Alles is bedacht: muziektheater op het strand van Noordwijk

Aanvrager  Stichting Kunstklank
Plaats Noordwijk
Budget € 20.000
Stemmen 712*

Een muziektheatervoorstelling over het in conditie houden van onze verbeeldingskracht. Geschreven en geregisseerd door de jonge actrice/theatermaker Ilke Paddenburg. De drie kerndorpen moeten zich samenvoegen om tot een verenigd Noordwijk te komen. Terwijl de Wethouder van cultuur en de plaatselijke kunstenaar het eens proberen te worden over het kunstwerk dat geplaatst zal worden in de openbare ruimte, vindt er in datzelfde dorp een ander soort transitie plaats. Namelijk die van een jonge jongen. Onderweg naar zee heeft hij een vreemde ontmoeting. Een ontmoeting met grote gevolgen.

Met composities en soundscapes van Reinier den Harten. Hij wordt beïnvloed door de puurheid van Bob Dylan, het theatrale van Kate Bush en de melancholie van Björk. Muziek die beweegt tussen pop, elektronica en new wave.

Centraal staat het thema: omarm het oude om het nieuwe te verwelkomen. Een actueel thema in de tijd van transitie. Hoe omarmen wij het oude (onze zee, onze horizon, ons oude dorp) om het nieuwe (andere energiebronnen, het nieuwe Noordwijk) te verwelkomen.

Cast: Marisa van Eyle, Michael Muller, Joep Paddenburg, Michiel Nooter, Eva van Gessel.

De 10 voorstellingen van 17 tot 27 juli 2019 worden uitgevoerd in het door Kunstklank ontworpen duurzame Bamboe Theater op het strand van Noordwijk, strandafgang 22.

Bekijk de andere initiatieven

* Laatste update: 20 maart 2019