U bent nu hier

Aansluitkosten nutsvoorzieningen

Kosten aansluiting in je nieuwbouwhuis

Heb je in je nieuwbouwhuis al een aansluiting, maar nog geen leverancier die het huis van energie voorziet? Neem dan contact met ons op via 088 - 8 955 955 (je betaalt je gebruikelijke belkosten). We hebben het binnen een paar stappen voor je geregeld. Zonder extra kosten. Dan kun je genieten van licht en een verwarmd huis. 

Heeft de woning al een aansluiting?

Bij nieuwbouwprojecten verzorgt de projectontwikkelaar meestal al dat de woning wordt aangesloten op het stroom-, gas- of warmtenet. Je hoeft dan alleen een leveringscontract met ons af te sluiten. Twijfel je of je nieuwe woning al is aangesloten op het energienet? Vraag dit eerst na bij je projectontwikkelaar.

Service van Eneco

Een energieaansluiting aanvragen 

Als je nieuwe huis nog niet is aangesloten op het energienet, dan kun je een aansluiting aanvragen via de netbeheerder. Alleen de netbeheerder mag namelijk een aansluiting aanleggen. Ga hiervoor naar www.mijnaansluiting.nl.

Service van Eneco

Kosten van een energieaansluiting 

Voor het aanleggen van een nieuwe energieaansluiting betaal je een eenmalig vast bedrag aan de netbeheerder. Het maximale bedrag dat de netbeheerder vraagt, bepaalt de ACM. Lees meer over dit proces op de website van Consuwijzer.

Meer informatie in de Eneco Community

Bekijk of jouw vraag over nutsvoorzieningen er ook bij staat

  • Beantwoord door: Eneco Moderator

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

Hulp nodig bij het vinden van een antwoord op je vraag? Klik hieronder om naar onze telefoonnummers te gaan:

Telefoonnummers