Crowdnett

Zonne-energie opslaan in je batterij

Met zonnepanelen wek je overdag energie op. Terwijl je vooral ’s ochtends en ’s avonds energie nodig hebt. Wat je niet direct gebruikt, gaat naar het landelijke elektriciteitsnetwerk. Zo gaat op jaarbasis gemiddeld 72% van je zonne-energie naar het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij sla je een groot deel van deze verloren zonne-energie op, en kun je deze gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Maak de wereld groener

CrowdNett is een revolutionaire oplossing voor het slim inzetten van thuisbatterijen. Als je meedoet met CrowdNett, verhuur je een deel van je batterij. Daarmee help je het landelijke elektriciteitsnet stabiel te houden en hoeven we minder terug te vallen op vervuilende kolencentrales. Doe jij ook mee?

Financieel voordeel en een duurzaam huis

Financieel voordeel en een duurzaam huis

Eneco geeft CrowdNetters 5 jaar lang een vergoeding tot € 500 per jaar. Daarna ontvang je een aantrekkelijk verlengingsaanbod. Bovendien kun je door deelname aan CrowdNett de btw op je batterij grotendeels terugkrijgen.

Schijnt de zon een dag niet hard genoeg? Dan zorgen wij ervoor dat je die dag alsnog van groene stroom van Eneco wordt voorzien.

Nieuws over CrowdNett

CrowdNett in de New York Times

“They are very forward-looking in terms of strategy and mind-set.”

- The New York Times

Bekijk bericht

Toekomst salderingsregeling onzeker

“De toekomst van salderen na 2020 is onduidelijk. Wat nu?”

- Vereniging Eigen Huis

Bekijk bericht

CrowdNett in het Financieel Dagblad

“Innovatief businessmodel met thuisbatterijen als energiebuffer.”

- Het Financieele Dagblad

Bekijk bericht

Veelgestelde vragen

 • Je thuisbatterij met Eneco CrowdNett

  Wat is de terugverdientijd van mijn thuisbatterij?
  De terugverdientijd is afhankelijk van voorspellingen over een aantal factoren, zoals afschaffing van de salderingsregeling en de opbrengsten van het balanceren van het elektriciteitsnetwerk. Deze zijn niet met zekerheid vast te stellen. Als je echt alleen geïnteresseerd bent in CrowdNett voor de terugverdientijd dan zijn er betere keuzes. CrowdNett is voornamelijk bedoeld voor pioniers die samen met ons de eerste stap willen zetten naar een verdere verduurzaming van het landelijke elektriciteitsnetwerk. Ben jij deze pionier? Dan krijg je de thuisbatterij voor een scherpe prijs plus een unieke vergoeding van € 400 of € 500, afhankelijk van de gekozen batterij.

  Hoe wordt Eneco CrowdNett gemonitord?
  Bij CrowdNett leveren wij een CrowdNett-app. Deze app geeft je per dag, maand en per jaar inzicht in het opladen en ontladen van je thuisbatterij. Zo zie je direct je verbruik en teruglevering aan het net en kun je volgen hoe zelfvoorzienend je huishouden is.

 • Over thuisbatterijen

  Kan ik onafhankelijk worden van het stroomnet?
  Met zonnepanelen en een thuisbatterij kun je bepaalde periodes van het jaar zelfvoorzienend zijn. Gedurende de winter (met weinig zon) zul je waarschijnlijk nog energie van het net nodig hebben. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en van je verbruik.

  Als het elektriciteitsnetwerk uitvalt, kan de thuisbatterij in combinatie met Eneco Crowdnett mij dan van stroom voorzien?
  Nee, de thuisbatterij wordt uitgeschakeld als het elektriciteitsnetwerk uitvalt. Om de storing zo snel mogelijk op te lossen mag er geen stroom op het net staan. Dit is voor de veiligheid van de netspanningsmonteurs. Uw installatie zal niet meer werken totdat de problemen op het elektriciteitsnetwerk weer opgelost zijn.

  Kan ik zelf de kleur van de batterij bepalen?
  Nee, de kleuren staan per type vast en zijn zoals afgebeeld in het aanbod.

  Wat zijn de technische specificaties van de thuisbatterij?
  De thuisbatterij is volledig geautomatiseerd, wordt bij je thuis geïnstalleerd en vraagt geen onderhoud. Zo maakt de thuisbatterij de weg vrij voor de wereld die we bij Eneco voor ogen hebben. Voor specificaties verwijzen we graag naar de productpagina’s van LGChem en Tesla.

 • Installatie

  Wat is de doorlooptijd vanaf de offerte aanvraag tot aan de installatie?
  Wij streven ernaar om binnen twee weken na inschrijving een offerte op maat te sturen. Tijdens dit trajact word je begeleid door ervaren adviseurs op het gebied van zonnepanelen en batterijen. Na ontvangst van je order plannen we de installatie en krijg je te horen wat dit voor jou betekent. Indien nodig zal er tussentijds een schouw plaatsvinden. Gemiddeld duurt het traject na het akkoord op de offerte nog 6 tot 7 weken.

