarief
kWh
kWh
kWh
Gas
Mijn teruglevering aan het netwerk is:
kWh

Teruglevering onbekend?
Vul dan 1700 kWh in.

Vul teruglevering in!

Je teruglevering wordt direct verrekend met jouw maandelijks kosten voor stroom.

[[model.verbruiksprofiel.StroomverbruikEnkelTarief]] kWh [[model.verbruiksprofiel.Gasverbruik]] m3. [[model.verbruiksprofiel.StroomverbruikHoogtarief]] kWh, [[model.verbruiksprofiel.StroomverbruikLaagtarief]] kWh [[model.verbruiksprofiel.Gasverbruik]] m3.

[[model.isMKB? vm.disclaimerLongTextMKB: vm.disclaimerLongText]]

Liever geen vast energiecontract?

Kies voor vrijheid met Toon in combinatie een flexibel energiecontract.

Toon + EcoStroom & AardGas Flexibel

De gekozen SKU is niet geldig.
Kies

Toon zonder
energiecontract

Toon los

Toon los
Kies

Gebruikers geven Toon gemiddeld een 7,7

Gebaseerd op meer dan 3000 onafhankelijke beoordelingen via klantenvertellen.nl.


Veelgestelde vragen

Vind de antwoorden op jouw vragen

 • Waar betaal ik precies abonnementskosten voor?

  Het abonnement dat aan Toon verbonden is, maakt van Toon een unieke thermostaat die je helpt grip te krijgen op je energieverbruik en -kosten. Dankzij het abonnement op Toon kun je:

  • Je energieverbruik vergelijken met dat van afgelopen uren, dagen, weken, maanden en zelfs jaren. Alles wordt gepresenteerd in overzichtelijke diagrammen en grafieken.
  • Je energiekosten op de voet volgen. Door het abonnement ben je altijd voorzien van je actuele tarief, zodat ook de gepresenteerde kosten persoonlijk en actueel zijn.
  • Verrassingen op je jaarnota voorkomen, doordat Eneco je proactief op de hoogte houdt van bovengemiddeld verbruik.
  • Toon op afstand bedienen met de gratis apps voor je smartphone of tablet. Met de Toon-app voor tablet profiteer je zelfs van nóg meer inzicht.
  • Inzicht krijgen per apparaat met Toon Slimme Stekkers en je apparaten op afstand bedienen.
  • Je energieprofiel vergelijken met dat van andere Toon-gebruikers of vrienden.
  • Leren waar pieken in je verbruik vandaan komen en sluipverbruik aanpakken.
  • Actuele weersinformatie bekijk je gewoon via Toon.
  • Altijd gebruikmaken van de nieuwste software-updates en toevoegingen op Toon.

  Heb je gekozen voor Toon zonder een energiecontract van Eneco? Dan worden je kosten getoond tegen de gemiddelde marktprijs voor stroom en gas. Toon kan namelijk geen koppeling maken met je contract. Je ontvangt ook geen automatische meldingen als je meer verbruikt dan ingeschat, omdat wij je termijnbedrag niet weten. Van alle andere voordelen van Toon, profiteer je wel.

  Voor Toon betaal je een maandelijks bedrag van €4,50.

 • Kan ik Toon ook zonder energiecontract van Eneco bestellen?

  Ja, Toon is er voor iedereen. Je kunt ook Toon gebruiken zonder stroom en gas van Eneco.

  Het enige verschil is dat als je wel stroom en gas afneemt van Eneco, Toon een koppeling kan maken met je energiecontract. Hierdoor kan Toon je laten zien wat je verbruik daadwerkelijk kost door het gebruik van je actuele leveringstarieven. Bovendien kan Toon je werkelijke verbruik vergelijken met het geschatte verbruik en geeft Toon je proactief meldingen om bijbetaling op de jaarnota te voorkomen. Deze informatie heeft Eneco alleen van haar eigen klanten.

 • Ik ben al klant van Eneco. Ontvang ik dan ook Toon bij een energiecontract?

  Zowel bestaande als nieuwe klanten ontvangen Toon bij bij Eneco EuropeseWind™ en Gas met een looptijd van 4 jaar.

 • Wanneer is mijn huis geschikt voor Toon?

  • Je hebt draadloos internet (wifi);
  • Je verwarmt je huis met een cv-ketel;
  • Je gas– en elektriciteitsmeter bevinden zich binnen je woning.
 • Waarin verschilt Toon van de thermostaat die ik nu heb?

  Toon is de enige thermostaat die direct inzicht geeft in je energieverbruik en -kosten. Toon kan alles wat je huidige thermostaat kan - en nog veel meer! Met Toon ben je baas over je huis.

  • Bedien Toon op afstand met je smartphone of tablet via de gratis Toon-app.
  • Bekijk en vergelijk op ieder moment je energieverbruik: per uur, dag, week, maand en jaar.
  • Volg je energiekosten op de voet. Toon geeft altijd je actuele tarief weer, zodat ook de gepresenteerde kosten persoonlijk en actueel zijn.
  • Houd grip op je energiekosten en voorkom verrassingen op je jaarnota dankzij actieve meldingen bij bovengemiddeld verbruik.
  • Beschik over nog meer handige functies met de Toon-app, zoals gedetailleerder inzicht.
  • Herken waar pieken in je verbruik vandaan komen en pak sluipverbruik aan.
  • Vergelijk je energieverbruik met dat van buren, vrienden of een vergelijkbaar huishouden.
  • Profiteer van talloze extra services, zoals weers- en verkeersinformatie. De functies op Toon worden met software updates continu uitgebreid.

  Mogelijke uitbreidingen op Toon

  • Krijg met Slimme Stekkers inzicht in je energieverbruik en -kosten per apparaat.
  • Zet je apparaten op afstand aan en uit met Slimme Stekkers via Toon, maar ook via de Toon-app voor tablet en smartphone.
  • Bedien Philips Hue sfeerverlichting in een handomdraai via Toon of de Toon-app.

  Heb je gekozen voor Toon zonder een energiecontract van Eneco? Dan worden je kosten getoond tegen de gemiddelde marktprijs voor stroom en gas. Toon kan namelijk geen koppeling maken met je contract. Je ontvangt ook geen automatische meldingen als je meer verbruikt dan ingeschat, omdat wij je termijnbedrag niet weten. Van alle andere voordelen van Toon profiteer je wel.

 • Kan ik Toon ook kopen zonder abonnement?

  Nee, je kunt Toon niet kopen zonder abonnement. Je kunt je abonnement wel opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Je verliest dan alle inzicht- en internetdiensten van Toon. Je thermostaat blijft dan nog wel gewoon werken.

 • Wat houdt Eneco EuropeseWind™ en Gas met een vaste looptijd van 1, 3 of 4 jaar in?

  Met EuropeseWind™ en Gas 1, 3 of 4 jaar betaal je gedurende de contractperiode een vaste prijs voor groene stroom (EuropeseWind™) en Gas). Zo weet je al die tijd precies waar je aan toe bent en heb je geen last van prijsstijgingen.