Hollandse glorie

100% windstroom uit Nederland

Eneco HollandseWind®

Krijg energie van onze wind

Die onuitputtelijk is én een schone, duurzame energiebron. Met Eneco HollandseWind® kies je daar voor. En, dat jouw stroom opgewekt wordt door windturbines in Nederlandse windparken. Dus 100% groene stroom uit ons kikkerlandje met 0% CO2-uitstoot. Hoe mooi en groots is dat!

Bekijk hoe windkrachtkorting precies werkt.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik overstappen naar HollandseWind?

  Met onze OverstapService stap je binnen 5 weken over, en de energielevering gaat gewoon door!

  Vragen? Bel gratis onze KlantenService op 088 - 8 955 955 (je betaalt je gebruikelijke belkosten), elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

 • Als ik kies voor HollandseWInd wordt een eventuele overstapboete door Eneco vergoed?

  Heb je een vast contract vergoedt bij je huidige energieleverancier, dan kan je een opzegboete ontvangen. Kies je voor een energiecontract met een looptijd van minimaal drie jaar? Dan vergoeden wij deze opzegboete tot € 125 per energieproduct, het maximale bedrag dat wettelijk is vastgelegd. Eneco heeft voor dit beleid gekozen, omdat wij geloven én investeren in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo streven wij ook naar een langdurige relatie met onze klanten, en investeren hier ook in.

  Op onze website kun je het declaratieformulier boetevergoeding vinden.

 • Wanneer ontvang ik windkrachtkorting?

  Kies je voor een 1- of 3-jarig contract met HollandseWind, dan ontvang je windkrachtkorting. Hoe hoog jouw korting is, wordt berekend aan de gemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in Nederland, gemeten binnen een jaar door het KNMI De Bilt. Minimaal ontvang je € 12 per jaar, hoe hard het ook waait. En je voordeel kan maar oplopen tot liefst € 36 per jaar. Zonder daar iets voor te doen. Dat doet de wind voor jou.

  Dit bedrag wordt standaard uitgekeerd in het eerste kwartaal van een jaar.

 • Hoe hoog is de windkrachtkorting, die ik ontvang bij HollandseWind?

  Bij een contract met een vaste looptijd, ontvang je dus jaarlijks windkrachtkorting. De hoogte is afhankelijk van de gemeten windsnelheid in Nederland, gemeten binnen een jaar door het KNMI De Bilt.

  Gemiddelde windsnelheid (meter/seconde) Windkrachtkorting in een jaar
  3.1 of minder € 12
  3.2 of 3.3 € 18
  3.4 of 3.5 € 24
  3.6 of 3.7 € 30
  3.8 of hoger € 36
 • Hoe ben ik er zeker van dat ik HollandseWind ontvang?

  Je ontvangt een Garantie van Oorsprong Certificaat. Het bewijs dat Eneco jouw jaarverbruik stroom in dezelfde hoeveelheid opwekt in Nederlandse windparken. En dat wordt streng gecontroleerd door de overheid.

 • Krijg ik wel Eneco HollandseWind® geleverd als de wind niet waait?

  Wanneer het niet waait, ontvang je gewoon stroom. Elke vorm van stroomopwekking levert namelijk aan het Nederlandse openbare net. Via dat net krijg jij stroom thuis geleverd. Met Eneco HollandseWind® wordt jouw jaarlijkse stroomverbruik in dezelfde hoeveelheid ook echt opgewekt in Nederlandse windparken. Dat systeem is wettelijk vastgelegd en wordt gecontroleerd door de overheid. In het uitzonderlijke geval dat er op jaarbasis niet voldoende HollandseWind beschikbaar is, vullen wij dit aan met stroom van andere duurzame bronnen. Is de prijs van deze bronnen lager dan van HollandseWind? Dan compenseren we dat prijsverschil, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Vergelijk onze stroomproducten

Afkomst
Uit Europa Uit Nederland
Samenstelling
Windkracht Windkracht
Zonnekracht
100% duurzaam
Wereldschaalbaar
Prijs (vanaf)

Veelgemaakte combinatie

HollandseWind & AardGas 1 jaar

Wat gebeurt er na mijn bestelling?

Direct bevestiging via e-mail

Je ontvangt direct per e-mail de bevestiging van je bestelling op het door jou opgegeven e-mailadres.

14 dagen bedenktijd

Je hebt 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je contractbevestiging. Wil je kosteloos annuleren, dan kan dat door het ‘modelformulier voor annulering’ te gebruiken of via +31 (0)10 890 6981, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Wij regelen de overstap

Onze gratis OverstapService regelt je overstap van A tot Z binnen 5 weken. Ontvang je een opzegboete van je oude energieleverancier? Eneco vergoedt deze boete tot € 125 per energieproduct (maximaal € 250 /klant) bij afsluiting van een energiecontract van drie jaar of langer. Vraag de vergoeding aan met onderstaand formulier.

Start levering

Je komt nooit zonder levering van energie te zitten. Deze loopt tijdens de overstap gewoon door.

Zodra je de bestelling hebt afgerond regelen wij de aansluiting, ook als je overstapt van leverancier.

Heb je vragen over het bestelproces?

Bel dan met

088 - 8 955 955
(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.