Storingen en onderhoud aan warmte

In onderstaande tabel vind je het meest recente overzicht aan storingen en onderhoud.
We vermelden alleen de onderbrekingen waarvan we verwachten dat deze langer dan 1 uur gaan duren en meer dan 5 klanten treffen.

Moment geduld. Gegevens worden opgehaald.

Tijdstip melding
Plaats
Omgeving van
Oorzaak
Verwachte eindtijd
Bijzonderheden
[[heatfailure.city]] [[heatfailure.zipCode | limitTo:4]] [[heatfailure.street]] [[heatfailure.planned]] [[heatfailure.text]]

Er zijn op dit moment geen storingen.

Ervaar je een storing in de levering van warmte en is je locatie hier niet vermeld?
Bel dan Eneco Warmte & Koude 0800 - 0072 (gratis, 24/7 bereikbaar).

Veelgestelde vragen

 • Heb je een storing in de (bron)warmtelevering?

  Kijk eerst hier of je de storing zelf kunt oplossen. Lukt dat niet? Bel dan het storingsmeldpunt Eneco Warmte & Koude: 0800 - 0072 (24 uur per dag/gratis).

 • Waar meld ik een storing aan mijn warmtepomp?

  Storing melden
  Heb je een storing in de (bron)warmtelevering? Kijk eerst hier of je de storing zelf kunt oplossen. Bel anders het storingsmeldpunt Eneco Warmte & Koude: 0800 - 0072 (24 uur per dag/gratis).

  Voor een aantal zaken ben je (of de woning verhuurder) zelf verantwoordelijk. De vloerverwarmingsinstallatie in je woning, de naregeling in diverse vertrekken, het expansievat en de (water)leidingen zijn net als de elektrische voedingen (stopcontacten) onderdeel van de woning. In geval van problemen kun je hiervoor contact opnemen met uw installateur of de woning verhuurder.
   
  Binneninstallatie
  Heb je problemen met de binneninstallatie (alle apparatuur en leidingen die volgen ná de warmtepomp), neem dan contact op met de huisinstallateur of de verhuurder.
   
  Zelf controleren
  Indien je vermoedt dat de warmtepomp in storing staat, controleer dan de volgende zaken:

  • Brandt het storingslampje in de kamer of knippert het lampje op de display van de warmtepomp? 
  Zo nee, controleer dan of je wel stroom hebt. Zo ja, probeer dan de storing zelf te verhelpen door eerst de gebruikershandleiding te lezen en daarna de warmtepomp te 'resetten', de pomp uit en vervolgens weer aan zetten. Indien in het display staat 'alarm', 'lagedruk' of 'no flow' mag je één keer 'resetten'. Als het alarm opnieuw in het display verschijnt bel dan het storingsnummer van Eneco en meld wat er in de display van uw warmtepomp staat.
  • Geeft de warmtepomp na de 'reset' nog steeds een storing aan, maar krijg je wél warm tapwater of heb je ergens in de woning wél vloerverwarming?
  Zo ja, bel de installateur die verantwoordelijk is voor de binneninstallatie of vloerverwarming.
  • Heeft sw binneninstallatie onvoldoende druk (normaal is minimaal 1,3 bar) of zit er lucht in het systeem?
  Zo ja, vul het systeem bij totdat er voldoende druk wordt aangegeven en ontlucht het systeem of bel de installateur die verantwoordelijk is voor de binneninstallatie of vloerverwarming.
  • Heb je geen verwarming of warm tapwater of staat de warmtepomp in storing en continu op bijverwarmen?
  Dit laatste kun je controleren op de display van de warmtepomp en op de tussenmeter van Eneco. Zo ja, bel het storingsnummer van Eneco 0800 - 0072 (24 uur per dag/gratis) en meld wat er in de display van uw warmtepomp staat.
   
  Schadebeperkingplicht
  Iedere consument heeft een schadebeperkingplicht en mag de schade niet laten oplopen. Een schade die pas na 14 dagen wordt gemeld, hoeft volgens onze algemene voorwaarden niet door ons in behandeling worden genomen. In het storingsregister van de warmtepomp staat wanneer de storing is opgetreden. Als technisch kan worden vastgesteld in welke mate en vanaf welk moment de warmtepomp niet functioneert en indien je de storing niet zo snel mogelijk hebt gemeld, dan komt de schade voor eigen rekening.

Overige storingen

Heb je een gas- of elektriciteitsstoring in de buurt?

U kunt voor meer informatie over storingen terecht bij het nationale storingsnummer van de netbeheerders 0800 - 9009 (gratis) of op de landelijke website gas- en stroomstoringen.

Storing aan je geiser, boiler of cv-ketel?

Neem contact op met Eneco Installatiebedrijven. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur (lokaal tarief) op de volgende telefoonnummers:
088 - 895 5000 (Zuid-Holland) 
020 - 699 3506 (Noord-Holland en Flevoland) 
030 - 635 8800 (Utrecht en Gelderland)