U bent nu hier

Veilig betalen

Zo betaal je veilig aan Eneco

Nota's van Eneco kun je automatisch betalen of iedere keer zelf overmaken. 

Automatisch betalen

Je kiest zelf een dag in de maand waarop Eneco het bedrag van je bankrekening mag afschrijven. Vervolgens machtig je Eneco voor het automatisch incasseren van de betalingen. Wij incasseren je nota’s rondom de gekozen datum.

Zelf betalen

Je krijgt elke maand een nota en betaalt deze zelf. Je maakt het bedrag zelf, binnen 14 dagen, over aan Eneco. Dat kan met internetbankieren, iDEAL via in de Eneco app of in Mijn Eneco of je stuurt de acceptgirokaart naar je bank.

Service van Eneco

Administratiekosten

Je betaalt geen administratiekosten als je je nota’s automatisch laat afschrijven van je rekening. Betaal je zelf? Dan betaal je € 2,50 administratiekosten per maand. Heb je geen stroom, gas of Toon van Eneco, dan zijn de administratiekosten € 2,00.

Is je stroom- of gascontract voor 1-1-2018 ingegaan en betaal je met automatische incasso? Dan betaal je € 0,50 per maand. Bij contracten die later zijn afgesloten zijn de kosten verwerkt in de leveringstarieven.

Betalen met iDEAL

Soms lukt de automatische incasso niet. Of misschien kwam de betaling deze maand niet goed uit. Dan krijg je een betalingsherinnering, aanmaning of sommatie. Dan kun je een e-mail of sms ontvangen met een link naar iDEAL van Eneco. Als je de link gebruikt om te betalen, wordt met iDEAL het bedrag direct op onze bankrekening gestort. De link is altijd voorzien van een unieke code, zodat je persoonlijke gegevens goed beschermd zijn.

Wil je zeker weten dat je echt betaalt aan Eneco? De link bestaat altijd uit één van deze drie gevolgd door een lange code erachteraan:

https://www.eneco.nl/ideal 

https://pay.eneco.nl  

https://transaction.acceptemail.com/   

Heb je de link uit een sms of e-mail gebruikt door op de betaalbutton te klikken, en begint de link in je browser anders dan hierboven aangegeven? Maak de betaling dan niet af en neem contact met ons op via 088 - 8 955 955 (je betaalt je gebruikelijke belkosten).

Service van Eneco

Zelf een bedrag overmaken

Wil je zelf een bedrag overmaken aan Eneco? Gebruik dan onderstaande gegevens: 

Eneco Services BV, Rotterdam

IBAN: NL 10 ABNA 024 012 0000

Let op: Vermeld altijd het juiste betalingskenmerk bij je betaling, anders weten we niet dat jij degene bent die betaald heeft. Dit is een 16-cijferig betaalkenmerk. Of vermeld het notanummer voor de nota die je wilt betalen. Heb je geen betaalkenmerk of notanummer? Vermeld dan je klantnummer, inclusief het getal achter het streepje (bijvoorbeeld 123456789-2). We gebruiken dan je betaling voor de oudste nog openstaande nota ('s). 

Meer informatie in de Eneco Community

Bekijk of jouw vraag over veilig betalen er ook bij staat

  • Beantwoord door: Eneco Moderator

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

Hulp nodig bij het vinden van een antwoord op je vraag? Klik hieronder om naar onze telefoonnummers te gaan:

Telefoonnummers