Onze partners en leveranciers

Onze partners en leveranciers

Je wil een betrouwbare, betaalbare en duurzame energieleverancier. Dan vertrouw je erop dat wij er alles aan doen om dat waar te maken. Dat begint bij onze bedrijfsvoering. Niet alleen vragen wij onze medewerkers verstandig om te gaan met geld, middelen en het milieu, ook onze partners en leveranciers selecteren wij op dezelfde manier. Zij onderschrijven onze visie en werken met ons aan het realiseren van onze duurzame strategie en het verbeteren van duurzame technologieën.

Partners aan het woord

Hutten afbeelding restaurant kantine

Binnen de visie van Hutten staat samenwerken met de klant, gastvrijheid en gezonde voeding centraal. Het bedrijfsrestaurant neemt een steeds belangrijkere plek in voor bedrijven. Wij willen iets toevoegen aan de maatschappij, onze partners, opdrachtgevers en gasten. Bij ons zit productie, logistiek en consumptie dichtbij elkaar. Door deze korte voedselketen leggen de producten minder kilometers af en veroorzaken wij dus ook minder C02-uitstoot. Dit past precies bij de ambities van Eneco.


Frank Veldhof
, Directeur Hutten Business Catering

Mondiale activiteiten op het gebied van milieu zijn een strategisch onderdeel voor Mitsubishi Corporation (MC). Ons bedrijf is actief bezig met het stimuleren van duurzame energieopwekking. De strategische samenwerking bij Windpark Eneco Luchterduinen zien we als een uitstekende gelegenheid om onze groene filosofie in de praktijk te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat deze transactie het begin vormt van een langetermijnrelatie met Eneco. Een relatie die rust op het fundament van onze gezamenlijke inzet voor duurzaamheid.

- Nobuaki Kojima, Executive Vice President, Mitsubishi Corporation

We hadden zulke complexe vragen dat je daar eigenlijk wel een energiepartner bij nodig hebt. We zijn een samenwerking met Eneco aangegaan omdat we de expertise van de energieleverancier belangrijk vinden. We werken met name intensief samen in het vervangen van ketels en het installeren van zon-pv. Bovendien, Eneco kent het energiegedrag van mensen. Je moet de bewoners ervan overtuigen dat ze zelf op een heleboel dingen kunnen sturen om gas en elektriciteit te besparen.’

- Karin Schrederhof
, portefeuillehouder duurzaamheid bij Woonbron

NS halveert stroomverbruik per kilometer

Alle elektrische treinen in Nederland gaan de komende jaren rijden op groene stroom van Eneco. Vanaf 2018 is er voor reizigers de mogelijkheid om echt groen te reizen. Het contract is een mooi voorbeeld hoe wij als spoorsector samen zijn opgetrokken in het belang van de reiziger en duurzame mobiliteit. Wij zijn blij met Eneco als partner vanwege hun ervaring en reputatie.

Lees verder

Samen met WNF

WNF campagne 2015 - Eneco afbeelding

Jo-Anna vindt de aarde echt wel cool

Het Wereld Natuur Fonds werkt samen met ons aan een toekomst waarin we ons inzetten voor een leefbare aarde. Eneco is sinds 2008 als eerste energiebedrijf ter wereld uitgeroepen tot climate saver.

Lees meer

Duurzame energie vergelijken

Afbeelding familie ontbijt in de keuken met broodjes uit de oven

Eneco kiest op een betrokken, uitgesproken en daadkrachtige manier voor 100% duurzaam. Dat ligt in onze missie 'Duurzame energie voor iedereen' verankerd. We voorzien iedereen iedere dag van energie opgewekt uit 100% duurzame energiebronnen. Van de grote energieleveranciers heeft Eneco het groenste investeringsbeleid. Wij laten je graag zien hoe groen onze duurzame energieproducten zijn.

Vergelijk energieproducten op duurzaamheid 

Onze inkoopafspraken

Onze gedragsafspraken

Een uitstekende vertrouwensrelatie tussen Eneco en haar klanten en medewerkers is belangrijk. Wij sturen op een integere werkwijze en voeren een actief compliancebeleid. Op deze manier voldoen wij aan wet- en regelgeving.
Lees de verklaring

Onze gedragsafspraken met onze leveranciers staan in onze Supplier Code of Conduct. Onze Procurement Desk koopt centraal in en regelt alle contacten en contracten met onze leveranciers.

Supplier Code of Conduct