U bent nu hier

Betalingsregeling

Nota's in delen betalen

Soms komt de betaling van de jaarnota niet goed uit. Of was de nota hoger dan je had verwacht. Vraag dan een betalingsregeling aan. Met de betalingsregeling kun je elke maand een deel van je nota betalen. Meestal kunnen we afspraken maken die passen bij je situatie. Zo lossen we samen de betalingsachterstand op. 

Vraag bij betaalproblemen rond de jaarnota een betalingsregeling aan via Mijn Eneco of neem contact met ons op via 088 - 8 955 955 (je betaalt je gebruikelijke belkosten). Wij helpen je graag om tot een goede afspraak te komen.

Zo werkt de betalingsregeling

De nota waarover de betalingsregeling is afgesproken, wordt in termijnen opgedeeld. Je betaalt iedere maand een termijn, apart van de andere nota’s die je van ons krijgt. Je voldoet dus elke maand twee bedragen, zolang de betalingsregeling loopt.

Je krijgt iedere maand een (e-mail) bericht van ons waarin we afschrijving van en termijn voor de betalingsregeling aankondigen.

Maak je de betalingen liever zelf over? Ook dan krijg je bericht: het betaalverzoek waarin staat wanneer wij je betaling verwachten. Je ziet in een overzicht meteen hoe de regeling ervoor staat en wat je nog moet aflossen.

Betaal de termijnen elke maand op tijd

Een van de afspraken die we met je maken, is dat je elke maand op tijd betaalt. Anders vervalt de regeling.  Dat betekent dat je het restant van de betalingsregeling in een keer moet voldoen. Een vervallen regeling is niet meer zichtbaar in Mijn Eneco. Twijfel je over wat je wel of niet terugziet in Mijn Eneco? Is het toch niet gelukt om een termijn op tijd te betalen? Neem dan altijd even contact met ons op. Dan bespreken we wat dit voor je betekent en hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Service van Eneco

Meer informatie in de Eneco Community

Bekijk of jouw vraag over betalingsregeling er ook bij staat

  • Beantwoord door: Eneco Moderator

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

Hulp nodig bij het vinden van een antwoord op je vraag? Klik hieronder om naar onze telefoonnummers te gaan:

Telefoonnummers