Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op al je vragen.

Lees verder

Over Powerwall

 • Hoe werkt het?

  In deze infographic zie je precies hoe Powerwall bij jou in huis werkt. In de meest gangbare situatie zijn uw zonnepanelen aangesloten op een omvormer. Powerwall is ook aangesloten op deze omvormer. De omvormer bepaalt of opgewekte stroom naar de batterij stroomt of naar het stroomnet in huis. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan er in huis verbruikt wordt, zorgt de omvormer dat er naast zonnestroom, ook batterijstroom geleverd wordt.

 • Wat is het voordeel van Powerwall ten opzichte van andere thuisbatterijen?

  De prijs en de kwaliteit. Tesla is een premium merk dat alleen de allerbeste producten op de markt brengt. De prijs is uitzonderlijk scherp ten opzichte van alternatieven. Powerwall wordt volledig werkend geïnstalleerd, inclusief omvormer. Bovendien zijn Eneco en Tesla een samenwerking aangegaan om nieuwe diensten te ontwikkelen, waarmee je nu en in de toekomst het meeste uit de batterij zult halen.

 • Wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?

  Dat is sterk afhankelijk van je huidige situatie en het gewenste gebruik.

 • Kan ik onafhankelijk worden van het stroomnet?

  Met zonnepanelen en Powerwall kun je bepaalde periodes van het jaar zelfvoorzienend zijn. Gedurende de winter (met weinig zon) zul je waarschijnlijk nog energie van het net nodig hebben. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en van je verbruik.


(vervolg)
Toon alle vragen

Prijs Tesla Powerwall

 • Wat is de totaalprijs van de Tesla Powerwall?

  De totaalprijs voor een werkend Tesla Powerwall systeem ligt tussen de 6095 euro en 6795 euro. Hiervoor krijgt u een Powerwall inclusief installatie, een Storedge (zorgt voor communicatie tussen de omvormer en de Powerwall) en aanverwante apparatuur.

Installatie

 • Hoeveel zonnepanelen moet ik hebben?

  Hoeveel zonnepanelen je hebt, is technisch niet van belang. Powerwall werkt met elk aantal, zelfs zonder zonnepanelen. Overweeg je om samen met Powerwall ook zonnepanelen aan te schaffen, dan adviseren we je graag over een systeem dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op één of misschien zelfs meerdere Powerwalls.

 • Werkt Toon® met Powerwall?

  Uiteraard gaan Toon en Powerwall feilloos samenwerken. Achter de schermen zijn we druk bezig om die twee aan elkaar te koppelen.

 • Heb ik Toon® nodig om Powerwall te bedienen?

  Nee, Powerwall werkt volledig zelfstandig. Toon® biedt vooralsnog de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de werking van Powerwall, ook in combinatie met Zon op Toon® en overige toestellen in huis. In een later stadium zullen de gezamenlijke mogelijkheden van Toon® en Powerwall uitbreiden.


(vervolg)
Toon alle vragen

Gebruik

 • Hoe laadt en ontlaadt Powerwall precies?

  Powerwall is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je zelf opwekt eerst zelf gebruikt. Zodra je meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd. Als de zon onvoldoende schijnt zorgt Powerwall voor energielevering. Gebruik je Powerwall als back-up, dan is de batterij erop gericht steeds zo vol mogelijk te blijven.

 • Kan ik Powerwall opladen vanaf het stroomnet?

  Jazeker. De batterij kun je zowel opladen met energie van zonnepanelen als met stroom uit het stroomnet. Dat is extra interessant, omdat de energietarieven in de toekomst flexibel zullen worden. Als het bijvoorbeeld hard waait zal de stroomprijs lager zijn dan wanneer het windstil is. Met de thuisbatterij wordt het mogelijk om op goedkope momenten stroom op te slaan vanaf het net, om vervolgens op dure momenten deze stroom te gebruiken of te verkopen.

 • Hoeveel apparaten kan ik met Powerwall van stroom voorzien?

  Een Powerwall heeft een capaciteit van 6,4 kWh. Dit is voor een gemiddeld huishouden iets minder dan het dagverbruik. Het vermogen is 3.3 kW (3.300 watt). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd wilt aanzetten.

 • Uit het stopcontact komt 220 volt, de batterij is 400 volt, is dat geen probleem?

  Nee, daar dient de omvormer voor. Powerwall wordt kant-en-klaar en volledig werkend bij je thuis geïnstalleerd.


(vervolg)
 • Hoe kan ik de batterij monitoren?

  Dat kan binnenkort via Toon®. We werken op dit moment druk aan de techniek om Toon® en Powerwall aan elkaar te koppelen. Verder zal ook de software die bij de omvormer hoort inzicht geven in het gebruik van de batterij.

 • Hoeveel uur kan Powerwall mij van stroom voorzien, bij een stroomuitval bijvoorbeeld?

  Een Powerwall heeft een capaciteit van 6,4 kWh. Dit is voor een gemiddeld huishouden iets minder dan het dagverbruik. Het piekvermogen is 3.3 kW en het continu vermogen is 2 kW (2.000 watt). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan wilt zetten.

Toon alle vragen

Service en garantie


(vervolg)
 • Wat zijn de risico's van Powerwall?

  De batterij en de installatie van Powerwall voldoen aan de geldende certificaten en kwaliteitskeurmerken. Je geniet dus maximale zekerheid.

 • Wat doet Eneco nog meer met Tesla?

  Eneco en Tesla hebben de afgelopen periode al meerdere innovaties naar de markt gebracht, zoals Eneco Slimladen voor het opladen van elektrische auto’s van Tesla. Verder bieden enkele Tesla Superchargers de mogelijkheid om elektrische voertuigen te laden met duurzame stroom van Eneco.

 • Wat als de batterij kapot gaat?

  Als je Powerwall niet naar behoren werkt, neem dan direct contact op met Eneco.

 • Wat is de rol van Eneco?

  Eneco is door Tesla geselecteerd als partner om Powerwall te verkopen. Eneco is je eerste aanspreekpunt bij aankoop, installatie en vragen over het gebruik van Powerwall en de garantie.

Toon alle vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Bel met Eneco Thuisbatterijen

Onze adviseurs beantwoorden al je vragen over Tesla Powerwall

Bel 010 - 890 6936

op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 18.00 uur