  Waar moet ik rekening mee houden als de thuisbatterij geplaatst wordt?
  Afhankelijk van de gekozen thuisbatterij wordt de optimale ophanglocatie bepaald. De LG Chem RESU 10H en Tesla Powerwall 2 worden door hun afmetingen en massa bij voorkeur op de begane grond geplaatst. Het is bovendien mogelijk om de Tesla Powerwall 2 buiten te monteren. Houd rekening met een beschikbaar montagevlak dat enkele tientallen centimeters groter is dan de afmetingen van de thuisbatterij zelf. Het is daarnaast van belang dat er voldoende beweegruimte voor de monteurs is op de plek waar de thuisbatterij inclusief randapparatuur geplaatst moet worden. Deze ruimte moet vrij zijn van materiaal zodat de monteurs direct van start kunnen gaan.

 • Gebruik

  Hoe laadt en ontlaadt de thuisbatterij mijn gedeelte?
  70% van de batterijcapaciteit kun je gebruiken voor jouw eigen opslag. De thuisbatterij is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je met jouw zonnepanelen opwekt eerst zelf gebruikt. Zodra je meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd. Als de zon onvoldoende schijnt, vult de thuisbatterij het tekort aan. Als de batterij leeg is, ga je weer stroom uit het net afnemen

  Kan ik thuisbatterij opladen vanaf het stroomnet?
  Jazeker. Sterker nog, omwille van de balancering die CrowdNett verricht, wordt je thuisbatterij al van tijd tot tijd geladen (en ontladen) vanaf het stroomnet. De thuisbatterij kun je zowel opladen met energie van jouw zonnepanelen als met stroom uit het stroomnet. Dat laatste is extra interessant, van zodra dat de energietarieven in de toekomst flexibel worden. Als het bijvoorbeeld hard waait, zal de stroomprijs lager zijn dan wanneer het windstil is. Met de thuisbatterij wordt het op dat moment mogelijk om op goedkope momenten stroom op te slaan vanaf het net, om vervolgens op dure momenten deze stroom te gebruiken of te verkopen.

  Uit het stopcontact komt 230 volt, de batterij is 400 volt, is dat geen probleem?
  Nee, daar dient de omvormer voor. De thuisbatterij wordt kant-en-klaar en volledig werkend bij je thuis geïnstalleerd.

  Welk inzicht krijg ik in de performance van mijn batterij binnen Crowdnett?
  Via onze gratis CrowdNett-app kun je op eenvoudige wijze real-time zien hoe alle energiestromen door CrowdNett georchestreerd worden.

 • Service en garantie

  Zijn de garantievoorwaarden voor iedere batterij hetzelfde?
  Zowel LGChem als Tesla geven 10 jaar garantie op de batterij. Je kunt dus verwachten dat je thuisbatterij minimaal 10 jaar lang zal presteren naar verwachting.

  Welke garanties op mijn batterij krijg ik?
  LGChem en Tesla geven je na registratie een garantie van 10 jaar op de batterij. Je mag dus verwachten dat je batterij minimaal 10 jaar lang zal presteren naar verwachting. Daarnaast geeft Zonneplan je 2 jaar garantie op je installatie. Voor de actuele garantiebepalingen op de thuisbatterij verwijzen wij je graag door naar de websites van LGChem en Tesla.

  Kan ik thuisbatterij meeverhuizen?
  Ja, de verhuizing moet wel door een gecertificeerde installateur worden uitgevoerd. Neem voor je verhuizing contact met ons op, wij helpen je graag.

  Hoe kan ik de btw op mijn thuisbatterij terugvragen?
  Als particulier is het, net als bij zonnepanelen, mogelijk om de btw (21 procent) op aanschaf en installatie van een thuisbatterij terug te vragen van de Belastingdienst, mits je voor deze thuisbatterij een CrowdNett overeenkomst bent aangegaan met Eneco. De manier waarop de btw kan worden teruggevraagd voor een thuisbatterij met CrowdNett is identiek aan die van zonnepanelen. Op de website van milieu centaal kun je nagaan in hoeverre je voor het terugvragen van de btw in aanmerking komt en zo ja, welke stappen nodig zijn om dit te realiseren. Als je dit liever niet zelf doet, kun je hiervoor ook terecht bij je belastingadviseur. Heb je nog geen belastingadviseur? Zonneplan kan samen met je offerte, een aanbod doen voor de btw teruggave service. Wanneer je samen met je batterij ook zonnepanelen aanschaft, verzorgt Zonneplan zelf kosteloos de afhandeling van de btw teruggave.

  Hoe hoog is de vergoeding als ik kies voor verlenging na vijf jaar?
  Op dit moment laten onze modellen het nog niet toe om de vergoedingen langer dan vijf jaar te berekenen. Je kunt er wel vanuit gaan dat wij tegen het eind van de looptijd een interessant verlengingsaanbod hebben.

  Wanneer wordt de jaarlijkse vergoeding uitgekeerd?
  Wij keren de vergoeding jaarlijks uit. De eerste vergoeding ontvang je 12 maanden na de aansluiting op CrowdNett.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Eneco CrowdNett

Bel 010 - 890 6936

op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 18.00 uur

Eneco Postcard

Of stuur ons een e-mail

Voor service en algemene vragen.

E-mail