Vind je beste batterij

met Eneco CrowdNett

Welke batterij past bij jou?

Eneco CrowdNett is in 2016 gestart met de Tesla Powerwall 1. Naast deze thuisbatterij bieden wij nu ook Tesla Powerwall 2 en de LG-thuisbatterij met CrowdNett aan. Zo kun jij de batterij kiezen die het beste bij jouw woning en situatie past.

Kies je thuisbatterij

* Net als bij zonnepanelen, is het mogelijk dat je voor de BTW als ondernemer wordt aangezien. In dat geval ga je de BTW over de gehele investering terugkrijgen. Mocht je hierover vragen hebben, dan zal onze adviseur dit graag verder aan je toelichten.
** Inclusief btw, jaarlijks gedurende 5 jaar.

Totaalpakket:
zonnepanelen + batterij

 • Alles-in-één
 • Gratis btw-teruggave service
 • Tijdefficient en comfortabel

Offerte aanvragen

CrowdNett-partners

Eneco CrowdNett werkt intensief samen met de allerbeste partijen op het gebied van zon en opslag. Wereldberoemde merken die garant staan voor de allerhoogste kwaliteit, jarenlange ervaring en een continue stroom van spraakmakende innovaties.

Tesla

Dit nog jonge bedrijf uit Californië, dat in de afgelopen jaren de auto-industrie heeft opgeschud, heeft in 2015 met de lancering van de Tesla Powerwall de markt voor thuisbatterijen interessant gemaakt voor een brede doelgroep door een interessante prijs/kwaliteit verhouding en aansprekend design.

LG Chem

Voor velen is het waarschijnlijk onbekend dat LG Chem de grootste producent ter wereld is van energie opslagsystemen. Deze Zuid-Koreaanse multinational heeft in 1999 zelfs de eerste Li-ion batterij uitgevonden en kan bogen op jarenlange ervaring, hoogwaardige technologie en een interessante prijs/kwaliteit verhouding.

SolarEdge

Dit eveneens nog jonge bedrijf uit Israël is hard aan de weg aan het timmeren om wereldwijd de grootste zonnespeler te worden, dankzij hun slimme optimizers en omvormers. In 2015 was SolarEdge de eerste fabrikant om samen met Tesla een totaaloplossing te leveren voor zonnepanelen en opslag.

Veelgestelde vragen

 • Je thuisbatterij met Eneco CrowdNett

  Wat is de terugverdientijd van mijn thuisbatterij?
  De terugverdientijd is afhankelijk van voorspellingen over een aantal factoren, zoals afschaffing van de salderingsregeling en de opbrengsten van het balanceren van het elektriciteitsnetwerk. Deze zijn niet met zekerheid vast te stellen. Als je echt alleen geïnteresseerd bent in CrowdNett voor de terugverdientijd dan zijn er betere keuzes. CrowdNett is voornamelijk bedoeld voor pioniers die samen met ons de eerste stap willen zetten naar een verdere verduurzaming van het landelijke elektriciteitsnetwerk. Ben jij deze pionier? Dan krijg je de thuisbatterij voor een scherpe prijs plus een unieke vergoeding van € 400 of € 500, afhankelijk van de gekozen batterij.

  Hoe wordt Eneco CrowdNett gemonitord?
  Bij CrowdNett leveren wij een CrowdNett-app. Deze app geeft je per dag, maand en per jaar inzicht in het opladen en ontladen van je thuisbatterij. Zo zie je direct je verbruik en teruglevering aan het net en kun je volgen hoe zelfvoorzienend je huishouden is.

 • Over thuisbatterijen

  Kan ik onafhankelijk worden van het stroomnet?
  Met zonnepanelen en een thuisbatterij kun je bepaalde periodes van het jaar zelfvoorzienend zijn. Gedurende de winter (met weinig zon) zul je waarschijnlijk nog energie van het net nodig hebben. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en van je verbruik.

  Kan ik zelf de kleur van de batterij bepalen?
  Nee, de kleuren staan per type vast en zijn zoals afgebeeld in het aanbod.

