De slimme meter bij EenVandaagEenVandaag en Radar besteedden aandacht aan een onderzoek van de Universiteit Twente. Uit dat onderzoek blijkt dat een slimme stroommeter in een laboratorium kan worden beïnvloed door andere elektronica, zoals ledlampen en mobiele telefoonopladers.

Aanvullend onderzoek door je netbeheerder
De resultaten van het onderzoek uit 2015 zijn gedeeld met de regionale netbeheerders. Want je netbeheerder is verantwoordelijk voor de slimme meter. Zij hebben daarom aanvullend onderzoek laten doen door het Nationaal Meteorologisch Instituut VSL en onderzoeksbureau DNV GL.

Het verschil tussen een laboratorium en je meterkast
In het aanvullende onderzoek kon een slimme meter in een meterkast niet op dezelfde manier worden beïnvloed als in een laboratorium. Toch vinden wij het onderzoek van de Universiteit Twente belangrijk. Want als klant moet je kunnen vertrouwen op je slimme meter. Daarom blijven we meldingen over dit onderwerp natuurlijk goed in de gaten houden. En we volgen het aanvullend onderzoek van de netbeheerders op de voet.

Wil je meer weten?
Bekijk onze veel gestelde vragen. Of bezoek het Forum van Eneco.

Liever samen je vraag oplossen?

Eneco Phone

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar via 088 - 8 955 955 (je betaalt je gebruikelijke belkosten).

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum