Welkom bij Eneco

Op dit moment zijn we druk bezig om uw overstap te regelen!

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Bedenktijd

Wij bellen u om uw aanmeldgegevens te controleren. Hierna zullen we per e-mail of per post de bevestiging van uw energiecontract versturen. Hierin staat ook uw termijnbedrag vermeld. Na ontvangst van uw energiecontract heeft u 14 dagen bedenktijd.

14
Zorgeloos overstappen

In de tussentijd regelen wij je overstap naar Eneco, daar hoef je niets voor te doen.

Meterstanden

Na afloop van de bedenktijd ontvang je binnen een week een bericht om je meterstanden door te geven. Behalve als je een slimme meter hebt, deze wordt automatisch uitgelezen.

Start levering

Nadat je levering is gestart, ontvang je de bevestiging hiervan binnen 2 tot 4 werkdagen.

Uw producten

Uw producten en voorwaarden


Uw termijnbedrag

Maandelijks betaalt u een termijnbedrag. Dit zijn de kosten van uw verwachte energieverbruik verdeeld over 12 maanden.


Meer info

Uw cadeau

Heeft u nog een cadeautje van ons tegoed? Log hieronder in met je persoonlijke inlogcode uit de brief of e-mail en maak uw keuze.

Kies uw cadeau

Eneco HollandseWind® met windkrachtkorting

Bij Eneco levert de wind u elk jaar voordeel op. En daar hoeft u niets voor te doen. De wind doet al het werk. Hoe harder het waait, hoe hoger uw korting. Ontdek hoe het werkt.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik mijn cadeau kiezen? 

  Ongeveer gelijk met uw contractbevestiging (binnen enkele dagen na uw aanmelding) ontvangt u per brief een unieke inlogcode voor onze speciale cadeausite waar u een cadeau kunt kiezen.

  Kiest u voor Toon, dan nemen wij per e-mail of telefoon contact met u op om een afspraak voor installatie te maken. De monteur neemt Toon mee op de afgesproken datum en installeert deze bij u thuis. Kiest u voor eenmalig € 100 op uw rekening? De korting wordt ongeveer vier weken nadat u uw cadeaukeuze maakte, gestort op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

 • Wanneer vergoedt Eneco de opzegboete van mijn vorige energieleverancier?

  Als u een vast contract had bij uw oude energieleverancier, kunt u een opzegboete ontvangen voor het opzeggen van uw energiecontract. Kiest u voor een energiecontract met een looptijd van minimaal drie jaar? Dan vergoeden wij deze opzegboete tot € 125 per energieproduct, het maximale bedrag dat wettelijk is vastgelegd. Eneco heeft voor dit beleid gekozen, omdat wij geloven én investeren in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo streven wij ook naar een langdurige relatie met onze klanten, en investeren hier ook in.

  Op onze website kunt u het declaratieformulier boetevergoeding vinden. Vul het declaratieformulier volledig in en stuur het ons toe. Bij het veld campagnereferentie vult u ‘onbekend’ in. Vergeet niet een kopie mee te sturen van de factuur waarop de opzegboete vermeld is. Het adres staat vermeld op het formulier. U moet dus eerst zelf uw opzegboete betalen. Uiteraard wordt uw opzegboete vervolgens zo snel mogelijk vergoed. Als u het energiecontract met Eneco voor het verstrijken van de oorspronkelijke looptijd (tussentijds) beëindigt, moet u deze boetevergoeding aan Eneco terugbetalen. De opzegboete kunt u tot uiterlijk zes maanden na ingangsdatum van uw energiecontract bij Eneco declareren.
   


 • Kan ik mijn termijnbedrag onbeperkt aanpassen?

  Termijnbedragen zijn vooruitbetalingen op uw jaarnota. Verlaagt u uw termijnbedrag met meer dan 10%? Dan verhoogt u de kans op een bijbetaling en zijn de mogelijkheden voor een betalingsregeling beperkt. In Mijn Eneco of de Mijn Eneco app past u uw termijnbedrag aan.

 • Kan ik mijn termijnbedrag onbeperkt aanpassen?

  Termijnbedragen zijn vooruitbetalingen op uw jaarnota. Verlaagt u uw termijnbedrag met meer dan 10%? Dan verhoogt u de kans op een bijbetaling en zijn de mogelijkheden voor een betalingsregeling beperkt. In Mijn Eneco of de Mijn Eneco app past u uw termijnbedrag aan.

Heeft u nog vragen? Neem contact op

Eneco Phone

Bellen

088 - 8 955 955
(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over uw termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.