  Hoe laadt en ontlaadt de thuisbatterij mijn gedeelte?
  70% van de batterijcapaciteit kun je gebruiken voor jouw eigen opslag. De thuisbatterij is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je met jouw zonnepanelen opwekt eerst zelf gebruikt. Zodra je meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd. Als de zon onvoldoende schijnt zorgt thuisbatterij voor energielevering.

  Wat zijn de technische specificaties van de thuisbatterij?
  De thuisbatterij is volledig geautomatiseerd, wordt bij je thuis geïnstalleerd en vraagt geen onderhoud. Zo maakt de thuisbatterij de weg vrij voor de wereld die we bij Eneco voor ogen hebben. Voor specificaties verwijzen we graag naar de websites van LGChem en Tesla.

 • Installatie

  Wat is de terugverdientijd van mijn thuisbatterij?
  De terugverdientijd is afhankelijk van meerdere factoren, zoals een eventuele afschaffing van de salderingsregeling of de hoogte van het verlengingsaanbod na afloop van de eerste CrowdNett periode. Deze zaken zijn niet vooraf met zekerheid vast te stellen. Als je echt alleen geïnteresseerd bent in CrowdNett voor de terugverdientijd dan zijn er betere keuzes. CrowdNett is bedoeld voor al diegenen die meer van hun eigen geproduceerde zonne-energie willen genieten en tegelijkertijd een gezamenlijke bijdrage wensen te leveren aan de stabiliteit van ons energienet.

  Wat is de doorlooptijd vanaf de offerte aanvraag tot aan de installatie?
  Wij streven ernaar om binnen twee weken na inschrijving een offerte op maat te sturen. Tijdens dit trajact word je begeleid door onze adviseurs. Na ontvangst van je order plannen we de installatie en krijg je te horen wat dit voor jou betekent. Indien nodig zal er tussentijds een schouw plaatsvinden. Gemiddeld duurt het traject na het akkoord op de offerte nog 6 tot 7 weken.

  Waar moet ik rekening mee houden als de thuisbatterij geplaatst wordt?
  Afhankelijk van de gekozen thuisbatterij wordt de optimale ophanglocatie bepaald. De LGChem10 en Tesla Powerwall 2 worden door hun afmetingen en massa bij voorkeur op de begane grond geplaatst. Het is bovendien mogelijk om de Tesla Powerwall 2 buiten te monteren. Houd rekening met een beschikbaar montagevlak dat enkele tientallen centimeters groter is dan de afmetingen van de thuisbatterij zelf. Het is daarnaast van belang dat er voldoende beweegruimte voor de monteurs is op de plek waar de thuisbatterij inclusief randapparatuur geplaatst moet worden. Deze ruimte moet vrij zijn van materiaal zodat de monteurs direct van start kunnen gaan.

 • Gebruik

  Kan ik thuisbatterij opladen vanaf het stroomnet?
  Jazeker. Sterker nog, omwille van de balancering die CrowdNett verricht, wordt je thuisbatterij al van tijd tot tijd geladen (en ontladen) vanaf het stroomnet. De thuisbatterij kun je zowel opladen met energie van jouw zonnepanelen als met stroom uit het stroomnet. Dat laatste is extra interessant, van zodra dat de energietarieven in de toekomst flexibel worden. Als het bijvoorbeeld hard waait, zal de stroomprijs lager zijn dan wanneer het windstil is. Met de thuisbatterij wordt het op dat moment mogelijk om op goedkope momenten stroom op te slaan vanaf het net, om vervolgens op dure momenten deze stroom te gebruiken of te verkopen.

  Uit het stopcontact komt 220 volt, de batterij is 400 volt, is dat geen probleem?
  Nee, daar dient de omvormer voor. De thuisbatterij wordt kant-en-klaar en volledig werkend bij je thuis geïnstalleerd.

