Smart Outdoor

Smart cities: de toekomst

Zoals je je woning slim maakt, kunnen we steden ook smart maken. Wat dacht je van energie besparen door het dimmen van de lantaarnpalen als er geen mensen zijn. Het lokaliseren van lege parkeerplaatsen zodat je snel een plek kunt vinden. Slimme beveiligingscamera’s. Meten van het weer en de luchtkwaliteit. Door slim gebruik te maken van data en meer te meten in openbare ruimtes, kunnen we efficiënter omgaan met tijd, geld, ruimte en energie.

Lantaarnpaal als Smart City Hub

Smart cities dragen bij aan een beter milieu, hoger leefcomfort en een mooiere leefomgeving. Smart cities zijn complex om te realiseren. Daarom heeft Eneco een exploitatiemodel ontwikkeld waarin het mogelijk is om per gebied te verslimmen: lantaarnpalen worden getransformeerd naar Smart City Hubs. Deze open hubs vormen een basisinfrastructuur waar allerlei partijen gebruik van kunnen maken. Een eerste pilot wordt eind 2017 gelanceerd.

We kunnen het niet alleen

Om de Smart City Hub te realiseren werken we samen met marktpartijen, gemeenten en bewoners van de stad. En we zijn continu op zoek naar nieuwe partners die samen met ons steden slimmer willen maken. Denk aan gemeenten die het leefcomfort in de stad willen verhogen en CO2-reductie willen realiseren. Of aan bedrijven die toepassingen willen ontwikkelen voor op de Smart City Hub, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid of luchtkwaliteit.

Samenwerken?

Dit zijn onze huidige partners:

Marktleider in Nederland op het gebied van slimme straatverlichting.

Bekijk website

Specialist in dynamisch straatmeubilair, verkeerregel- en parkeerinstallaties.

Bekijk website

Het laatste nieuws:

Blog: Lantaarnpaal wordt iPhone van de straat

Blog: Smart Cities

Jan van de Ven, manager Smart Outdoor: Lantaarnpaal wordt iPhone van de straat

Lees meer

Blog: Smart cities

Jan van de Ven, manager Smart Outdoor: Kleine spelers met grote ideeën

Lees meer

Neem contact met ons op

Eneco Phone

Zie jij mogelijkheden voor een samenwerking met Eneco op het gebied van smart cities? Neem dan contact op met Jan van de Ven, manager Smart Outdoor bij Eneco.

Stuur een e-mail