Je jaarnota
en het termijnbedrag.

Hoe zit dat?

Je hebt je jaarnota ontvangen of ontvangt hem binnenkort. Hieronder hebben we vier zaken op een rijtje gezet die je moet weten over je jaarnota.

Het weer en je verbruik

De meeste klanten van Eneco krijgen geld terug. Dit komt vooral door het weer. Vorige winter was het namelijk warmer dan gemiddeld. Daarom verbruikte je waarschijnlijk iets minder energie om je huis te verwarmen.Je nieuwe termijnbedrag

Krijg je geld terug? Dat is prettig. Maar het betekent niet automatisch dat je termijnbedrag omlaag gaat. Voor het nieuwe termijnbedrag kijken we naar je gemiddelde verbruik in combinatie met het weer. De kans is groot dat dit bedrag niet veel afwijkt van het afgelopen jaar.


Het aanpassen van je termijnbedrag

Krijgen we weer een zachte winter? Of juist een strenge? Dat weten we nu nog niet. Maar misschien verandert in de loop van het jaar je thuissituatie wel. Via Mijn Eneco pas je gemakkelijk je termijnbedrag aan. Op die manier verklein je de kans dat je volgend jaar moet bijbetalen.


Je portemonnee

Moet je helaas toch bijbetalen? Maar komt dat deze maand niet uit? Dan lossen we dit graag samen met je op. Via Mijn Eneco kun je een betalingsregeling aanvragen.

Meer weten over je jaarnota? Ga naar eneco.nl/jaarnota.