Eneco nieuws

Eneco wil alleen nog maar energie leveren uit duurzame bronnen. Daarom zoeken we continu naar verbeteringen in de opwekking en levering van groene energie. En daarmee halen we regelmatig het nieuws.

Tijdelijke maatregel: verlaging BTW tarief naar 6%

Toepasbaar op S&O contracten

Onderstaand is puntsgewijs weergegeven hoe Eneco omgaat met de tijdelijke btw-verlaging inzake renovatie en herstel, welke o.a. van toepassing is op het arbeidscomponent van een S&O contract inzake warmwatertoestellen:

Eneco berekent vooralsnog het hoge btw tarief aan haar klanten door, terwijl onder bepaalde voorwaarden over het arbeidsloon in 2013 en 2014 niet meer dan 6% aan de fiscus hoeft afgedragen te worden. Dit doet Eneco vanwege de volgende redenen:

Lees verder

Door warme winter bespaart u ruim 70 euro op uw gasverbruik

De meteorologische winter is geëindigd. De wintermaanden december, januari en februari verliepen uitzonderlijk zacht. En dat is goed voor uw portmonnee. Onze klanten hebben deze winter zo’n 15% minder gas verbruikt. Hiermee spaart u gemiddeld zo’n 73 euro op uw gasrekening over deze 3 maanden uit.

Lees meer

Eerste ‘postcoderoos’ van start met plaatsing 136 zonnepanelen

Inwoner Woerden heeft primeur: 25 eigen zonnepanelen op dak zwembad dankzij nieuwe regeling

Op 12 maart ontving Willemien Tak uit Woerden het certificaat van haar 25 zonnepanelen uit handen van wethouder Bob Duindam. De panelen liggen op het dak op van het Batensteinbad , dat eigendom is van de gemeente Woerden. Op 10 en 11 maart zijn hier 136 zonnepanelen geplaatst, waarvan er al 70 verkocht zijn. In totaal is er plek voor 200 panelen. Het gaat om een samenwerkingsproject van Eneco en de lokale coöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden.

Lees meer

Eneco verlaagt voor vierde keer
kosten van energie

Klant bespaart per jaar nu al 115 euro vergeleken met 2012

Eneco verlaagt per 1 juli 2014 voor de vierde keer op rij de variabele leveringstarieven. Deze tarieven worden elk jaar per 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld. De kosten voor gas dalen deze maal licht, de prijs voor elektriciteit blijft gelijk. De prijsverlaging per 1 juli leidt tot een voordeel van 14 euro op jaarbasis.

Lees meer

Of neem contact op

Eneco Phone

Bellen

088 - 8 955 955

(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.