  Welk inzicht krijg ik in de performance van mijn batterij binnen Crowdnett?
  Via onze gratis CrowdNett-app kun je op eenvoudige wijze real-time zien hoe alle energiestromen door CrowdNett georchestreerd worden.

  Als het elektriciteitsnetwerk uitvalt, kan de thuisbatterij in combinatie met Eneco Crowdnett mij dan van stroom voorzien?
  Nee, de thuisbatterij wordt uitgeschakeld als het elektriciteitsnetwerk uitvalt. Om de storing zo snel mogelijk op te lossen mag er geen stroom op het net staan. Dit is voor de veiligheid van de netspanningsmonteurs. Uw installatie zal niet meer werken totdat de problemen op het elektriciteitsnetwerk weer opgelost zijn.

  Kan ik onafhankelijk worden van het net?
  Met zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij kun je bepaalde periodes van het jaar volledig zelfvoorzienend zijn. Gedurende de koudere maanden (met weinig zon) zal je altijd nog energie van het net nodig hebben. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en van je verbruik.

 • Service en garantie

  Zijn de garantievoorwaarden voor iedere batterij hetzelfde?
  Zowel LGChem als Tesla geven 10 jaar garantie op de batterij. Je kunt dus verwachten dat je thuisbatterij minimaal 10 jaar lang zal presteren naar verwachting.

  Welke garanties op mijn batterij krijg ik?
  LGChem en Tesla geven je na registratie een garantie van 10 jaar op de batterij. Je mag dus verwachten dat je batterij minimaal 10 jaar lang zal presteren naar verwachting. Daarnaast geeft Zonneplan je 2 jaar garantie op je installatie. Voor de actuele garantiebepalingen op de thuisbatterij verwijzen wij je graag door naar de websites van LGChem en Tesla.

  Kan ik thuisbatterij meeverhuizen?
  Ja, de verhuizing moet wel door een gecertificeerde installateur worden uitgevoerd. Neem voor je verhuizing contact met ons op, wij helpen je graag.

  Hoe kan ik de btw op mijn thuisbatterij terugvragen?
  Als particulier is het, net als bij zonnepanelen, mogelijk om de btw (21 procent) op aanschaf en installatie van een thuisbatterij terug te vragen van de Belastingdienst, mits je voor deze thuisbatterij een CrowdNett overeenkomst bent aangegaan met Eneco. De manier waarop de btw kan worden teruggevraagd voor een thuisbatterij met CrowdNett is identiek aan dat van zonnepanelen. Op de website van milieu centaal kun je nagaan in hoeverre je voor het terugvragen van de btw in aanmerking komt en zo ja, welke stappen nodig zijn om dit te realiseren. Als je dit liever niet zelf doet, kun je hiervoor ook terecht bij je belastingadviseur. Heb je nog geen belastingadviseur? Wij hebben goede ervaringen met Atripel & Cross, zij zijn gespecialiseerd in het geven van belastingadvies. Voor € 100 excl. btw kunnen zij de aangifte voor je regelen over de hele looptijd van de CrowdNett overeenkomst. Als je via Atripel & Cross de aangifte wilt laten uitvoeren dan kun je dit kenbaar maken bij ons en dan geven wij jouw contactgegevens aan hen door maar je kunt ook direct contact opnemen met hen via de website: www.btwteruggaveservice.nl/.

  Hoe hoog is de vergoeding als ik kies voor verlenging na vijf jaar?
  Op dit moment laten onze modellen het nog niet toe om de vergoedingen langer dan vijf jaar te berekenen. Je kunt er wel vanuit gaan dat wij tegen het eind van de looptijd een interessant verleningsaanbod hebben.

  Wanneer wordt de jaarlijkse vergoeding uitgekeerd?
  Wij keren de vergoeding jaarlijks uit. De eerste vergoeding ontvang je 12 maanden na de aansluiting op CrowdNett.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Eneco CrowdNett

Bel 010 - 890 6936

op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 18.00 uur

Eneco Postcard

Of stuur ons een e-mail

Voor service en algemene vragen.

E-mail