Slimme energiemeter

Met de slimme energiemeter behoort het doorgeven van meterstanden tot de verleden tijd.

Waarom kies ik voor een slimme meter?

Eneco slimme meter

De slimme energiemeter is een nieuwe, digitale gas- en elektriciteitsmeter met vele voordelen. Standen uitlezen kan thuis of op afstand. Meterstanden doorgeven hoeft niet meer. En slimme meterdiensten geven u inzicht in energieverbruik.

  • Nooit meer de meterkast in voor de jaarlijkse meterstanden
  • Uw energieverbruik per dag, week, maand en jaar in één oogopslag duidelijk inzichtelijk
  • Persoonlijk advies over uw termijnbedrag

De slimme meter en uw privacy

De netbeheerder geeft elke 2 maanden uw slimme meter standen door aan Eneco. Dit gebeurt ook bij de jaarafrekening, als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. Alleen met uw toestemming mogen de standen vaker worden doorgegeven.

Uiteraard worden uw gegevens door Eneco vertrouwelijk behandeld. Eneco hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid en veiligheid van de meters en de data. Slimme meter gegevens worden beveiligd verzonden en de slimme meter voldoet aan alle eisen die het College Bescherming Persoonsgegevens stelt op het gebied van privacy.

Eneco slimme meter privacy

Eneco Tussenstand Slim

Heeft u een slimme meter? Maak dan gratis gebruik van Eneco TussenStand Slim. Met deze online service ziet u exact wat u aan stroom en gas verbruikt.

Eneco Is uw huis geschikt

Met Tussenstand Slim kunt u:

  • Uw verbruik inzien per dag, per week, per maand of per jaar
  • Eenvoudig het verbruik over verschillende periodes met elkaar vergelijken
  • Persoonlijk advies krijgen over uw termijnbedrag op basis van uw werkelijke verbruik. Zo voorkomt u verrassingen op uw jaarnota

Heeft u een slimme meter? Log in op Mijn Eneco en profiteer direct van de voordelen van Eneco TussenStand Slim.

Hoe krijg ik een slimme meter in huis?

U krijgt vanzelf bericht als in uw wijk oude meters worden vervangen

Wilt u de slimme meter eerder in huis hebben? Vraag deze aan op de website van uw netbeheerder. U betaalt dan eenmalig € 60,- (exclusief BTW) voor de complete meetinrichting. Deze bestaat uit een elektriciteits- en gasmeter.

Heeft u een elektriciteitsmeter in combinatie met stadswarmte? Dan is een slimme meter mogelijk en betaalt u € 56,-, exclusief BTW. Na uw aanvraag wordt de meter binnen drie maanden geplaatst, tenzij dit om technische redenen niet mogelijk is.

Eneco Slimme meter

Of liever samen je vraag oplossen

Bellen

Heb je vragen over je installatie, bestelling of abonnement op Toon?
Bel naar 088 - 895 59 59 (je betaalt je gebruikelijke belkosten).

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Toon Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Toon is ook bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Naar het Toon Forum