HollandseWind® Thuis en Onderweg

 • Extra aantrekkelijk energiecontract voor elektrisch rijden en thuis laden;
 • 100% Groene stroom uit Nederlandse windparken;
 • Variabele tarieven: altijd de actuele marktprijs waar de korting op het elektriciteitstarief vanaf gaat;
 • Flexibel: kosteloos kiezen voor een ander energiecontract wanneer jij dat wilt.

Direct bestellen

Goed voor je portemonnee
én het milieu

Eneco HollandseWind® Thuis en Onderweg is een energiecontract, speciaal voor mensen die thuis hun elektrische auto opladen. Door thuis te laden, verbruik je meer elektriciteit dan een gemiddeld huishouden. Dankzij een iets hoger vastrecht (€ 6 in plaats van € 3,46 vastrecht per maand) krijg je met HollandseWind® Thuis en Onderweg een korting van zo’n twee cent per Kilowattuur ten opzichte van het reguliere HollandseWind contract voor onbepaalde tijd. Hierdoor ben je tientallen euro’s op jaarbasis voordeliger uit dan met energieproducten die niet speciaal voor thuis laden bedoeld zijn.

Je kiest hiermee bovendien voor 100% oer-Hollandse windstroom. Duurzaam, schoon en onuitputtelijk. Zo rijd je dus nóg milieubewuster.

Voor een totaaloplossing voor je energie kun je HollandseWind Thuis en Onderweg ook met Eneco AardGas kiezen. Voor Eneco AardGas geldt het reguliere, scherpe variabele tarief en het reguliere vastrecht van € 3,46.

Bestellen

Alles over dit aanbod

Vragen en antwoorden
 • Wat is het aanbod en hoe werkt het kortingstarief precies?

  Met Eneco HollandseWind® Thuis en Onderweg profiteer je van een variabel tarief voor onbepaalde tijd en voor 100% groene stroom uit Nederlandse windparken. Dit betekent dat je tarief halfjaarlijks kan wijzigen, naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen op de energiemarkt. Hiermee betaal je nooit meer dan de actuele marktprijzen.

  Het maandelijkse vastrecht ligt iets hoger dan bij onze andere overeenkomsten (€ 6 vastrecht per maand in plaats van het reguliere € 3,46). Daarentegen is het elektriciteitstarief zo'n anderhalve cent per Kilowattuur goedkoper. Bij een hoger elektriciteitsverbruik pakt dit extra voordelig uit. Stap je over naar elektrisch laden en laad je thuis, dan verbruik je gemiddeld 2.100 kWh per jaar meer elektriciteit ten opzichte van het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een Nederlands huishouden.

  Voor een totaaloplossing voor energie thuis kun je ook kiezen voor een combinatie met Eneco AardGas. Voor Eneco AardGas geldt het reguliere, variabele tarief met het reguliere vastrecht van € 3,46.

 • Wat is Eneco HollandseWind®?

  Eneco HollandseWind® is 100% groene stroom uit Nederlandse windparken. Wij garanderen je dat dezelfde hoeveelheid stroom als je jaarverbruik daadwerkelijk wordt opgewekt door Nederlandse windparken.

 • Ik ben al klant bij Eneco voor elektriciteit en/of gas, kan ik ook gebruik maken van dit aanbod?

  Jazeker. Ook als je al duurzame energie afneemt bij Eneco kun je meedoen met deze actie. Let op! Heb je een vast contract en loopt dit contract nog langer dan drie maanden? Dan kan het zijn dat je een opzegboete krijgt. Bel 088 - 170 7700 (lokaal tarief, bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur) dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden om tóch kosteloos te kiezen voor dit contract.

 • Ik heb een vraag over laadpalen en/of laadpassen of wil graag thuis een laadpunt voor mijn elektrische auto. Waar kan ik terecht?

  Bekijk hier alle informatie over Eneco laaddiensten. Of neem contact op met onze adviseurs. Stuur een mail naar elektrischladen@eneco.nl of bel 088-170 7700 (lokaal tarief), bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00.

 • Hoe werkt de vergoeding voor elektrisch laden?

  Als je een Eneco laadpunt krijgt van of namens je werkgever, zorgt Eneco ervoor dat alle stroom die je gebruikt voor het opladen van je auto bij je werkgever wordt gedeclareerd. Eneco stort de kosten van het energieverbruik van je laadpunt elke maand automatisch op het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

 • Ik lease een elektrische auto en laadpaal. Ik ontvang een vast tarief per geladen Kilowattuur van mijn leasemaatschappij. Is dit aanbod ook voor mij voordelig?

  Jazeker. Het verbruik van je laadpaal wordt in eerste instantie door Eneco bij je gehele elektriciteitsverbruik gefactureerd. Je betaalt voor alle Kilowatturen die je verbruikt het (lagere) tarief van Eneco HollandseWind Thuis en Onderweg. Het aantal Kilowatturen dat je specifiek hebt verbruikt om je auto mee te laden, zal door de leasemaatschappij aan je terugbetaald worden. Dit gebeurt tegen een vast tarief per Kilowattuur. Omdat in het tarief van HollandseWind® Thuis en Onderweg een korting verrekend zit, komt dit vaak lager uit dan het vergoedingstarief van de leasemaatschappij. Je ontvangt dan per Kilowattuur meer dan dat je betaalt. Zeker als je in de daluren oplaadt.

 • Ik heb een vast contract bij mijn leverancier. Krijg ik bij overstap een boete?

  Als je al een vast contract hebt bij een andere leverancier kan het zijn dat je een opzegboete in rekening gebracht krijgt. Eneco vergoedt opzegboetes uitsluitend bij overstap naar een contract met een vaste looptijd vanaf drie jaar. Omdat HollandseWind Thuis en Onderweg een contract is zonder vaste looptijd vergoeden wij bij deze actie geen opzegboetes. We willen je toch graag verwelkomen bij Eneco als nieuwe klant! Bekijk hier de mogelijkheden voor driejarige contracten inclusief opzegboetevergoeding.

 • Moet ik laaddienstverlening van Eneco afnemen om van jullie aanbod gebruik te maken?

  Nee, ook wanneer je bij een andere partij een laadpaal en/of laadpas hebt, kun je gebruikmaken van dit aanbod. Je profiteert dan van dezelfde tarieven en voorwaarden.

 • Kan ik mijn contract weer aanpassen als ik mijn elektrische auto niet meer heb?

  Ja. Eneco HollandseWind® Thuis en Onderweg is een overeenkomst voor onbepaalde tijd en heeft een opzegtermijn van negen dagen.

Vragen of telefonisch aanmelden?

Contact

Onze adviseurs beantwoorden al je vragen over elektrisch laden en HollandseWind Thuis en Onderweg.

Bel 088 170 7700 (lokaal tarief)

op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.