Toon wordt steeds slimmer

Goed nieuws: We gaan steeds meer nieuwe diensten en functies via Toon aanbieden, die echt voor jou persoonlijk gemaakt zijn! En het mooie is, je kiest zelf of je hier gebruik van maakt of niet. Hiervoor is de Privacyverklaring Toon aangepast. We vertellen je graag wat dit voor jou betekent.


 • Wat houdt de aanpassing in de Privacyverklaring Toon in?

  Eneco is continu bezig Toon te verbeteren en uit te breiden. Zo zijn we nieuwe diensten en functies op Toon aan het ontwikkelen, die een persoonlijk advies geven op basis van jouw Toon-gegevens. Denk bijvoorbeeld aan een advies over jouw ideale weekprogramma, op basis van je historische verbruiksgegevens. 
  Om dit mogelijk te maken gaan we je Toon-gegevens ook centraal opslaan. Het gaat om gegevens zoals (historisch) stroomverbruik, gasverbruik en instellingsgegevens. Deze gegevens worden door ons niet persoonlijk herleidbaar en goed beveiligd opgeslagen. Dat wil zeggen dat Eneco jouw gegevens niet aan jou kan koppelen, zonder dat jij daar expliciete toestemming voor geeft. Bij elke persoonlijke dienst op Toon waarbij inzage nodig is in jouw persoonlijke Toon-gegevens, wordt namelijk eerst gevraagd om jouw toestemming. Deze toestemming kun je overigens ook altijd weer intrekken. Je gegevens zijn daarna niet meer herleidbaar naar jou.

 • Wat verandert er voor mij na deze aanpassing? 

  Je kunt Toon gewoon gebruiken zoals je gewend bent. Ook blijft je privacy net zo goed gewaarborgd als voorheen. De wijziging heeft alleen betrekking op het opslaan van je Toon-gegevens. Door het bewaren van je gegevens in een centrale opslag, kan Toon met jouw toestemming historische verbruiksgegevens achterhalen en hiervan leren. Hierdoor kunnen we je in de toekomst gepersonaliseerde diensten en functies op Toon aanbieden. Die jou bijvoorbeeld een besparend advies geven, op basis van je verbruikspatroon. Je bepaalt altijd zelf per dienst of je hier gebruik van wilt maken en of je je toestemming hiervoor weer intrekt.

 • Wat betekent de aanpassing voor mijn privacy?

  Uiteraard vinden we het waarborgen van jouw privacy erg belangrijk. De Toon-gegevens die wij opslaan zijn door ons niet naar jou persoonlijk te herleiden. Wanneer je gebruik wilt maken van een gepersonaliseerde dienst op Toon, geef je eerst expliciet toestemming om de benodigde gegevens aan jou te koppelen en persoonlijk te maken. Pas dan weten wij welke Toon is verbonden met de opgeslagen gegevens.
  Hoe deze koppeling precies werkt? Toon maakt een unieke code aan voor jouw opgeslagen Toon-gegevens en bewaart deze code alleen op jouw Toon. Zonder deze code zijn jouw Toon-gegevens niet herleidbaar naar jou. Pas wanneer jij toestemming geeft kunnen wij de benodigde gegevens opzoeken voor de dienst (zoals een persoonlijk weekprogramma) en jou een advies op maat geven. Jij blijft dus de baas over je gegevens. 

 • Waar vind ik de aangepaste Privacyverklaring Toon?

  Je vindt de volledige Privacyverklaring Toon hier.